Daar gaan we dan!

Ik heb de stap toch genomen. Ik ga bloggen! Spannend, maar vooral heel leuk!

 

Wat spannend is dit! Ik heb er lang over nagedacht, maar ik heb nu eindelijk de knoop doorgehakt. Ik ga bloggen! Ik wil dit namelijk al zo lang, maar bleef maar twijfelen. Maar zoals ze zeggen wie niet waagt wie niet wint! Ik ga het gewoon doen en mocht het niets zijn dan zijn we ook weer een ervaring rijker!

Na de geboorte van Remy had ik het sportvirus echt te pakken en vond ik wel dat ik mezelf een fitmom mocht noemen. Ik sportte 4-5 keer per week. Ik deed een combi van kracht en cardio en lette goed op mijn voeding (met wat uitzonderingen daar gelaten).

In mei 2016 kwam ik erachter dat ik zwanger was en was ik voornemens om gewoon te blijven te sporten. Wat viel dat even tegen. Al gauw was ik extreem moe en misselijk, maar wat het sporten vooral moeilijk maakte waren mijn bekken- en rugklachten. Na een half uur hardlopen kon ik een hele nacht niet slapen van de pijn. Dat was het niet waard. Ik had verwacht dat ik mij na het eerste trimester wel beter zou gaan voelen, maar niets was minder was. De gehele zwangerschap is mijn energielevel blijven steken op 0.0, bleef ik misselijk en werd de pijn in mijn bekken en rug ook niet minder. Dan maar na de bevalling weer het sporten oppakken.

Helaas zijn de kilo's er wel aangevlogen. Dit is ook echt mijn eigen schuld. Door de misselijkheid kon ik maar weinig voedingsmiddelen verdragen (lees vooral ongezonde voedingsmiddelen en jus d'orante). Dat in combinatie met niet of nauwelijks bewegen staat gelijk aan de kilo's vliegen gaan!

Nu twee maanden na mijn bevalling (ons meisje is net als haar grote broers middels een keizersnede ter wereld gekomen) wil ik toch langzaam aan weer werken aan mijn lichaam. Ik mag eigenlijk nog niet echt sporten, maar ben begonnen met hardlopen en ga dit rustig aan opbouwen! Naast het sporten moet ik ook nog meer op mijn voeding gaan letten. Op welke manier ik dat ga doen ben ik nog niet uit. Ga ik voor Sonja Bakker waarmee ik in het verleden goede resultaten heb bereikt, ga ik Weightwatchers proberen of ga ik toch mijn macro's in de gaten houden en daarmee dus ook mijn calorieën in de gaten houden. Ik ben er nog niet helemaal uit. Ik wil een manier waarbij ik me prettig voel, niet te snel op geef, maar ook mooie resultaten kan bereiken. Ik ga er nog even over nadenken en in de tussentijd probeer ik al wel zoveel mogelijk op mijn voeding te letten.

Ik wil jullie graag meenemen met mijn reis naar een gezonder en fitter lichaam. Dit zorgt ervoor dat ik ook de spreekwoordelijke stok achter de deur heb. Zodra ik weet op welke manier ik mijn doelen ga bereiken, welke doelen ik precies heb etc., ga ik deze met jullie delen!  Mocht iemand tips of suggesties hebben, dan zijn deze altijd welkom! Ik heb er in ieder geval zin in! En voor nu, nog even genieten van de laatste uren van het weekend!