Met de " billen bloot"

Links is een foto van hoe ik eruit zag net voor mijn zwangerschap (ook wel mijn fittere periode), rechts is een foto van hoe ik er nu uitzie. Ik heb ook nog een foto van in mijn ondergoed, maar die durf ik vooralsnog niet te delen. Wellicht dat ik dit op een later moment wel aan durf.

 

Mijn doelen voor de komende maanden zijn: fitter, strakker en slanker te worden. Dit hoop ik te bereiken door middel van te sporten en te letten op mijn voeding. Zoals in mijn vorige blog aangegeven, zou ik vandaag mijn concrete doelen met jullie delen. Ik moet heel eerlijk zijn, dit vind ik toch wel heel erg spannend. Dit zijn zaken die ik nooit deel, ook niet met Jimmy. Om dit nu met iedereen te delen vind ik echt heel eng. Waarom? Ik denk vooral bang voor wat anderen van mij zullen denken, dat ze hun oordeel geven over me en ga zo maar door. Ik ben het nu voor anderen aan het invullen en hoop dat het niet zo gaat zijn. Uiteindelijk heb ik tijdens mijn zwangerschap zelf de kilo's eraan gegeten. Ik genoot gewoon net iets teveel van de chocola, de chips en de junkfood, vooral in mijn eerste trimester. Dit had meerdere oorzaken, maar daar kom ik in een andere blog nog een keer op terug. 

 

Omdat de stap voor mij nu nog net iets te groot is, ga ik eerst mijn streefdoelen met jullie delen. Op een later moment deel ik de daadwerkelijke cijfers. Ik moet me hier mentaal iets meer op voorbereiden, aangezien ik me hier toch echt voor schaam!

 

Welke doelen wil ik gaan bereiken? 

 

Gewicht: -15 kilo 

 

Taille: - 15 cm 

Buik: - 20 cm

Bovenbenen: -6 cm

 

Het hoge woord is eruit! Er is duidelijk werk aan de winkel. Ik weet dat ik dit niet binnen een week kan bereiken en moet dan ook wel realistisch zijn. Aangezien ik nu 3 maanden geleden bevallen ben lijkt het mij redelijk dat ik over 9 maanden, een jaar na mijn bevalling, mijn doelen heb bereikt. Dit houdt in dat ik 1.5-2 kilo per maand dien te verliezen. Klinkt te doen. Nu weet ik uit eigen ervaring dat dit proces met vallen en opstaan zal gaan, dus er zullen betere en (helaas) slechtere weken tussen zitten. Maar waar het om gaat is dat ik me daar bewust van ben. Dat ik de handdoek niet in de ring gooi en er alles aan ga doen om mijn doelen te bereiken.

 

Mijn eerste doel is om over 3 maanden, op 1 juli, 5 kilo lichter te zijn. Ik hoop natuurlijk meer, want met het (hopelijk) mooie weer op komst, wil ik graag een stuk slanker zijn. Dan zal ik minder de neiging hebben om mezelf onder 10 lagen (donkere) kleding te verstoppen. Door een toevallig bezoekje aan een kledingzaak afgelopen week, heb ik wel extra motivatie gevonden! Ik was eigenlijk op zoek naar een nieuwe zomerjas, maar zag een paar leuke oversized jurkjes hangen. Ik dacht ideaal, daar kan ik me mooi in "verstoppen". Niets bleek minder waar. Ze zaten strakker dan gepland en het effect van het jurkje viel in het niet. Ik kon wel janken! Dit wil ik niet! Dus we gaan knallen!

 

Hoe ik mijn doelen ga bereiken, dat deel ik in mijn volgende blog. Als jullie nog tips hebben dan hoor ik het uiteraard graag.