Dit zou ik nooit doen en doe het nu toch!

Voordat ik mama was, had ik nooit gedacht dat ik bepaalde "moederdingen" zou gaan doen. Als ik een moeder deze dingen zag doen dacht ik altijd, dat ga ik dus echt niet doen. Reality-Check, ook ik doe deze dingen nu ook. Welke dingen zijn dat dan? Ik ga mijn top 5 met jullie delen. 

1. Aan de billen ruiken

Ik was er altijd van overtuigd dat ik nooit aan de billen van mijn kindje zou ruiken. Als ze gepoept hebben dan ruik je dat toch, daarvoor hoef je toch niet je neus tegen die billen aan te drukken? Think twice! Als je de gehele dag bezig bent met voeden, broeken verschonen, je kindje in slaap sussen etc en je twijfelt of je kindje gepoept heeft dan druk je gewoon je neus tegen die billetjes. Eigenlijk moet ik daar wel heel hard om lachen, want het ziet er zo stom uit. Maar je hebt echt geen zin om voor de 10de keer die dag je kindje weer uit te kleden om te kijken of inderdaad die grote boodschap in de luier zit, om tot de ontdekking tot komen dat het gewoon een scheetje is. 

 

2. Het gezicht poetsen van mijn kind met mijn eigen speeksel

Hier had ik vroeger echt zo'n hekel aan als mijn moeder dit deed. Ik dacht altijd mam doe normaal, je kan me echt wel op een andere manier schoonmaken. Helaas doe ik dit ook. Voordat we op pad gaan probeer ik er altijd voor te zorgen dat de kids gepoetst zijn. Maar alle moeders weten waarschijnlijk wel dat in de hectiek (lees: twee rondrennende jongens, die alle kanten op gaan behalve de juiste) van het moment je wel eens een plekje overslaat. Op het moment dat je aankomt bij de opvang en je ziet dat je kind nog een melksnor heeft, steek je gauw je duim in je mond en poets je je kindje schoon. Want je wilt per slot van rekening niet dat je kindje met etensresten op de opvang (of waar dan ook) aankomt.

 

3. De iPad of tv als zoethouder gebruiken

Mijn voornemen was altijd om de iPad of tv zo min mogelijk te gebruiken. En heel eerlijk, bij de eerste lukte mij dat aardig. Alleen zodra er een tweede bijkomt dan wordt dat toch een hele uitdaging. Laat staan als er nog een derde bijkomt. Je hebt van die dagen dat je even je handen vrij moet hebben, je kindje moet voeden of dat je kinderen gewoon een beetje vervelend zijn. Hoe makkelijk is het dan om te zeggen wil je even tv kijken? Ik ken geen kind die daarop nee zegt. Het moet natuurlijk wel binnen de perken blijven, maar het maakt je leven soms net wat makkelijker. 

 

4. Zingen

Ik schuif het niet onder stoelen of banken, maar ik kan niet zingen. Je zult mij nooit terugzien bij The Voice, maar eerder bij de lachertjes van Idols. Zingen doe ik alleen als ik zeker ben dat niemand mij hoort of als ik gewoon een borreltje teveel op heb. Ik had me dan ook voorgenomen om nooit te gaan zingen voor mijn kinderen. Want welk kind wil nu een valse kraai horen zingen. Wat blijkt, die van mij. Toen ze kleiner waren werden ze zelfs rustig als ik een liedje begon te zingen. Ik snap er werkelijk waar niks van. Dat veranderde ook weer snel toen Jaimey zich kon uitten en zei: Mama auw oortjes. Bedankt lieverd, maar je hebt wel gelijk. Op het moment dat hij 3 was en zelf ook wat liedjes kon zingen, mocht (moest) ik ook weer meezingen. 

 

5. Babyspam/ Alleen over je kind praten

Je kan je Facebook/Instagram etc niet openen zonder doodgegooid te worden met allemaal babyfoto's. Toen ik nog geen kinderen had dacht ik altijd dat ga ik niet doen. Haha, weer mis. Als je kindje eenmaal is geboren ben je zo ontzettend trots en wil je het liefst alle mijlpalen met de wereld delen. En heel eerlijk, het heeft ook z'n charmes. Tenzij je besluit 10 keer per dag een foto te plaatsen, dan wordt het gewoon irritant. 

Hetzelfde dacht ik over het praten over je kinderen. In mijn beleving zou je vertellen hoe het ging en daarmee klaar. Nee hoor weer mis. Je kan er hele gesprekken over vullen, zeker als je in gesprek bent met andere moeders. Blijkbaar doen we het allemaal en zolang we ons er niet aan ergeren en ook nog over andere zaken kunnen praten, moet het kunnen toch.

 

Welke dingen doen jullie waarvan jullie hadden gedacht het nooit te doen?