Cheescake

Ik ben echt een grote fan van Cheesecake, maar had tot voor kort nog nooit zelf een Cheesecake gebakken. Nu ik weet hoe simpel het is, ga ik het zeker vaker doen!

Wat heb je nodig:

 

Voor de vulling:

 

- 1 bakje mascarpone

- 3 bakjes Cream Cheese (ook wel Philadelphia)

- 3 middelgrote eieren

- 100 gram suiker 

- 1 vanillestokje

 

Voor de bodem:

 

- 200 gram (room)boter

- 3/4 pak digestive koekjes

 

Verder nog nodig:

 

- springvorm

- bakpapier 

 

 

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

 

2. Verkruimel de biscuitjes en voeg de gesmolten boter toe. Roer het geheel tot een plakkerig mengsel. 

 

3. Stort het mengsel in de springvorm en druk deze goed aan. Dit kan je het beste doen met de achterkant van een lepel.

 

                                                      4. Zet vervolgens de springvorm in de koelkast. 

 

Nu je springvorm in de koelkast staat kun je verder met het bereiden van het Cheescakebeslag.

 

5. Doe de mascarpone, de Cream Cheese, suiker en de inhoud van een vanillestokje in een kom en klop dit tot een lobbig mengsel.  

 

6. Voeg een voor een de eieren toe en meng het geheel tot een glad mengsel. 

7. Stort het Cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. 

 

8. Bak de Cheesecake in 60 minuten in het midden van de oven goudbruin. 

 

9. Laat de Cheesecake volledig afkoelen en zet hem vervolgens tenminste 3 uur in de koelkast. Een nachtje is nog beter. 

 

 

De taart is voor ongeveer 10 personen en is echt heerlijk. Binnenkort zal ik een verassende variant delen, waarbij je je vingers gaat aflikken. Enjoy!