Hoe ga ik mijn doelen bereiken?

Je zou het niet zeggen, maar op beide foto's sta ik. Links zoals ik nu ben (waar hard aan gewerkt moet worden) en rechts 6 jaar geleden. Deze confronterende foto motiveert mij alleen maar meer om mijn doelen te gaan behalen! 

In mijn vorige blog deelde ik met jullie mijn doelen voor de komende maanden. In deze blog deel ik met jullie op welke manier ik mijn doelen wil gaan bereiken. 

 

Sport

Al eerder heb ik aangegeven dat ik een combinatie wilde doen van cardio en krachttraining. Hoe ga ik dit aanpakken?

Mijn streven is om tenminste 4 keer per week te gaan sporten. Ik zal altijd eerst starten met cardio, aangezien dit tevens een goede opwarming is. Hardlopen is mijn passie, dus dat is dan ook mijn warming-up. Aangezien ik nu nog aan het opbouwen ben en nog lang niet op mijn oude niveau zit, zal ik nu variërend tussen de 20 en 30 minuten gaan hardlopen. In de loop van de tijd zal ik de intensiteit en duur gaan aanpassen. Ik kijk ernaar uit om weer intervaltrainingen te gaan doen. Als ik eenmaal goed opgewarmd ben kan ik verder met mijn oefeningen van InLoveWithHealth. Dit ga ik ook 4 keer per week doen. Ik zal twee maal per week mijn bovenlichaam trainen en twee maal per week mijn onderlichaam trainen. Je herhaalt dus 2 keer per week de oefeningen. Elk trainingsschema duurt 6 weken, waarna je een nieuw schema gaat volgen. Elk programma duurt 12 weken. Ik beschik over twee programma's. De komende 24 weken ben ik voorzien van oefeningen. Het zal wel even bikkelen worden. Ik zal moeten doorzetten en wellicht in het begin nog niet alle oefeningen en herhalingen volledig kunnen uitvoeren. Dat geeft ook niet. Ik ga het rustig opbouwen en weet dat er een moment komt dat ik de oefeningen en herhalingen wel volledig kan uitvoeren. Wel hoop ik dat ik geen last ga krijgen van mijn wond van de keizersnede. Op hoop van zegen. 

 

Voeding

Ik ben helaas niet gezegend met de genen waarbij je alles kan eten wat je wilt of afvalt door alleen te sporten. Ik moet echt op mijn voeding letten wil ik ook daadwerkelijk gewicht verliezen. Ik ben er alleen nog steeds niet uit op welke manier ik dit nu wil gaan doen. Daarom heb ik besloten om 3 manieren te volgen, elk voor de duur van 2 weken. Na 6 weken ga ik bepalen welke manier op dit moment het beste bij mij past. Wat voor mij belangrijk is is dat ik het goed kan volhouden, het goed te combineren is met mijn gezin en natuurlijk gewicht mee verlies. 

 

Weightwatchers

Ik zal gaan starten met Weightwatchers. Bij Weightwatchers krijg je per dag een aantal smartpoints die je mag gebruiken. In mijn geval krijg ik 33 smartpoints per dag. Per week krijg je nog extra smartpoints, die je kan gebruiken als je eens wat extra's wilt of je hebt bijvoorbeeld een etentje. In mijn geval krijg ik 42 smartpoints per week extra. Daarnaast kan je per week ook active propoints verdienen. In mijn geval zijn dat er 37 per week. Ook deze punten kun je gebruiken om een extraatje te nemen of bijvoorbeeld je eiwitten aan te vullen na een goede work-out, maar je hoeft ze niet in te wisselen. Het voordeel van Weightwatchers is dat je elke dag zelf bepaalt wat je wilt eten, zolang je maar binnen je smartpoints blijft. Dit is tevens ook meteen een nadeel, want het komt wel neer op discipline en goede planning. Je hebt veel vrijheid en moet hiermee kunnen omgaan. Ik ben erg benieuwd of dit wat voor mij is, vooral of ik met die vrijheid om kan gaan. We gaan het zien.

 

Macro's

Na de eerste twee weken ga ik over op het bijhouden van mijn macro's. Een diëtist van Persona Bodyplan heeft mijn macro's in 2015 uitgerekend. Mijn calorie-inname zal liggen tussen de 1400 en 1700 calorieën per dag. De dagen dat ik sport zal mijn calorie-inname 1700 zijn en op de dagen dat ik niet sport, zal dit lager zijn. Het is de bedoeling dat ik elke dag 150 gram eiwitten en 60 gram vetten tot mij neem. De overige calorieën verdeel ik over mijn koolhydraten. Hoeveel dit precies gaat zijn, laat ik Myfitnesspall uitrekenen. Net als bij Weightwatchers heb ik hier alle vrijheid in wat ik eet, alleen moet ik dus goed letten op mijn eiwitten, vetten en koolhydraten. Doordat ik zelf kan bepalen wat ik eet kan ik dit goed combineren met de kinderen. Het is alleen de vraag of ik die vrijheid aan kan en of ik mijn weg kan vinden in de verdeling van mijn macro's. Vooral de beperking in koolhydraten gaat een hele uitdaging worden. 

 

Sonja Bakker

Tot slot ga ik 2 weken een weekmenu van Sonja Bakker volgen. Ik heb in het verleden ook menu's van Sonja gevolgd en ben daar 23 kilo mee afgevallen. Het voordeel van deze menu's is dat je niet hoeft na te denken over wat je moet gaan eten. Alles wordt voorgekauwd(niet letterlijk hè). Het nadeel is dat je weinig speelruimte hebt en alleen een goed resultaat bereikt als je de menu's strikt volgt. Omdat ik veel ga sporten ga ik mijn menu op de dagen dat ik sport wel aanvullen met een eiwitshake voor een goed herstel van mijn spieren. Welke menu's uit welk boek ik ga volgen, laat ik jullie nog weten. Ik bezit namelijk alle boeken van Sonja, dus ik ga me eerst verdiepen welk boek ik zou willen volgen.

 

Gedurende de 6 weken neem ik jullie mee in mijn bevindingen van deze diëten. Is het vol te houden, kan ik het combineren met mijn gezin, bereik ik er resultaat mee? Om jullie een inzicht te geven in wat ik eet, zal ik een eet dagboek bijhouden en deze met jullie delen. 

 

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn plan vinden en of jullie nog tips hebben?