Irritaties tijdens het hardlopen!

Als ik ga hardlopen, dan doe ik dat het liefst buiten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, maar de momenten dat het wel kan, neem ik het ervan! 

 

 

Buiten hardlopen is toch net even anders. Vandaag deel ik met jullie de 5 zaken/dingen waar ik me aan erger (of vervelend vind) als ik buiten ga hardlopen.

1. Loopneus. Ik hoef niet eens verkouden te zijn en ik hoef ook niet al 10 kilometer gelopen te hebben (eerder een paar meter) en ik krijg al een loopneus. Het is niet zo erg dat ik een zakdoek nodig heb, mijn mouw volstaat wel ;-), maar irritant is het wel. Hebben meer mensen hier last van?

 

2. Op gang komende darmen. Ik denk dat alle hardlopers zich hierin wel herkennen. Zodra je gaat hardlopen (en nog geen grote boodschap hebt gedaan) dan worden je darmen gestimuleerd en kun je aandrang krijgen, ook wel darmpassage genoemd. Het is vooral vervelend omdat je lekker een rondje wilt lopen en er vaak ook geen wc in de buurt is. Dat wordt dus ophouden of zorgen dat je van tevoren je darmen leegt.

 

3. Haren in het gezicht. Als ik ga hardlopen doe ik altijd mijn haren in een staart. Echter als ik ga lopen heb ik altijd wel plukjes haren die in mijn gezicht wapperen, wat echt heel irritant is. Ik probeer deze plukjes dan achter mijn oren te doen, maar vaak zijn deze te kort (vandaar dat ze ook niet in mijn staart zitten) en wapperen ze in mijn gezicht. Ik weet dat dit heel eenvoudig op te lossen is met een haarband, alleen heb ik nog geen geschikte haarband gevonden. Dus als iemand tips heeft dan hoor ik het graag.

 

4. Toeterde (vracht)auto's. Ik weet niet waarom automobilisten de aandrang hebben om te gaan toeteren als je langs de weg hardloopt. Ten eerste mocht je de persoon kennen, dan zie je dat vaak toch niet door de snelheid van de auto die je passeert. Ten tweede mocht je de automobilist niet kennen, waarom toeter je dan? Ik ga heus niet zwaaien en ik kan nou ook niet zeggen dat het een beetje extra motivatie voor mij is. Herkennen meer mensen dit?

 

5. Roepende mensen! Geregeld als ik ga lopen dan roept een persoon op straat iets naar me. Lees in dit geval: een ouder persoon. Het is natuurlijk goed bedoeld, maar ik versta er geen snars van. Ik vind het heerlijk om hard te lopen met een muziekje op, dus ik heb altijd oordopjes in. Met als gevolg dat ze blijven roepen tot je reageert. Ik lach meestal vriendelijk en ren weer verder, want als ik lekker aan het lopen ben dan ga ik niet stoppen om bijvoorbeeld te horen: wat loop je hard?!

 

Dat was het. Zijn er dingen waar jullie je aan irriteren als jullie sporten?