Wat vinden mij kinderen van de suikervrije drankjes?

Weten jullie nog dat ik enkele weken een blog had geschreven over de nieuwe suikervrije drankjes van Wicky en Sourcy? In deze blog deel ik onze ervaringen. 

Voordat ik de jongens de nieuwe pakjes drinken heb laten proeven, heb ik natuurlijk zelf ook een slok genomen. Meestal als ik iets nieuws van eten of drinken voor de jongens koop, proef ik het altijd even voor. Ik wil graag weten wat ik mijn kinderen geef. Daar komt bij dat ik ook wel erg nieuwsgierig was naar de smaak. 


Wat vond ik ervan?
Heel eerlijk? Het smaakt niet heel verkeerd, maar er zit ook niet heel veel smaak aan. Het proeft als water met een lichte fruit smaak. Op zich niet verkeerd, maar ik kan me voorstellen dat het voor kindjes wennen is als ze voorheen altijd een suikerrijke variant kregen. 
Persoonlijk vond ik aan de pakjes van Sourcy meer smaak zitten. Dit kan natuurlijk ook door de smaak zelf komen, maar ik heb nog niet alle smaken kunnen proeven. 

Wat vonden de jongens?
De eerste reactie van Jaimey was: ik vind dit heerlijk. Ook Remy leek er geen probleem mee te hebben. De tweede keer was Jaimey heel duidelijk. Ik vind dit niet lekker. Dit is water. Remy vond het nog steeds wel best. Wat is het verschil tussen beide keren? De eerste keer liet ik ze uit het pakje drinken, maar Remy kan hier nogal een kliederboel van maken. De tweede keer heb ik het drinken dus in hun eigen drinkbekers gedaan. Ik denk dat Jaimey vooral moet wennen aan de verminderde smaak en dat de beleving van uit een pakje drinken ook heel anders is dan uit een beker. 

Ondanks dat vooral Jaimey nog niet laaiend enthousiast is blijf ik ze toch deze pakjes geven. Het zal een kwestie van wennen zijn, maar wat ik vooral belangrijk vind is dat voornamelijk Jaimey niet teveel suikers binnen krijgt, omdat hij daar zo slecht op reageert. In het weekend krijgen ze van mij siroop zonder toegevoegde suikers, waarbij ze maximaal 2 gram suiker per beker binnenkrijgen. Dit is in verhouding met alle andere drankjes nog gering. 

Ik vind het leuk om te zien dat een aantal van jullie de pakjes drinken ook hebben gekocht. Ik ben wel benieuwd wat jullie kinderen ervan vinden?