Verzorgingsproducten kinderen

Vandaag vertel ik jullie over de verzorgingsproducten die ik voor mijn kinderen gebruik. 

Van kinds af aan ben ik al een grote Zwitsal fan. Ik vind de producten van Zwitsal zo lekker ruiken. In mijn tienerjaren kocht ik dan ook geregeld een flacon bodylotion voor mezelf. 

Toen ik zwanger van Jaimey was heb ik een startersbox van Zwitsal gekocht. Ik kon niet wachten om Jaimey te wassen en in te smeren met de producten van Zwitsal. De dag voor de bevalling moest ik voor een CTG naar het ziekenhuis en vroeg een van de zusters of we een starters verzorgingspakket wilde hebben voor Jaimey. Aangezien we geen verzorgingsproducten in mijn vluchtkoffer hadden gedaan, leek ons dit wel een goed idee. Als je voor de eerste keer ouders wordt sta je er ook niet bij stil dat je de verzorgingsproducten moet meenemen naar het ziekenhuis moet meenemen. Achteraf heel logisch, want zeker in het begin wil je niet meer dan één product gebruiken i.v.m. mogelijke allergieën. 

 

In het ziekenhuis kregen we een starterspakket van Mustela. We waren beiden niet bekend met dit merk, maar na het eerste gebruik waren we meteen fan. Het ruikt echt heerlijk, wat een leuke bijkomstigheid is. Maar wat vooral belangrijk is is dat alle producten van Mustela hyperallergeen zijn, wat de risico's op een allergische reactie minimaal maakt. Aangezien ik zelf ook een gevoelige huid heb en niet weet of ik dit ook heb overgedragen aan mijn kinderen, zijn de producten toch wel een echte aanrader. Wij gebruiken de douchegel, badolie en bodylotion dagelijks voor alledrie de kids. Ze hebben (gelukkig) nooit een allergische reactie gekregen en ruiken dus heerlijk. Het enige nadeel is wel dat de producten niet goedkoop zijn. Maar zolang ze goed voor mijn kinderen zijn heb ik het ervoor over. 

 

Droge huid

In de winter hebben de jongens, en vooral Remy, wat vaker last van een droge huid. Dat hebben ze helaas van mij meegekregen. Als hun huidje erg droog aanvoelt gebruiken wij altijd de bodylotion van La Roche Posay. Dit is echt wonderspul. Binnen een paar dagen voelt hun huidje weer heerlijk soepel aan. 

 

De billetjes

Bij rode billen gebruiken we in beginsel Sudocreme. Er zijn helaas van die momenten dat de billetjes kapot gaan door bijvoorbeeld een buikgriepje of van die heerlijke tandenbroeken. Als dit het geval is helpt de Sudocrem niet. Wij gebruiken dan Cicaplast van La Roche. Dit is echt wonderspul. Smeer een goede laag op de billen van je kindje voordat ze naar bed gaan en de volgende dag zien de billetjes er weer als nieuw uit. Perfect dus, want je wilt niet dat je kindjes pijn hebben door kapotte billetjes. 

 

Bij valpartijen

Waar kleine jongetjes wonen wordt er geklommen, gerend, gesprongen etc. Helaas gaat dit niet zonder het oplopen van blauwe plekken, schaafwonden etc. Hoe voorzichtig je ook bent een ongelukje zit in een klein hoekje. Mochten de jongens een wondje hebben opgelopen door een valpartij of dergelijke dan gebruiken wij vaak de Siliconengel van Ciciplast van La Roche. Deze gel zorgt ervoor dat je kindje later geen litteken krijgt, wat zeker fijn is als ze bijvoorbeeld een wondje hebben in hun gezicht. 

 

Ik ben ook wel benieuwd welke producten jullie waarvoor gebruiken? Misschien hebben jullie nog wel goede tips voor mij!