Baby Musthaves

Tijdens je zwangerschap word je doodgegooid met uitzetlijsten voor je baby. Ondanks dat dit erg uitgebreide lijstjes zijn, met soms overbodige zaken, zijn er toch een aantal zaken die ik je echt kan aanraden. In deze blog deel ik met jullie de baby musthaves volgens mij!

1. De Sleepyhead Deluxe. Dit is echt echt één van de betere en fijnere babynestjes die er zijn. De afgelopen jaren kun je overal en in verschillende prijscategorieën een babynestje kopen. Dit kan in winkels of zelfs bij de "buurvrouw" die ze maakt. Dat is natuurlijk heel leuk en aardig, maar dit nestje onderscheidt zich wel van de andere nestjes. Wat maakt het verschil? Het nestje is uitvoerig getest en is gemaakt van ademende materialen, wat zorgt voor extra veiligheid voor je kindje. Oké, je betaalt wel iets meer voor dit nestje, maar veiligheid boven alles. 

 

Wat ik ook heel belangrijk vind is dat er een dikker matrasje in zit, wat voor extra comfort zorgt voor je kindje. Door het design geeft het nestje je kleintje een geborgen gevoel. Iets wat ze nodig hebben als ze net op de wereld zijn. Dit nestje is te koop in verschillende leuke designs.

 

Buiten het feit dat het een mooi, veilig en comfortabel nestje is, is het ook gewoon ideaal. Je kan het nestje in de box, wieg/ledikant of bij jou in bed leggen. Als je baby 9 maanden in je buik heeft gezeten dan wil je baby het liefst de hele dag bij je liggen. Je kindje zoekt geborgenheid. Als je dit je kindje op een veilige manier wil bieden, dan biedt dit nestje echt een uitkomst, omdat je het veilig tussen jou en je partner kan leggen in bed. Je kindje is dan dichtbij jullie en voelt zich geborgen en jullie hebben ook een goede nachtrust. 

 

Wij waren echt heel blij met dit nestje. Evy wilde in het begin namelijk onder geen beding in haar eigen bedje slapen. Zodra we haar erin legden begon ze te huilen. Nu zou je kunnen zeggen even laten huilen, ze went van zelf. Maar daar voel ik mij niet prettig  bij, zeker niet als ze zo klein zijn. In dit nestje ging Evy vrijwel direct slapen en ook ik sliep met een gerust hart wetende dat Evy zo veilig tussen ons in lag. Toen ze eenmaal gewend was aan het nestje konden we ook de stap zetten om het nestje in haar wiegje naast ons bed te zetten. Ook dit deed ze super goed. Inmiddels slaapt ze in het nestje in haar ledikant. 

2. Helaas hebben bijna alle pasgeboren baby's last van buikkrampjes. Helaas is hier weinig aan te doen en verdwijnen ze vaak als baby's 3 maanden oud zijn. Toch zijn er aantal hulpmiddelen die het ongemak van de krampjes wat aangenamer kunnen maken. Een daarvan is de Woller van KipKep.

 

De Woller is een warmtekussen gevuld met vlaszaad, welke makkelijk is op te warmen in de magnetron. Als je baby last heeft van buikkrampjes dan kun je de Woller opwarmen en op het buikje leggen, waardoor de krampjes zullen verminderen. Je kunt de wollen ook gebruiken om eventueel het bedje van je kleintje voor te verwarmen of eventueel een handdoek voor als je je kleintje in bad doet. 

 

De Woller kun je ook koud gebruiken voor bij vallen en stoten of eventueel bij stuwing tijdens de borstvoeding.

 

 

Buiten dat de Woller erg handig is, is hij ook beschikbaar in mooie kleurtjes en heerlijk zacht materiaal. Ik ben echt blij met deze aanschaf. Als ik heel eerlijk ben heb ik hem zelf ook een aantal keer gebruikt bij last van mijn nek. 

3. Het is ieder zijn keuze of zij borstvoeding of flesvoeding gaat geven. Je moet doen waar jij je goed bij voelt en helaas moet je er ook rekening mee houden dat het soms niet altijd gaat zoals je misschien wel in gedachten had. 

 

Het Expresso apparaat van Beaba is een uitkomst voor het bereiden van je flesvoeding, zeker voor de nachtvoeding. Want heel eerlijk wie heeft er zin om midden in de nacht naar beneden te gaan om het flesje warm te maken. Daar komt bij dat als je baby wakker is,  hij/zij zo snel mogelijk wil eten. Het Expresso apparaat zorgt ervoor dat binnen 30 seconden het water op de juiste temperatuur is. Perfect dus. Daar kan een gewone flessenwarmer niet tegen opboksen, want dan duurt het vaak toch zeker 3-5 minuten. Naast deze functie kun je ook met dit apparaat gekolfde melk of potjes babyvoeding opwarmen. Dus ook voor de borstvoedende mama's is dit een ideaal apparaat. Tot slot kun je de achterkant van het apparaat gebruiken als magnetron sterilisator. 3 in 1, ideaal!

 

 

Toen ik zwanger was van Evy had ik dit apparaat al aangeschaft, gezien de vele mogelijkheden waarvoor je het kan gebruiken. Oké hij is wel iets duurder, maar je kunt hem ook lang gebruiken. Ik had gehoopt dat ik het apparaat de eerste maanden niet nodig zou hebben, want ik wilde borstvoeding geven. En dat heb ik ook gedaan, maar ik kreeg een hevige borstontsteking gecombineerd met spruw, waardoor mijn voeding heel erg terug liep. Wat ervoor zorgde dat we Evy moesten bijvoeden en daardoor liep mijn borstvoeding nog meer terug. Maar dit apparaat was echt wel ideaal voor de nachtvoeding en de ochtendvoeding. Wat ik ook makkelijk vind is dat je het overal mee naar toe kan nemen (je moet wel een stopcontact hebben). Dit vind ik vooral makkelijk omdat elke magnetron anders is en op deze manier weet ik dat de fles van Evy altijd de juiste temperatuur heeft. 

4. Een goede deken kan ik je ook aanraden. De eerste weken van je baby kan het zijn dat je kleintje nog moeite heeft met het behouden van zijn/haar temperatuur. Een wikkeldoek/deken kan dan echt uitkomst bieden. Je hebt deze in verschillende prijscategorieën, designs etc. Terwijl je een wikkeldoek misschien maar enkele weken gebruikt, zul je van een goed deken langer profijt hebben. 

 

 

Waar wij vooral blij mee waren, zijn de Joolz Essentials producten. Dit zijn mooie producten van een goede kwaliteit. Evy was al snel te groot voor een wikkeldoek. We hebben de deken en het babynestje van Joolz Essentials dagelijks (en nog) gebruikt. We gebruiken het in haar bedje, in de wagen, in de box, in de maxicosi. Wat ons betreft een echte aanrader. 

5. Tot slot een goed voedingskussen, maar niet zomaar één, maar de ISI Mini Buddy. Een voedingskussen is, zoals de naam al zegt, handig om te gebruiken als je je kindje de voeding geeft. 

 

Wat ik zo handig aan dit kussen vind is dat hij compact is. Ik heb in het verleden een traditioneel voedingskussen gehad, maar deze dingen zijn groot en lomp. Dit kussen is klein en compact en in leuke kleurtjes beschikbaar. Ik heb dit kussen heel veel gebruikt toen ik nog zwanger was. Er komt een moment dat je met je dikke buik niet meer lekker in je bed ligt en ondersteuning van een kussen is dan toch wel een uitkomst. Met de grotere en traditionele voedingskussens leek het wel een aardverschuiving in mijn bed. Elke keer als ik op mijn andere zij ging leggen moest ik heel dat kussen weer verplaatsen. Heel irritant. Doordat het kussen van ISI mini compact is heb je dat probleem niet. 

 

Wanneer je kleintje geboren is kun je dit kussen gebruiken als ondersteuning bij het geven van de voeding en op een later moment als ondersteuning als je kindje gaat zitten, maar nog niet stevig zit of als je kindje zelf zijn/haar flesje vasthoudt en deze lekker liggend wil opdrinken. 

 

 

Ik ben benieuwd of jullie nog aanraders hebben van producten waar jullie niet zonder zouden kunnen?