Review Garmin Vivosmart HR Plus

Sinds drie weken ben ik trotse eigenaar van een activitytacker, de Garmin Vivosmart Hr Plus. Ben je benieuwd naar mijn ervaring, lees dan gauw verder. 

Waarom heb ik een activitytracker gekocht?

 

Nu ik meer bezig ben met sporten en afvallen, wil ik graag weten of ik ook daadwerkelijk aan mijn dagelijkse beweging kom. Zet ik tenminste 10.000 stappen per dag of heb ik meer beweging nodig? Ik ben namelijk erg competitief ingesteld en ik weet dat ik zelfs de competitie met mezelf aan ga. Ik wil het beste uit mezelf halen en ik denk dat dit horloge mij hierbij kan helpen. 

 

Ik ben op zoek gegaan naar een activitytracker die zowel mijn dagelijkse stappen bijhoudt, maar die ik ook kan gebruiken als ik ga hardlopen. Het is voor mij belangrijk dat het horloge zowel binnen (op de loopband) als buiten werkt. Mijn vorige horloge werkte namelijk op de loopband niet. Na 5 kilometer hardlopen gaf mijn horloge nog maar een paar honderd meter aan. Ook wil ik na mijn hardloopsessie kunnen zien welke ronde ik heb gelopen. Alle andere features die het horloge biedt zijn een mooie bijkomstigheid.

 

Ik heb nog even getwijfeld tussen de Fitbit Charge 2 en de Garmin Vivosmart HR plus. Beide horloges hebben veel dezelfde functies, alleen met de Garmin kun je ook nog zwemmen (mocht je dat willen) en werkt op GPS. De Fitbit vond ik qua uiterlijk wel mooier, maar aangezien ik het horloge voornamelijk ook tijdens het sporten wil gebruiken, moet het bandje wel functioneel zijn en niet alleen mooi.

 

Wat kan je allemaal met het horloge?

 

Ik heb het horloge pas drie weken, dus ik ben nog wel een beetje mijn weg aan het vinden. Wat ik wel al weet is dat het horloge je hartslag bijhoudt, je kunt de tijd en datum zien, het houdt je aantal stappen bij, je aantal verbrande calorieën, het aantal gelopen trappen, het aantal minuten dat je gesport hebt, de afstand die je hebt afgelegd, je kan je muziek ermee afspelen, je ziet het weer van de plaats waar je je bevindt, je krijgt de meldingen binnen van je social media (zoals WhatsApp, Instagram, Facebook, Pinterest) en kunt deze ook lezen, je kunt je telefoon opnemen als je wordt gebeld, je kan je work-out bijhouden (fietsen, hardlopen of overige), je kan het horloge op niet storen zetten, je kan een wekker zetten, je kan je activiteiten historie inzien. Een heleboel voor zo'n klein horloge!

 

Op je telefoon kan je een hele handige app gebruiken, die synchroniseert met je horloge. Daar kun je je activiteiten zien, je behaalde badges (voorbeeld: je langste afgelegde afstand, je snelste gelopen kilometer etc.), je aantal stappen, je slaapgegevens, je kan je gewicht erin bijhouden (met BMI), je getrainde minuten en krachttraining. Waarschijnlijk kun je er nog veel meer mee, maar dat moet ik nog uitzoeken. 

 

Wat ik zo handig vind is dat je je doelen makkelijk kan aanpassen. Als je merkt dat je elke dag met gemak je gestelde doelen behaald van aantal stappen, minuten training, traplopen etc, dan kun je deze makkelijk ophogen, zodat je gemotiveerd blijft. Het leuke is dat wanneer je je doel behaald je horloge begint te trillen. 

 

Wat vind ik fijn?

 

- De batterij gaat lang mee en het opladen gaat heel snel.

- Het is handig dat je social media binnenkomt.

- Het horloge houdt accuraat bij wat je binnen hardloopt. Ik heb dit getest en er zat een verschil van een paar honderd meter in. 

- Je hebt niet in de gaten dat je een horloge om hebt. 

 

Wat vind ik minder?

 

- Ik vind dat het horloge het aantal gelopen trappen niet goed registreert. Als je te snel of te langzaam de trap oploopt dan worden deze niet meegeteld. Mocht je twee verdiepingen omhoog gaan, dan ziet hij het vaak als één verdieping.

- Als je buiten gaat sporten dan moet je even wachten op een GPS signaal, dit kan soms wel even duren. 

- Voor alles wat van social media binnenkomt begint je horloge te trillen. Het is jammer dat je niet kunt kiezen waarvoor hij dat wel of niet doet. 

- Je horloge geeft een seintje als je moet bewegen. Wat natuurlijk heel goed is. Alleen als je die dag al bijvoorbeeld 8 km hebt hardgelopen is het niet nodig om twee uur later weer een melding te krijgen beweeg. Eigenlijk zou deze functie gekoppeld moeten worden aan je aantal stappen of activiteiten. 

 

Pas op! Dit horloge werkt heel verslavend!

 

Zijn er nog meer mensen met een activitytracker en zo ja, wat vinden jullie ervan?