Moederdag!

Zondag 14 mei is het weer moederdag. Sinds ik zelf ook mama ben kijk ik hier toch net iets anders naar. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder. 

Als ik de folders van de winkels bekijk, dan begint moederdag (net als vele andere dagen) steeds commerciëler te worden. Natuurlijk zitten er hele leuke cadeautjes etc bij, maar dit is wat mij betreft niet waar moederdag om gaat. Sinds ik zelf moeder ben heb ik ook meer waardering voor mijn moeder en schoonmoeder. Nu pas besef je echt hoeveel ze voor je doen! Voor mij is moederdag een dag dat je als mama net wat meer in het zonnetje gezet wordt. Dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Het is gewoon fijn als er aan je gedacht wordt! Wat zou ik fijn vinden?

 

- Een keertje uitslapen. Hoe fijn zou het zijn als je niet uit bed hoeft zodra je kids wakker zijn, maar nog even lekker kan omdraaien. Heerlijk. 

- Een lekker ontbijtje op bed of een lekker uitgebreide ontbijttafel met lekkere broodjes, eitje, sapje etc. is zeker geen straf. 

- Een uurtje voor mezelf, maar dan ook echt voor mezelf. Een keer niet gestoord worden of geklop op de deur horen met de kreet MAMA. Gewoon lekker een uurtje sporten, een uitgebreid bad nemen, even een boekje lezen of wat je ook leuk vindt. 

- Aangezien mijn kids nog klein zijn ben ik al blij met een mooi knutselwerkje van hun. Waarschijnlijk maken ze dit op de peuterspeelzaal, maar als dit niet het geval is zou ik zeggen: 

 Koop bijvoorbeeld een canvas schilderijtje bij de action en laat de kids deze mooi maken met verf, stickers etc. Succes gegarandeerd. 

- Als de kids wat groter zijn is het ook leuk als ze zelf een cadeautje mogen uitzoeken. Laat papa ze 5-10  euro geven en laat ze zelf in de winkel een cadeautje uitzoeken. 

- Mocht een ontbijtje er niet in zitten of wordt het een echte verwendag dan is een lekkere lunch/brunch/High Tea ook zeer welkom.

- Waar ik ook echt van kan genieten is lekker uit eten gaan. Dit kan met kids (dit is misschien minder relaxed) of alleen met manlief. Maar ik ben ook tevreden als er lekker wordt gekookt!

- Een cadeautje is een leuke bijkomstigheid, maar wat mij betreft persé nodig. Wat zijn dingen die ik leuk vind: een massage, een schoonheidsbehandeling, een mooi sierraad, nieuwe schoenen/tas, lekker naar de bios, een waardebon.  Andere dingen die ook leuk zijn (maar waar ik minder van hou): een mooie bos bloemen, een verzorgingssetje etc. 

- Maar wat heeft elke vrouw nu eigenlijk nodig: Chocolade en een goed glas wijn. Een goede film of serie op Netflix erbij en missie geslaagd! 

 

Wellicht hebben jullie wat aan bovenstaande tips voor je moeder of schoonmoeder, of laat je ze als hint aan je man/partner lezen ;-). 

 

Alles heel leuk en aardig, maar het mooiste cadeau is toch dat je moeder mag zijn. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en ook deze vrouwen dienen in het zonnetje gezet te worden. Dagen zoals moederdag kunnen voor de vrouwen die hun moeder hebben verloren of zelf (nog) geen moeder zijn, door wat voor reden dan ook, extra zwaar zijn.  

 

Hoe leuk het ook is om zelf verwend te worden moeten we ook onze eigen moeders en eventule schoonmoeders niet vergeten in het zonnetje te zetten. Ook al wonen we misschien niet meer thuis, zij blijven onze moeders!

 

Ik ben ook benieuwd wat andere mama's leuk vinden voor moederdag?