Eetdagboek deel 3!

Mijn twee weken Sonja zit er bijna op! Net als bij mijn Weigtwatchers avontuur en het bijhouden van mijn marco's zal ik ook deze keer mijn eetdagboek delen. Zijn jullie benieuwd? Lees dan snel verder!

Iedereen kan de boeken van Sonja kopen en de menu's die daarin beschreven staan volgen. Wat is er dan zo bijzonder aan een eetdagboek? Ik heb mijn menu's ietwat aangepast, zodat ik in verband met het vele sporten ook mijn eiwitten voldoende kan aanvullen. Daar komt bij dat ik in de tweede week besloten heb afscheid te nemen van de suikerrijke tussendoortjes, aangezien ik hierdoor alleen maar meer trek kreeg in chocola. 

 

Ik ga wederom twee dagen met jullie delen. Éen dag zal een doordeweekse dag zijn, maar waar ik wel 10 kilometer heb hardgelopen, en één dag zal een dag uit het weekend zijn. 

 

Doordeweekse dag

 

Voordat ik ben gaan hardlopen heb ik een halve eiwitreep op. Ik sport namelijk het liefst voor het ontbijt, maar eet altijd wel iets kleins als ik besluit om 10 kilometer te gaan hardlopen. Tijdens deze loop heb ik ruim 800 calorieën verbrand. Om die reden heb ik mijn eetmomenten aangevuld met extra eiwitten.

 

Ontbijt: een recovery shake en de andere helft van mijn eiwitreep.

 

Tussendoor: een fruitsalade van appel, banaan, druiven en mandarijn. 

 

Lunch: een glas melk met twee meergranen boterhammen belegd met 1 plak achterham, 30+ kaas en twee spiegeleieren. Er stond eigenlijk een gekookt eitje op het menu, maar ik heb besloten er een soort van uitsmijter van te maken. 

 

Tussendoor: een eierkoek (Ja ik weet het hier zitten veel suikers in, maar het moest even snel snel, dus dan heb ik gekozen voor iets makkelijks)

 

Avondeten: wat rauwkost met een paar blokjes feta en een hard broodje met een runderhamburger, gebakken ui, sla, augurk, een beetje cheddar en wat tomatenketchup. En ja dit staat in een menu van Sonja, alleen dan met een gebakken ei, maar die had ik die middag al op. 

 

 

Tussendoor: 250 gram Griekse Yoghurt met een appel, een paar walnoten, wat kaneel en een klein beetje honing. 

 Weekend

 

Ontbijt: 2 volkoren beschuitjes met een beetje boter, 1 belegd met jam en 1 met runderrookvlees

 

Tussendoor: een eiwitreep ter aanvulling van mijn eiwitten, aangezien ik vanmorgen een half uur heb hard gelopen en daarna nog een half uur krachttraining heb gedaan. Deze repen zijn trouwens onwijs lekker!

 

Lunch: 2 volkoren boterhammen met een beetje boter. 1 beleg met achterham, 1 belegd met een spiegelei, 1 glas melk.

 

 

Tussendoor: een schaaltje aardbeien. 

Avondeten: eigenlijk stond er erwtensoep op het menu, maar daar vond ik het geen weer voor. Dus ik heb een broccolisoep gemaakt (ook een recept van Sonja) met een pistolet met een beetje groene pesto, wat mozzarella light en een tomaat. 

 

Tussendoor: een lekker rood wijntje en een schaaltje met chipjes!

 

 

Nou dat was mijn eetdagboek voor deze keer! Deze keer niet heel bijzonder, maar zo zie je dat je als je Sonja volgt de tussendoortjes ook makkelijk kunt vervangen voor eiwitrijke tussendoortjes. De komende twee weken ga ik het plan van Ohmyfitness volgen. Over twee weken zal ik weer een eetdagboek met jullie delen!

 

 

Zijn er nog meer mensen die Sonja volgen en het e.e.a. aanpassen in het menu?