Resultaten week 6!

Nou mijn Sonja Bakker avontuur zit erop! Inmiddels ben ik ook alweer 6 weken bezig met mijn fitjourney. Ben je benieuwd wat de resultaten van deze week zijn? Lees dan snel verder. 

 

Stiekem ben ik toch wel blij dat mijn Sonja avontuur erop zit. In het verleden (en nu ook ) heb ik goede resultaten behaald met Sonja, maar voor mijn gevoel is het meer een crashdieet. Zodra je een dagje zondigt schieten de kilo's er weer aan. 

 

Ik vond het wel makkelijk dat ik niet hoefde te bedenken wat we gingen eten, maar toch kies ik liever zelf wat ik eet. In het begin dacht ik dat ik juist de voorgeschreven menu's fijn zou vinden, maar nu plan ik veel liever zelf mijn dag in. 

 

Hoeveel ben ik afgevallen?

 

Deze week ben ik 1.3 kilo afgevallen. Er is nu totaal 7.5 kilo af. 

 

Qua centimeters ben ik het volgende kwijtgeraakt:

Buik: 1 cm

Taille: 1 cm 

Benen: 1 cm

 

Totaal ben ik qua centimeters kwijt:

Buik: 12 cm

Taille: 8 cm 

Benen: 8 cm

 

Ik ben blij met mijn resultaten. We zitten op de helft! Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik er zelf nog niets van zie. Ik probeer wel eens een "selfie" te maken voor bijvoorbeeld Instagram, maar dan zie ik nog steeds mijn bolle wangen, mijn dikke buik etc. Het gaat wel even duren voordat ik denk: het is goed, ik ben tevreden.

 

Heb ik honger gehad?

 

En of ik honger heb gehad. Ik heb eigenlijk dagelijks honger gehad. En het is niet zo dat je extreem weinig eet. Misschien zit het wel gewoon tussen mijn oren, maar ik had echt de hele dag trek. Het scheelde wel dat ik de suikerrijke tussendoortjes heb vervangen voor eiwitrijke tussendoortjes, daardoor had  ik minder zin in chocola etc. 

 

Heb ik gesmokkeld?
Smokkelen is in deze misschien niet het juiste woord. Op zondag had ik een communie van mijn neefje en bij een communie hoort taart (dat was mijn lunch, niet echt verantwoord, maarja) en voor het avondeten kwam een frietkar, waar je lekkere frietjes en snacks kon bestellen. Ik heb netjes 1 bakje friet en 1 snack op. Nu eet ik eigenlijk wel wekelijks frietjes, alleen komen die uit de airfryer. Daar komt bij dat ik met mezelf de afspraak heb gemaakt dat als ik friet wil eten, dat ik zeker 10 kilometer hardgelopen moet hebben. Door de dagindeling lukte mij dit niet. Na een dag als deze voelt het voor mij alsof ik meteen 5 kilo ben aangekomen. Dit is dikke onzin natuurlijk, maar ik vind een goede balans wel heel belangrijk. Een keer iets anders eten kan echt geen kwaad, alleen wil ik dan daartegenover wel kunnen sporten, zodat ik mezelf minder schuldig moet voelen. Dit is dan helaas niet gelukt. Gelukkig kon ik mijn kilometers de dag erna weer mooi inhalen.
Sinds gisteren ben ik bezig met het plan van Ohmyfitness. Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten die ik hier mee zou kunnen behalen. De voorgeschreven menu's spraken mij aan, dus ik dacht laten we het eens proberen. Het is een heel eiwitrijk plan, maar wel met voorgeschreven menu's. Echter staan er geen voorgeschreven hoeveelheden in het plan, dit is dus iets wat ik even moet uitvogelen. Omdat mijn eerste 6 weken van Inlovewithhealth klaar zijn, heb ik ook besloten om de oefeningen van Ohmyfitness deze twee weken te volgen.De intensiteit van de oefeningen ligt een stuk hoger, dus ik ben benieuwd of ik het ga redden.  
Zijn er meer mensen bekend met het plan van Ohmyfitness?