Running Goals!

Inmiddels ben ik 6 weken bezig met afvallen en ben ik een kleine 10 weken aan het hardlopen. Ik vind hardlopen echt heerlijk. Het helpt mij echt even mijn hoofd leeg te maken. Nu wil ik toch een stap verder gaan en met een doel gaan hardlopen. Ben je benieuwd welk doel? Lees dan snel verder!

Ik sta er echt van te kijken hoe snel ik het hardlopen deze keer opbouw. Ik had niet verwacht dat ik na 7 weken alweer 10 kilometer hard zou kunnen lopen. Maar het tegendeel is bewezen. Wat een heerlijk gevoel is dat zeg! Nu zit ik natuurlijk langer na niet op mijn oude niveau, ik loop nu ongeveer 10 minuten langzamer de 10 Kilometer dan in 2016. Maar dat is een kwestie van trainen en conditie opbouwen. 

 

Wat wil ik allemaal gaan bereiken met het hardlopen:

 

- Mijn oude conditie terugkrijgen;

- de tenmiles lopen;

- een halve marathon lopen;

- een hele marathon lopen.

 

Conditie terug krijgen

Dit doel heeft tijd nodig. Het is een kwestie van trainen, jezelf uitdagen en doen. Om weer op mijn oude niveau te kunnen hardlopen, zal ik 4-5 keer per week blijven hardlopen. Om mezelf te blijven uitdagen, ga ik HIIT (High Intensity Interval Training) doen. Hiermee vraag je met korte intervallen het uiterste van je lichaam ,waardoor je sneller je conditie opbouwt. 

 

Tenmiles lopen

Ik heb me ingeschreven voor de Tilburg Ten Miles in september dit jaar. Ik heb er echt heel veel zin in. In het verleden heb ik geregeld Ten Miles gelopen, dus ik weet dat ik het kan. Ik heb nu nog 3 maanden om hier naar toe te werken. Dus dat moet goed komen. Ik denk ook dat de afstand niet het probleem gaat zijn. Ik wil vooral ook een mooie tijd neerzetten, maar het moet natuurlijk wel realistisch blijven. 

 

Halve marathon

Na de Ten Miles wil ik gaan trainen voor een halve marathon. Ik heb nog geen halve marathon op het oog. Ik weet niet of er in het najaar nog halve marathons georganiseerd worden en anders ga ik me inschrijven voor een halve marathon begin volgend jaar. Ik heb nog nooit een halve marathon gelopen, dus dit is een nieuwe uitdaging! Ik ben wel heel benieuwd hoe dit gaat zijn, maar ik heb er super veel zin in! 

 

Hele marathon

Tot slot wil ik toch heel graag gaan trainen voor een hele marathon. Ja je leest het goed: een HELE. Dat zijn een hele hoop kilometers en dat vereist een hoop training. Wat ik daarvoor nodig heb is vooral veel tijd en ik ben benieuwd hoe ik dat ga doen met een man die veel van huis is en drie kleine kindjes. Als iemand me wil sponsoren hoor ik het wel ;-). Omdat de duur van de training toch wat intensiever is, wil ik mijn trainingen het liefst zoveel mogelijk buiten doen, anders duurt een training heel erg lang! Ook zoek ik nog een trainingsmaatje, want samen trainen is altijd beter!

 

Een paar mooie doelen, al zeg ik het zelf. Ik heb er zin in. Ik wil mezelf uitdagen. Ik wil zien hoe ver ik kan gaan en welke tijden ik neer kan zetten. Maar in beginsel vind ik de finish behalen nog het belangrijkste. Hopelijk denkt mijn lichaam daar ook zo over!

 

Ter voorbereiding van mijn Ten Miles heb ik besloten om in de maand Juni tenminste 100 kilometer hard te lopen. Ik zal elke week een update geven hoeveel kilometer ik al heb gelopen en indien het me lukt ga ik ook proberen tenminste een keer per week een duurloop in te plannen! 

 

Zijn er nog meer mensen die de Ten Miles gaan lopen en misschien wel een keer samen willen trainen?