Resultaten weken 7!

Week 7 is inmiddels weer voorbij en het is tijd om mijn resultaten van de afgelopen week te delen. Zoals jullie weten heb ik afgelopen week een andere "dieetvorm" uitgeprobeerd en zal ik deze week mijn bevindingen met jullie delen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Afgelopen week heb ik het plan van Ohmyfitness gevolgd. Ik had er echt veel zin in. De menu's zagen er goed uit. Haast elke dag start je je dag met havermout. Als lunch eet je vaak 3 crackers of boterhammen met eiwitrijke producten, zoals gerookte zalm met avocado. In de avond zoek je een balans tussen koolhydraten, groenten en vlees/vis. Als tussendoortje mag je rauwkost, amandelen of een stuk fruit en elke avond een eiwitshake of kwark. Klinkt niet slecht toch. Het enige wat niet aangegeven staat in het plan zijn de hoeveelheden. Om binnen mijn marges te blijven heb ik elke keer ruim 200 gram groenten op en maximaal 100-125 gram rijst of pasta etc. 

 

Ook heb ik de voorgeschreven oefeningen uit het plan gevolgd. Deze bestonden uit onder andere squats, lunges, plank, push-ups etc. Redelijk dezelfde oefeningen als bij inlovewithhealth, alleen het aantal herhalingen lag hoger. 

 

Klinkt goed toch, daar zul je toch wel mooie resultaten mee moeten boeken zul je denken. Helaas pindakaas!

 

Hoeveel ben ik afgevallen?

 

Deze week ben ik 0.2 kilo afgevallen. Er is nu totaal 7.7 kilo af. 

 

Qua centimeters ben ik het volgende kwijtgeraakt:

Buik: 0 cm

Taille: 0 cm 

Benen: 0 cm

 

Totaal ben ik qua centimeters kwijt:

Buik: 12 cm

Taille: 8 cm 

Benen: 8 cm

 

Ik ben echt heel erg teleurgesteld. Dit werkt voor mij zo demotiverend. Ik weet wel dat ik niet elke week (week in week uit) een kilo kan afvallen, maar dit is gewoon heel slecht. Na de eerste twee dagen ben ik al op de weegschaal gaan staan en zag ik dat ik zelfs was aangekomen in plaats van afgevallen. Nu weet ik dat dit het effect kan zijn van het volgen van Sonja Bakker, maar dit moet zich wel herstellen. Wat dus niet zo het geval is.  

Afgelopen week heb ik ook echt intensief gesport. ik heb twee keer 10 kilometer hardgelopen, 1 keer 7.5 kilometer, 1 keer ruim 5 kilometer en nog een keer een duurloop gedaan van 40 minuten. Juist door het vele sporten had ik wel betere resultaten verwacht. 

 

Heb ik honger gehad?

 

Absoluut niet. Dat is dan wel weer een voordeel. Honger had ik niet. Het was goed vol te houden. De combinaties in het plan zorgden voor een lang en voldaan gevoel, dus je had geen zin om wat extra's te pakken. Dat is dan wel weer een voordeel. 
Heb ik gesmokkeld?
Nee dat heb ik niet gedaan, maar ik heb mezelf echt heel erg moeten inhouden. Naarmate de week vorderde en de resultaten slecht bleven, had ik steeds meer de drang om er de brui aan te geven en gewoon een lekker stuk chocolade op te eten. Ik heb het niet gedaan, want ook daar krijg ik spijt van, maar het heeft me echt wel moeite gekost. Uiteindelijk heb ik op zondag een taartje op een verjaardag op in plaats van mijn tussendoortje. 
Ik ben een persoon die gestimuleerd wordt door het behalen van goede resultaten. Vallen die resultaten tegen, dan word ik zwakker en is de kans groter dat ik weer in mijn oude patroon val. Het kost me op dat moment veel doorzettingskracht om daar niet aan toe te geven, maar positief te blijven en hopen dat de goede resultaten weer komen. Je zult dan ook begrijpen dat als ik week in week uit slechte resultaten zou behalen, ik mijn motivatie in zijn geheel kan verliezen. Maar laten we daar nu nog maar niet vanuit gaan. 
Voor nu heb ik besloten om te stoppen met het plan van Ohmyfitness. De resultaten vallen gewoon heel erg tegen en ik heb goede resultaten nodig om gemotiveerd te blijven. Misschien past dit plan beter bij mij als ik op gewicht wil blijven. Aankomende week zal ik dan ook weer een weekje mijn macro's bijhouden in de hoop dat ik snel weer wat gewicht verlies en zo weer gemotiveerd raak! Ook zal ik de oefeningen van Inlovewithhealth weer oppakken, omdat deze voor mijn gevoel effectiever zijn!
Ik ben wel heel erg benieuwd hoe anderen het aanpakken als hun resultaten tegenvallen?