Kinderkleding

Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst in een winkel ben geweest om kleding te kopen. Sinds ik moeder ben kies ik voor het gemak en koop ik (bijna) alle kleding online. Het nadeel hiervan is dat je steeds terug komt bij dezelfde merken en zo wellicht hele leuke kleertjes over het hoofd ziet. Vandaag deel ik met jullie waar ik de kleding voor mijn kindjes koop en welke merken dit vaak zijn. Zijn jullie benieuwd of hebben jullie tips? Ik hoor het graag! 

Als ik heel eerlijk ben, ben ik nog steeds zoekende naar leuke webshops/merken voor kinderkleding. Zelf kom ik altijd bij dezelfde merken uit, omdat ik weet dat de kleding daar bijvoorbeeld kwalitatief goed is. Met drie kids en drie volle kledingkasten, wil ik graag met jullie delen waar ik de kleertjes voor mijn kindjes koop en waar ik op let. 

 

Wat ik voornamelijk belangrijk vindt is dat de kwaliteit goed is in verhouding tot de prijs, dat de kleertjes er leuk uit zien en tot slot dat ze fijn zitten. De kleertjes hoeven van mij niet perse merkkleding te zijn, al merk ik dat ik daar toch wel vaak op uit kom. Waarom? Omdat vaak voor die paar euro meer de kwaliteit een stuk beter is. Verder koop ik geregeld  de kleertjes in de Sale. Dit scheelt vaak een hoop geld. 

 

Laat ik eens beginnen met de kleertjes voor de jongens. Toen ik zwanger was van Jaimey had ik echt nog geen idee hoe, wat en waar! Ik had dus geen flauw benul wat fijne kleding zou zijn, dus ik keek op diverse websites (o.a. die van Prenatal, H&M, Hema etc) en kocht gewoon kleertjes welke ik er leuk uit vond zien. Ook maakte ik een beginnersfout. Ik kocht ontzettend veel kleertjes in diverse maten, terwijl ik geen flauw benul had in welke maat Jaimey in welk seizoen zou zitten. Met als gevolg: veel kleding die of te warm of te koud voor het seizoen waren. Zonde, maarja van je fouten moet je leren! Ook had ik in de kleine maatjes redelijk wat spijkerbroekjes gekocht,  want dat is toch super schattig. Echter zit dat voor een baby helemaal niet fijn, dus ook die heeft hij niet veel aan gehad. Een andere beginners fout die ik maakte, was alles in setjes kopen. Echter bleek al snel dat een smalle taille heeft en dus altijd een maatje kleiner had van broekjes dan shirts. Ik heb dan ook lang moeten zoeken naar goed passende broekjes voor Jaimey. Uiteindelijk passen de slimfit broeken van Name-it, We-Fashion en Vingino het beste. 

 

Bij je tweede kindje denk je het wiel al uitgevonden te hebben, maar ok deze keer heb ik weer teveel kleding gekocht in de verkeerde maten. Je zult je vast afvragen hoe kn dat of wellicht herken je het ook wel? Bij Remy kocht ik zijn kleertjes op basis van mijn ervaring bij Jaimey. Alleen Remy was een heel ander kind (lees vooral groot kind), dus daar heb ik enorm de plank mis geslagen. Ondanks dat het weer een jongetje werd, wilde ik toch dat de eerste kleertjes nieuw waren. Inmiddels was ik bekend met Z8 (en helemaal verliefd), dus heb ik bijna de gehele newborn collectie gekocht en ook een special edition collectie. Verder kreeg hij ook oude kleertjes van Jaimey aan. En ondanks dat Remy in maart is geboren en Jaimey in oktober, kon bij bijna alles wel aan. Maarja dat is ook niet gek ook, Remy is in vergelijking met Jaimey een reus! 

 

Inmiddels weet ik wel welke kleding ik voor de jongens fijn vind. Voor de jongens kocht en koop ik voornamelijk kleertjes bij Name-it, af en toe bij Z8 en H&M. Vanaf maat 92 koop ik ook veel kleertjes bij We-fashion. 

 

Op het moment dat ik zwanger was van Evy wist ik een ding zeker: ik koop de gehele Z8 collectie. En dat heb ik ook zo goed als ook gedaan. Maar toen? Ik ben helemaal niet thuis in de meisjeskleding. Ik wilde niet dat ze eruit zou zien als een zuurstok en ik hou ook niet van tuttige kleding. Dat past gewoon niet bij mij! Ik heb dan ook lang moeten zoeken, maar eindige uiteindelijk bij kleertjes van Noppies, Name-it en Tumble & Dry en Z8. Over deze merken ben ik heel tevreden, maar ik moet wel zeggen dat ik nog steeds zoekende ben. 

 

 

Als iemand tips heeft voor leuke jongens- of meisjeskleding, dan hoor ik het graag!