#MOMLIFE

De #MOMLIFE zie je steeds vaker voorbij komen op Social Media. Hiermee geven moeders je een kijkje in hun leven. Het gaat hierbij vooral om de niet perfecte plaatjes! De ontplofte woonkamer om 09.00 uur in de ochtend, een kind krijsend op de vloer in de supermarkt en ga zo maar door. Alle moeders zullen zich hier wel in herkennen en ik denk dat we bijna allemaal wel dagelijks in een dergelijke situatie terechtkomen. Vandaag deel ik 5 zaken die ook bij het leven van een moederleven horen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Ik zal jullie de foto's besparen van mijn ontplofte woonkamer, een peuter driftbui, het eten dat overal ligt behalve op het bord, of de handjes en kleding van mijn jongens tijdens ons teken uurtje. Als ik namelijke deze situaties ga opsommen, dan haal ik met gemak 50 punten! Nee vandaag deel ik een aantal zaken die ik als moeder ervaar en die ook bij het leven van een moeder horen. Alleen zijn die wat moeilijker zijn vast te leggen op een foto :-)

 

1. Vergeetachtigheid 

Sinds mijn eerste zwangerschap kreeg ik te maken met zwangerschapsdementie. Als je het gaat googlen is het een heel bekend fenomeen. Wat ik echter niet wist is dat je die vergeetachtigheid dus nooit meer kwijt raakt. Nee het wordt juist erger. Zeker na drie zwangerschappen. Mijn korte termijn geheugen is wat dat betreft echt aangetast. Als ik naar boven loop om bijvoorbeeld daar iets te pakken, dan heb ik vaak halverwege de trap: Wat ga ik ook alweer pakken? Of ik moet iets meenemen van de supermarkt, gegarandeerd dat ik het vergeet. Ik ben dan ook erg blij met de notitie functie en de herinnering functie van mijn gsm. Zonder die twee functies zou ik volgens mij niet meer normaal kunnen functioneren! 

 

2. Afstandbediening 

Na een lange dag ben ik soms zo blij dat ik eindelijk op de bank kan ploffen met een lekkere kop thee en even lekker niks hoef te doen. Ik kan dan echt uitkijken naar mijn netflixmomentje. Er is alleen altijd één probleem: Ik ben altijd de afstandsbediening kwijt! Wat ik ook doe, ik moet altijd eerst op zoek naar dat ding, voordat ik daadwerkelijk neer kan ploffen. Hoe kan dat? Of de jongens hebben hem ergens neergelegd en dan is het echt de vraag in welke bak/lade etc ligt de afstandsbediening. Of ik dacht slim te zijn en heb de afstandsbediening voor de jongens verstopt, maar weet dus niet meer waar (zie punt 1). Over mijn telefoon nog niet gesproken!

 

3. Te laat

Wie mij goed kent weet dat ik altijd op tijd of eigenlijk altijd te vroeg bent. Ik probeer alles goed in te calculeren en zorg dat ik altijd voldoende speling heb, zodat ik nooit te laat kom. Sinds ik kinderen heb is dit toch wel anders. Je kan incalculeren wat je wilt, maar als je peuter besluit niet zijn schoenen aan te willen trekken en de andere peuter wil zijn brood niet eten of ze hebben de grootste lol om samen door het huis weg van mama te rennen, dan kost het toch wel heel veel moeite om op tijd te komen. Daar komt bij dat als ik ergens heen wil ik niet binnen 5 minuten klaar ben. Ik moet van 3 kindjes de jassen en schoenen aandoen en dan moet ik mezelf nog gereed maken. In de tussentijd dat ik mezelf gereed maak moet Jaimey weer plassen, heeft Remy zijn schoenen uitgedaan en kijkt Evy me met een grote lach aan waarmee ze wil zeggen: ik moet een schone broek mama!

 

4. Douchen

Het komt niet vaak voor, maar heel soms als de kindjes in bed liggen besluit ik om even mijn haren te gaan wassen Want dat is alleen zoveel makkelijker dan met drie kindjes om je heen. En heel eerlijk is het ook wel eens fijn om onder de douchte te staan zonder heel de tijd: mama, mama, mama. Dus dan sta je eindelijk onder de douche, heb je lekker je haren ingesopt en wat hoor je? Ja je hoort een kind huilen. Over een goede timing gesproken. Altijd hetzelfde liedje denk ik dan, maarja toch maar even kijken voordat er 3 kindjes wakker zijn in plaats van 1. Dus douche weer uit en dan is het doodstil. Ik ben er toch zeker van dat een van de kindjes huilde. Ach het zal wel goed zijn. Douche weer aan en hoppa weer een huilend kind. Douche weer uit: stil. Volgens mij verbeeld ik me gewoon dat ik een kindje hoor huilen, want ik ben natuurlijk ook niet gewend om rustig te kunnen douchen. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik de enige ben!

 

5. Handtas

Ik kan niet zeggen dat ik een nette handtas heb, dat heb ik alleen als die net nieuw is. Naarmate ik hem langer heb komt er steeds meer rotzooi bij en is de orde ook ver te zoeken. Maar het was in ieder geval wel mijn handtas. Een tas vol spullen alleen van mij. Sinds ik mama ben is dat toch heel anders. Je hoeft mijn tas maar open te doen en je vindt altijd wel een verdwaalde luier, een speen, snoetenpoetsers, snoepjes, speelgoed en ga zo maar door! Af en toe vraag ik me af hoe het er allemaal inpast, het lijkt soms wel een tovertas, maar toch zit het er allemaal in. Natuurlijk wel handig op het moment dat je het nodig hebt. Alleen dan kan ik het natuurlijk nooit vinden, dan is het net alsof ik een naald in een hooiberg zoek ;-)

 

Ik ben wel eens benieuwd naar de ervaringen van andere mama's :-)