Disney Me Reader

Vanaf het moment dat Jaimey 6 maanden oud was zijn we begonnen met voorlezen en tot op heden doen we dat eigenlijk nog elke avond voordat hij gaat slapen. Dit is een heerlijk één op één momentje, waarbij Jaimey echt even tot rust komt voordat hij gaat slapen. Nadat wij een verhaaltje hebben voorgelezen, leest hij ook altijd nog een verhaaltje voor.

 

Nu zag ik laatst bij mijn nichtje Emma de Me-reader van Disney en dit vond ik toch wel heel leuk. Dus ik heb deze besteld via bol.com. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen over de Me-reader. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Je hebt twee verschillende Me-readers: eentje met verschillende Disney boeken en eentje echt voor meisjes met allemaal Frozen verhalen. Ik heb gekozen voor de versie met de verschillende Disney boeken, aangezien alledrie de kids hier wat aan hebben. Het leuke eraan is dat de jongens een groot deel van de verhalen al kennen en dus echt bewust voor een bepaald verhaal kiezen. 

Wat is de Me-reader. De Me-Reader is een kleine tablet met links en rechts een afbeelding van de meegeleverde boeken. In het midden staan er verschillende icoontjes in diverse kleuren. Deze icoontjes vind je in elk boek terug. Elk icoontje staat voor een stukje verhaal wat wordt verteld door de Me-Reader. De bedoeling van de Me-reader is dat je een van de geleverde boeken kiest en dan klikt op het icoontje van dit boek op de Me-reader. Er gaat dan een lampje branden bij dat Icoontje. Vervolgens kan je kindje het boek openen en kijken welk icoontje er afgebeeld staat. Door op hetzelfde icoontje te klikken op je Me-reader als afgebeeld in je boek, zal de Me-reader het verhaal voorlezen van die pagina. 

 

 

Voordelen van de Me-reader

Je kind kan zelfstandig boekjes lezen. Hij/zij kan kiezen uit welk boekje hij/zij wilt lezen en door het herkennen van de icoontjes (dit kan spelenderwijs) kan hij de ME-reader het boek laten voorlezen. Je kind wordt hierdoor zelfstandiger en is spelenderwijs bezig met de ontwikkeling van zijn haar/taal.

 

Nadelen van de Me-reader

De verhalen worden serieus ingekort. Ook al heb je per boek 8 pagina's die worden voorgelezen, is het wel een beknopte versie van het echte verhaal. Als je als ouder kiest om hetzelfde verhaal uit een ander boek voor te lezen, dan zal het vast een stuk langer zijn. Dit moet echter de pret niet drukken voor de kindjes. Die vinden het al geweldig dat ze op deze manier zelf een boek kunnen lezen.

 

Ik vind de Me-reader een leuke gadget om erbij te hebben. Het is wel jammer dat je voor elke set een aparte Me-reader nodig hebt. De kosten zijn 24.95 EURO wat in verhouding redelijk is voor 8 kinderboeken. Wel is het voor mij geen vervanger voor het verhaaltje voor het slapen gaan, dat moment kan geen tablet vervangen. 

 

Zijn er meer mensen bekend met de Me-reader?

Reactie schrijven

Commentaren: 0