Resultaten week 12!

Afgelopen had ik even een dipje en daarover heb ik ook een blog geschreven! Alles zat even tegen en ik was het zo beu om elke dag weer op mijn voeding te moeten letten. Ik liet de teugels een beetje los (soms een beetje veel) en besefte dat ik weer terug viel in mijn oude gewoontes. Ben je benieuwd of ik ondanks deze terugval toch resultaten heb kunnen boeken? Lees dan snel verder!

In mijn blog van vorige week gaf ik aan dat ik 6 jaar geleden in een relatief korte periode heel veel kilo's ben verloren. In die periode heb ik geen één keer gesmokkeld, maar elke dag het voorgeschreven menu gevolgd. Ik had natuurlijk ook een doel: slank in mijn trouwjurk en daar zat natuurlijk een tijdslimiet aan. De doelen die ik nu heb gesteld zijn subjectief. Het is nu meer voor mezelf dan dat ik persé voor een bepaalde datum mijn kilo's kwijt moet. Het nadeel hiervan is dat er geen "druk" wordt opgelegd, waardoor ik soms denk ach wat maakt het uit. Ik moet toch proberen om mijn oude gewoontes te doorbreken en ik hoop dat het delen van mijn gedachtes en gevoelens op mijn blog mij hierbij gaat helpen. 

 

Hoeveel ben ik afgevallen?

 

Deze week ben ik 0.8 kilo afgevallen. Er is nu totaal 11.8 kilo af. 

 

Qua centimeters ben ik het volgende kwijtgeraakt:

Buik: 2 cm

Taille: 1 cm 

Benen: 0 cm

 

Totaal ben ik qua centimeters kwijt:

Buik: 17 cm

Taille: 12 cm 

Benen: 10 cm

 

Het is absoluut geen top resultaat. Ik weet dat het veel beter had gekund, maarja dan had ik ook wat strikter op mijn eten moeten letten. Ik ben allang blij dat de weegschaal nog steeds een min aangeeft en geen plus. Al hoop ik toch wel dat ik volgende week toch weer eens wat meer afval!

 

Heb ik honger gehad?

 

Yup! En aan de honger (eigenlijk meer trek) heb ik dan ook toegegeven. En juist doordat ik het minder nauw nam met de voorgeschreven hoeveelheden en af en toe wat extra's pakte, kreeg ik juist weer meer zin/trek in ongezonde dingen en zo kom je in een vicieuze cirkel. Op de dagen dat ik niet heb gesmokkeld had ik dan ook echt honger! Alsof mijn lichaam aangaf kom op gisteren kon je ook die extraatjes pakken, ik wil meer!

 

Heb ik gesmokkeld?

 

Dat heb ik zeker. Ik zeg al een aantal weken dat je met het bijhouden van je macro's helemaal niet hoeft te smokkelen. Maar als je macro's voor de dag op zijn en je pakt toch nog eten, dan is het toch echt wel smokkelen. Het was meer onder het mom van: wat ik niet invul in myfitnesspal dat heb ik niet op. Haha, dikke onzin natuurlijk. Naast dat ik soms gewoon grotere hoeveelheden tot me heb genomen heb ik ook gewoon chocola, ijs en chips op. Maar het is ook weer die tijd van de maand en die rothormonen kan ik soms maar moeilijk de baas zijn! 

 

Hoe gaan andere vrouwen om met hun trek in chocolade etc tijdens hun maandelijkse periode?

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Margo (dinsdag, 27 juni 2017 19:39)

  Toch een mooi resultaat lieverd �

 • #2

  Yvet (dinsdag, 27 juni 2017 19:40)

  Ik heb tijdens die periode totaal geen behoefte gehad aan chocolade. Voorheen liep ik alleen maar te snaaien, maar nu met die 6 eetmomenten die ik heb op een dag heb ik totaal geen behoefte meer aan chocola oid.

 • #3

  Marly (dinsdag, 27 juni 2017 22:16)

  Dat is heel fijn Yvet! Ik had dat ook niet totdat ik weer de pil moest slikken!

  Bedankt margo!