Hardlopen

Toen ik in 2010 besloot om te gaan afvallen voor mijn huwelijk ben ik voor het eerst begonnen met hardlopen. Ik heb toen een start to run schema gevolgd en werd besmet met het hardloopvirus. Tot op de dag van vandaag kan ik niet meer zonder hardlopen. Vandaag deel ik met jullie de voordelen van het hardlopen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

Ik zou mij geen leven meer zonder hardlopen kunnen voorstellen. Ik vind het heerlijk om mijn schoenen aan te trekken, een lekker muziekje op te zetten en te gaan! Hardlopen is voor mij echt even een momentje voor mezelf en vooral een momentje om mijn hoofd leeg te maken. Vandaag deel ik 5 voordelen van hardlopen.

 

1 Iedereen kan het (mits je geen blessures of beperkingen hebt)

Ik hoor mensen vaak zeggen maar ik kan dat niet. Dat dacht ik ook altijd. Ik dacht ik kan nooit een half uur hardlopen en moet je me nu zien. Ik ben aan het trainen voor een halve marathon. Het voordeel van hardlopen is dat iedereen het kan. Wat wel belangrijk is is dat je een goed trainingsschema volgt om zo langzaam op te bouwen en blessures te voorkomen. 

 

2. Je bepaalt je eigen tempo

Iedereen loopt op zijn eigen tempo en dat is ook het voordeel van hardlopen. Jij bepaalt het tempo. De een loopt lekker met 9 kilometer per uur, terwijl de ander juist beter loopt met 12 kilometer per uur. Je voelt zelf heel goed aan wat voor jou het ideale tempo is en je merkt als je je ideale tempo loopt je het ook veel makkelijker kan volhouden. 

 

3. Je bouwt snel conditie op

Ik weet nog wel een van mijn eerste hardloop trainingen dat ik 1 minuut moest hardlopen en 2 minuten moest wandelen. Na het einde van de training was ik helemaal kapot en dacht ik ik kan nooit over 10 weken een half uur aan een stuk hardlopen. Maar door een trainingsschema te volgen wat ervoor zorgde dat je elke keer net een stapje verder ging, werd het steeds makkelijker. Ik merkte dat ik steeds een stapje verder kon gaan en uiteindelijk dus inderdaad een half uur aan één stuk kon hardlopen. Wat dat betreft bouw je in een redelijk korte periode snel je conditie op. 

 

4. Het kan overal

Een van de grootste voordelen van hardlopen is dat het overal kan. Het maakt nu niet uit of je naar de sportschool gaat, je bent thuis of je gaat een weekje op vakantie. Het enige wat je nodig hebt is een goed paar schoenen (ik raad wel aan om naar een speciaalzaak als runnersworld te gaan).  Overal waar je wilt kun je je schoenen aandoen en een rondje gaan hardlopen. Het leuke hieraan is dat je ook nog eens een andere omgeving ziet. 

 

5. Je kan er heerlijk je hoofd mee leegmaken

 

Wat ik ontzettend fijn vindt is dat hardlopen echt ideaal is om je hoofd leeg te maken. Heb je een drukke dag achter de rug of zit je hoofd gewoon even helemaal vol. Ik zou zeggen pak je schoenen en ga hardlopen. Geniet van je muziekje, de omgeving en het lopen. Als je terug thuis komt voel je je een ander mens. Dit komt door het stofje Endorfine wat je lichaam aanmaakt tijdens het sporten. Dit zorgt voor de welbekende "Runnershigh".

 

Wat vinden jullie het voordelen van hardlopen?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0