Duurloop!

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik steeds vaker een langere duurloop loop. Dat is ook niet gek. In september ben ik van plan de Tenmiles in Tilburg te lopen en in oktober de Halve Marathon in Eindhoven. Hiervoor is training nodig en dat vind ik geen straf. Het is namelijk tevens voor mij het  momentje om mijn hoofd leeg te maken. En op dit moment helpt helaas een langere duurloop alleen om mijn hoofd leeg te maken. 

 

Vandaag deel ik met jullie wat ik eet/drink voor, tijdens en na een duurloop. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Voorheen lette ik niet op wat ik voor/tijdens/na een duurloop at. Meestal was dit niks tot weinig. Ik liep gerust 16 kilometer op een sneetje ontbijtkoek en dronk dan verder ook niets. Niet heel verstandig natuurlijk, maar wist ik veel. Ik kon goed lopen en ik verloor gewicht. Nu leg ik meer de focus op de juiste voeding, zodat dit mijn prestaties ook ten goede komt. 

 

Het liefst loop ik een duurloop in de ochtend. Daarom laat ik jullie ook zien wat ik op zo'n dag eet/drink. 

Ontbijt: 200 gram magere kwark (voor de eiwitten), een paar aardbeien, 20 gram Granola en een halve banaan (koolhydraten) met een klein kopje groene thee. Dit ontbijt vult goed en geeft me voldoende energie om te starten.

Als ik snel na mijn ontbijt ga lopen drink ik tevens een kopje espresso of ik pak een cafeïnepil. 

 

De koffie of de cafeïnepil pak ik voor de extra energie en voor de extra vetverbranding. Het liefst pak/drink ik dit 20 minuten voor mijn duurloop. 

 

 

Een half uur voordat ik ga lopen drink ik mijn shotje L-carnitin voor de extra vetverbranding. Of dit nou echt werkt weet ik niet, maar baat het niet dan schaadt het niet. Er zijn al diverse onderzoeken uitgevoerd naar de werking van L-carnitin, maar daar is nou niet echt een duidelijke lijn in terug te vinden!

 

 

Tijdens mijn loop: ik zorg dat ik elke loop twee kleine bidons mee heb met SIS Go Hydro. Mocht ik dan dorst krijgen (vooral met het warme weer) dan kan ik wat drinken. 

 

 

Afhankelijk van hoelang de loop duurt pak ik na ongeveer 45 minuten een gelletje voor de energie. Dit helpt echt. Na 40 minuten merk ik meestal aan mijn benen dat ik minder energie heb. Dankzij het gelletje krijg ik weer meer energie en kan ik weer even knallen. Ik zou dan ook iedereen adviseren om deze mee te nemen als je voor een langere tijd gaat sporten. Ik haal mijn gelletjes altijd bij sportvoedingswebshop. Ik vind deze heel lekker en ze lessen ook nog eens de dorst. 

 

 

Na het sporten: allereerst zorg ik dat ik voldoende drink om mijn vocht goed op peil te houden. Ook dan drink ik altijd Sis Go Hydro. Ook vind ik het belangrijk om mijn eiwitten aan te vullen en eet dan vaak een clean protein bar. Met de lunch zorg ik voor een eiwitrijke lunch met voldoende koolhydraten. Vaak komt dit neer op volkoren brood met een eitje en eventueel nog wat 30+ kaas. 

 

 

 

Ik ben wel benieuwd of jullie nog tips hebben qua eten?

Reactie schrijven

Commentaren: 0