Voorbereidingen voor de (auto) vakantie!

Nog geen twee weken geleden hebben Jimmy en ik Last-Minute besloten om op vakantie te gaan met het gezin. We waren er aan toe om even weg te gaan en we wisten zeker dat de kids dit geweldig zouden vinden!

 

Al snel hadden we besloten dat het een auto-vakantie naar Italië zou worden, met de voorkeur voor een kindvriendelijke camping. Dankij mijn lieve vriendinnetje Anne-Marie hebben we snel een keuze kunnen maken en kunnen boeken. Vanaf dat moment moest er nog van alles geregeld worden. 

 

Ben je benieuwd wat wij zoal geregeld hebben voor de vakantie? Lees dan snel verder!

Op maandagavond laat hebben we onze vakantie geboekt met de intentie om een week later te vertrekken. Er zat namelijk nog een adertje onder het gras. Blijkbaar hadden we de vakantie niet geboekt, maar hadden we aanvraag ingediend. Het was dus nog maar de vraag of er nog een stacaravan beschikbaar zou zijn. Op die bevestiging konden we niet wachten en ben ik gauw gestart met de inkopen. 

 

Wat ben ik toch blij dat je tegenwoordig haast alles online kan bestellen. Dit scheelt een hoop  stress en gesjouw. 9 van de 10 winkels bezorgen ook wel binnen één dag, dus alles zou op tijd binnen zijn. Wat hebben wij allemaal nog gekocht voor de vakantie?

 

 

1. UV shirts en badpak

Aangezien we naar Italië gingen en de voorspeling was dat het tenminste 30 graden zou worden, vond ik het belangrijk dat we naast de huidige zwembroeken en badkleding, ook UV kleding hadden. Natuurlijk smeren we de kindjes goed in met factor 50, maar zon en water zijn een verraderlijke combinatie en met behulp van deze badkleding had ik toch een geruster gevoel. Voor de jongens kon ik bij de H&M leuke shirts vinden, die goed pasten bij hun zwembroeken. Voor Evy had ik ook wel een leuk badpakje gevonden met een speciaal petje. Niet heel charmant, maar daar ging het even niet om.

 

 

2. Reddingsvest

3 kleine kindjes op twee volwassen is multitasken. Zeker als nog geen van de kindjes een zwemdiploma heeft. Om die reden wilden we naast de zwembandjes ook reddingsventjes hebben. Het voordeel hiervan is dat je ze makkelijk aan kan treken en de kindjes eigenlijk niet in de gaten hebben dat ze een reddingsvestje aan hebben. 

 

 

3. Handdoeken

Na het zwemmen wil je je lekker kunnen afdrogen en wellicht ook wel een beetje opwarmen. Heel toevallig had kruidvat een leuke collectie van strandhanddoeken en poncho's van de Verschrikkelijke Ikke in de aanbieding. Deze pasten perfect bij de badkleding van de jongens en de jongens zijn ook helemaal fan van de Minions. Win-Win!

 

Voor ons zelfs had ik ook geen goede strandlakens meer en ook deze heb ik makkelijk en snel kunnen bestellen bij de Hema. 

 

 

4. Speelgoed

Op een camping is van alles te beleven, maar een beetje speelgoed meenemen is nooit een overbodige luxe. Voor alledrie de kindjes samen heb ik 1 bak met speelgoed meegenomen. Voor Evy was dit gewoon haar vertrouwde speelgoed. Voor de jongens heb ik een leuke emmer en schep van Woezel en Pip bij de Etos gekocht, wat tekenpapier met stiften en stempels bij de Hema besteld en nog wat speelgoed van de Minions bij de Kruidvat besteld. Zo hadden de jongens, mochten ze zich vervelen, altijd wat nieuws om mee te spelen. 

 

5. Legitimatie/paspoort

De ochtend nadat we onze vakantie hadden geboekt schrok ik om 06.00 uur wakker en realiseerde ik me dat Evy helemaal nog geen legitimatiebewijs had. Bij de jongens had ik dit ook pas rond 6 maanden geregeld. Toen kwam het probleem. Ik had toestemming van Jimmy nodig, die vaak slecht internet heeft. De gemeente was die dag maar tot 12 uur open en ik moest nog foto's laten maken. Gelukkig lukte het Jimmy om het toestemmingsformulier te tekenen, zodat ik snel foto's kon gaan laten maken en een legitimatiebewijs kon aanvragen. Wel middels een spoedprocedure. Ik wilde namelijk niet de gok nemen dat het niet op tijd klaar zou zijn. 

 

Buiten de dingen die ik nog last-minute moest regelen, zijn er nog een aantal zaken die zeker niet in de auto mochten ontbreken:

- een dekentje om warm te blijven in verband met de airco.

- een kussen voor in je nek als je even wilt slapen. 

- voldoende drinken 

- voldoende koekjes/snoepjes etc

- iPad als vermaak voor je kindjes! Ik heb op on Netflix account een hoop films en series voor de jongens gedownload, zodat ze ook offline kunnen kijken. 

- een picknickkleed, zodat je buiten even kan zitten. 

- Goede zin! 

- Koffie om wakker te blijven!

 

Ik ben iemand van de lijstjes en toen de bus was ingeladen dacht ik alles wel mee te hebben. Alles was afgestreept, dus niets vergeten. Maar als iets niet op je lijstje staat, dan kun je het ook niet afstrepen. Eenmaal in Italië aangekomen had Remy er nogal een handje van om weg te lopen. Hij vond zichzelf wel groot genoeg om zelf de camping te ontdekken. Op dat moment baalde ik zo ontzettend dat ik vergeten was armbandjes met naam en adresgegevens te regelen. Dit is wat mij betreft echt iets wat niet mag ontbreken en zeker niet in het buitenland. Ik heb dit bij thuiskomst dan alsnog geregeld, want ook in Nederland kan je kindje eens weglopen. 

 

Als je door Frankrijk rijd moet je ook zorgen dat je voor alle passagiers een veiligheidsvest mee hebt, een gevarendriehoek en een alcoholtest. Alles kun je makkelijk bestellen bij de ANWB

 

Binnenkort deel ik met jullie hoe de vakantie is verlopen en wat de voordelen zijn van op vakantie gaan met je kindjes. 

 

 

Wat nemen jullie allemaal mee op vakantie?

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Niël (donderdag, 13 juli 2017 20:10)

  Ik was natuurlijk aan het wachten op een vakantie blog! En de tip van het dekentje en het netflix downloaden pak ik nog even mee! Thanks!

  Xx

 • #2

  Marly (donderdag, 13 juli 2017 20:50)

  Mooi Niel. Moet je zeker doen. Als je rijdt wil je geen warme auto, maar de bijrijders liggen/zitten stil. Dus een dekentje is ideaal.