Op autovakantie met kleine kindjes!

De een moet er niet aan denken en de ander draait er zijn hand niet voor om: op autovakantie met kleine kindjes. 

 

Wij wilden ook graag op vakantie dit jaar. Ik had geen zin om te vliegen, vooral omdat ik zeker weet dat het mij niet gaat lukken om niet teveel in te pakken, maar ik wilde wel naar de zon toe. Dan zit er niets ander op dan de auto te pakken, die vol te laden en de zon op te zoeken. Wij hebben besloten om met 3 kleine kindjes naar Italië te rijden, om daar te genieten van ons gezin en de zon. 

 

Ben je benieuwd hoe wij dit hebben aangepakt? Lees dan snel verder!

Ik heb wel heel even getwijfeld om op vakantie te gaan met de auto en zeker als je ruim 1400 kilometer moet rijden. Ik was bang dat Evy het misschien niet goed zou doen en heel veel zou gaan huilen. Voor de jongens was ik minder bang, want die kan ik makkelijker vermaken. Uiteindelijk hebben we toch de knoop doorgehakt en hebben we besloten om op vakantie te gaan in Italië. Hoe hebben we dit aangepakt?

 

De voorbereidingen vooraf

 

Voor vertrek heeft Jimmy in de middag nog een paar uurtjes geslapen, zodat hij wat meer energie had. Jimmy zou namelijk het grootste deel van de reis afleggen. Het is niet dat ik niet wil rijden, maar Jimmy is vooral eigenwijs. Natuurlijk wel rekening houdend met de veiligheid van onze kindjes en onszelf. Jimmy is gelukkig gewend om langere afstanden te rijden, dus dat scheelt een hoop. 

 

In de auto beschikten we over een elektrische koelbox, zodat we ons drinken en eten koud konden houden. Voor de lange rit hadden we broodjes gesmeerd voor in de ochtend, hadden we voldoende drinken mee en was ik los gegaan in de supermarkt op de koekjes en snoepjes. Dit laatste was voor zowel de kindjes als voor onszelf. Ik had natuurlijk veel te veel gekocht, maar ik heb liever teveel dan te weinig. 

 

Voor iedereen in de auto hadden we een dekentje mee, omdat we wisten dat we de airco aan zouden hebben. Dit omdat een koelere auto beter werkt als je lang moet rijden in plaats van een warme auto die zorgt dat je slaperig wordt. De kindjes hadden allemaal een joggingbroek en vest aan. Dit was voor in de auto ideaal. Bij aankomst in Italië zou dit te warm zijn, daarom dat er voor iedereen ook een setje zomerkleren klaar lag voor bij aankomst. 

 

Ook had ik een kussen mee voor de bijrijder. Dit kussen kun je gebruiken als je even wilt slapen door het in je nek te leggen of tegen het raam. Natuurlijk is het nooit zo comfortabel als een bed, maar alles is beter dan niks. 

Ook hadden we een picknickkleed mee, zodat we zouden stoppen we even buiten konden zitten en Evy eventueel even kan rollen en doen. Dit maakt een tussenstop iets aangenamer. 

 

Voor de jongens had ik de iPad mee. Ik had diverse films en series voor hun gedownload op Netflix, zodat ze deze konden kijken als we geen internet hadden. De iPad konden we ophangen op een speciale houder, zodat er geen ruzie zou ontstaan over de iPad. 

 

Voor Evy had ik een paar kleine speeltjes mee, zodat ze altijd iets had om mee te spelen. 

 

Tot slot had ik een tas klaar gemaakt voor bij het zwembad met badhanddoeken, zwemkleding en zonnebrand. Zo konden we altijd gaan zwemmen op de camping, aangezien we pas om 15 uur in onze stacaravan zouden kunnen. 

 

De autoreis

 

We hebben besloten de reis voornamelijk in de avond/nacht af te leggen, zodat de kindjes dan lekker kunnen slapen in de auto. We hebben nog even getwijfeld of we misschien een tussenstop moesten maken en ergens een hotel te boeken, maar we hebben besloten dit niet te doen, omdat wij er juist tegenop zagen om overdag met de kindjes lang in de auto te zitten. 

 

Daarom zijn we na Evy haar laatste flesje van 19.30 in de auto gestapt en zijn we gaan rijden. De kinderen waren natuurlijk super enthousiast, maar na een tijdje vielen ze gewoon in slaap. Ik ben een groot deel van de heenreis ook wakker geweest. Ik vond het vervelend voor Jimmy als ik de hele tijd zou slapen en op de momenten dat ik even wilde slapen, kon ik mijn slaap natuurlijk niet pakken. Toen Jimmy het niet meer trok heb ik het stuur overgenomen en ben ik gaan rijden. Het was nog net donker en ik moest door de bergen van Zwitserland rijden. Dat was echt wel even wennen! Ik heb doorgereden totdat de kindjes wakker werden en we onze eerste stop hebben ingelast. 

Bij de stop hebben we een picknickkleed neergelegd om te ontbijten. Er zaten alleen redelijk wat vliegen, dus uiteindelijk hebben we met zijn allen in de auto ontbeten. Ondertussen heb ik Evy haar flesje gegeven. Toen iedereen weer voldaan was zijn we weer gaan rijden. De jongens kregen op dat moment de iPad en Evy is weer in slaap gevallen. Toen Evy weer wakker werd, zijn we even gestopt om haar fruit te geven. De jongens konden op dat moment even buiten lopen en opladen, zodat we de laatste kilometers konden afleggen. De laatste twee uurtjes duurden voor de jongens echt heel lang, maar ze zijn wel heel lief geweest. Evy heeft weer lekker geslapen. Uiteindelijk kwamen we rond 11.30 aan op de camping. 

 

De terugreis is eigenlijk hetzelfde gegaan. De kindjes hebben het super gedaan. Ze hebben goed geslapen, zijn lief geweest en ik heb Jimmy afgelost toen hij het niet meer trok. Dit was in Frankrijk, dus dat reed wel een stuk fijner. Alleen ik heb echt een hekel aan die tolpoortjes. Ik vind ze echt onoverzichtelijk!

 

De kindjes werden rond Brussel wakker. We waren echt heel dicht bij huis. We waren beiden erg moe en wilden zo snel mogelijk naar huis. We hebben besloten om Jaimey zijn stoel voorin te zetten, zodat ik achterin naast Evy kon gaan zitten en haar een flesje kon geven terwijl zij in de maxi-cosi lag. Evy is daarna nog in slaap gevallen, na even 10 minuutjes mopperen en we waren rond 09.00 uur thuis. 

 

Onze ervaring

 

Wij zijn heel blij dat we op deze manier naar onze bestemming hebben kunnen rijden. De kindjes hebben lekker kunnen slapen en zijn heel lief geweest en wij hebben op ons gemak kunnen rijden.

 

Het grote nadeel is dat het wel heel vermoeiend is. Je mist een nacht en je bent daardoor uitgeput en je voelt je net een zombie. Vooral op de dag van aankomst speelde dit ons parten. We konden pas rond 15 uur de sleutel van onze stacaravan halen, dus we moesten best nog wat uurtjes overbruggen. Iedereen was op dat moment moe en we konden nergens gaan slapen. De jongens wilden na de lange reis hun energie kwijt, maar luisterenden ook een stuk slechter door de vermoeidheid. Ook wij waren sneller geïrriteerd dan anders. Dit zorgde ervoor dat de eerste keer zwemmen ook echt geen succes was. Evy vond het water te koud en de jongens gingen ieder hun eigen kant op. Verre van ideaal. Wat waren wij blij dat het 15.00 uur was en we in onze caravan konden. Aan het einde van de dag waren we allemaal gebroken en we lagen dan ook met het hele gezin op tijd in bed. 

 

Bij thuiskomst was het natuurlijk een stuk makkelijker. Je bent thuis. We konden Evy lekker in haar bedje leggen en voor de jongens de tv aanzetten. Zelf konden we in de middag ook even rustig op de bank liggen, terwijl alle kids even sliepen.  En in de avond lekker op tijd ons bed in.

 

Zijn er meer mensen die op auto vakantie zijn gegaan met hun kindjes? En zo ja, hoe hebben jullie het aangepakt?

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Margo (donderdag, 20 juli 2017 21:16)

    Ben zo blij dat het goed is gegaan wat een onderneming . Maar wel een weekje heerlijk vakantie met jullie vijf zo verdiend ���

  • #2

    Marly (donderdag, 20 juli 2017 21:36)

    Ja het was heerlijk�