Resultaten week 21!

Ik heb de smaak weer helemaal te pakken! Ik houd netjes mijn eten bij, ik pak niks extra's en ik merk dat dit werkt. Dit houdt niet in dat ik het af en toe niet moeilijk heb. Ik moet toch echt opletten wat ik eet en bewuste keuzes maken. Soms is het dan ook zo frustrerend dat Jimmy gewoon alles (lees: ook in grote hoeveelheden) kan eten, zonder daar maar van aan te komen. Als ik zou eten wat hij eet dan ben ik binnen no-time tonnetje rond. Maar ik weet ook dat het geen zin heeft om mezelf met hem te vergelijken. Ik ben een vrouw en hij een man en wij hebben hebben een ander metabolisme. 

 

Ben je benieuwd of ik weer een stapje dichterbij mijn doel ben? Lees dan snel verder!

 

Wat ik wel jammer vind is dat dit voor mij een eeuwige strijd blijft. Het is niet zo als ik straks mijn streefgewicht behaald heb ik de teugels weer los kan laten, want dan zitten de kilo's er zo weer aan. Ik zal een goede balans moeten vinden tussen opletten en jezelf wat gunnen. Alleen op die manier zal ik mijn gewicht kunnen behouden. Natuurlijk schommelt je gewicht altijd een paar kilo, maar geen 10 kilo. Ik zal dan (indien nodig) ook tijdig weer op de rem moeten trappen indien ik merk dat ik weer terug val in oude gewoontes. 

 

Hoeveel ben ik afgevallen?

 

Deze week ben ik 0.5 kilo afgevallen. Er is nu totaal 13.6 kilo af. 

 

Qua centimeters ben ik het volgende kwijtgeraakt:

Buik: 0 cm

Taille: 0 cm 

Benen: 0 cm

 

Totaal ben ik qua centimeters kwijt:

Buik: 19 cm

Taille: 12 cm 

Benen: 10 cm

 

Het is dan niet veel, zeker omdat ik zo goed heb opgelet, maar we blijven in beweging. Beter iets eraf dan iets erbij. Nog maar 1.4 kilo en ik heb mijn eerste doel behaald. Wil je nog aan de winactie meedoen, dan zou ik snel zijn ;-), want voor je het weet heb ik mijn doel behaald en ga ik dit mooie pakket verloten. 

 

Heb ik honger gehad?

 

Eigenlijk viel dat reuze mee. Alleen de woensdag had ik het zwaar. Mijn lichaam schreeuwde de hele dag om chocola. Maar elke keer dacht ik: Ik ga het niet doen. Ik heb me netjes aan mijn menu gehouden en dacht eerst dit maar eens op eten en als ik dan nog zin heb dan zien we het wel. Alleen ik had die dag een rustdag ingepland, dus dan heb ik geen extra calorieën verbrand en op zulke dagen vind ik het zonde om wat extra's te pakken. Want voor mijn gevoel blijven die extraatjes dan meteen plakken. Ik ben uiteindelijk trots dat ik niets heb gepakt die dag! 

 

Heb ik gesmokkeld?

 

Niks, Nada, Nopes. Nu ik steeds dichter bij mijn doel kom vind ik het zonde om het weer te verpesten. Dit resulteert er wel in dat ik weer wat vaker op de weegschaal sta. Heel slecht natuurlijk. Want gelukkig val ik tot nu toe af, maar mocht de weegschaal niet zo lief voor me zijn dan zou dat zomaar kunnen resulteren in ik die een reep chocola naar binnenwerk, want het werkt toch allemaal niet. Dikke vette onzin natuurlijk allemaal, maar wat dat betreft is het echt het vinden van de juiste mindset.

 

Hoe vaak staan jullie op de weegschaal?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0