De Halve Marathon van Eindhoven

Op 3 september heb ik de Tilburg Tenmiles gelopen en dat was echt geweldig. Nadien had ik ontzettende spierpijn en heb ik besloten een weekje rustiger aan te doen qua lopen. Nu zijn we inmiddels twee weken verder en ben ik begonnen aan de trainingen voor de Halve Marathon. Vandaag neem ik jullie mee in mijn trainingen. 

 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Zondag 8 oktober is het zo ver, dan ga ik de Halve Marathon lopen. Ik weet inmiddels dat ik de afstand aan kan, want ik heb hem in augustus al een keer gelopen. Nu moet ik alleen zorgen dat ik niet te hard van stapel loop, zodat ik hem ook daadwerkelijk kan uitlopen. 

 

De aankomende weken richt ik mijn trainingen vooral op de duur en de afstand. De trainingen worden steeds langer, oplopend tot 120 minuten, dus het gaat me ook steeds meer energie kosten. De aankomende weken heb ik alleen niet ontzettend veel tijd, dus ik kan sowieso niet drie keer per week een lange duurloop inplannen. Hoe jammer ik dat ook vind. Ik leg de focus nu dan ook vooral op de afstand en probeer te kijken of ik mijn snelheid wat kan opvoeren.

 

Tenminste één keer per week plan ik een duurloop in van 90 tot 100 minuten. In deze tijd kan ik 17-19 kilometer hardlopen in een goed tempo. Ik weet dat als ik 19 kilometer kan hardlopen, ik ook 21.1 kilometer kan hardlopen. Ik zal daarom vermoedelijk ook niet langer trainen dan 100 minuten. Op deze manier hoop ik dat mijn lichaam elke keer voldoende hersteld, zonder al te veel spierpijn. Als het me lukt probeer ik nog een tweede langere duurloop van ongeveer 80 minuten in te plannen. Een van deze duurlopen zal ik op een sneller tempo lopen en de andere op een rustiger tempo. Op de dagen dat ik binnen zal moeten trainen, zal ik een intervaltraining inplannen. Op deze manier hoop ik mijn conditie een boost te geven, zodat ik misschien de Halve Marathon net wat sneller kan lopen. Mijn doel blijft de Halve Marathon onder de 2 uur te lopen. Een week (of twee) voor de Halve Marathon zal ik weer wat rustiger gaan lopen en maximaal 4 keer hardlopen met een maximale duur van 45-60 minuten per loop. Ik wil namelijk een beetje mijn krachten sparen voor de dag zelf. 

 

Verder is het essentieel dat ik de komende weken goed op mijn voeding let. Ik moet er voor zorgen dat ik voldoende koolhydraten en eiwitten binnen krijg en zo min mogelijk suikers en vetten. Ik start dan ook elke dag met kwark of overnight oates, tussendoor een eiwitreep of fruit, voor mijn lunch en avondeten zorg ik voor een goede verdeling van koolhydraten, eiwitten en groenten. Hopelijk zorgt deze gezonde levensstijl ervoor dat ik voldoende energie heb aan de start, lekker kan knallen en de Halve Marathon zonder al teveel moeite kan uitlopen. 

 

Hebben jullie verder nog tips?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jimmy (zaterdag, 16 september 2017 18:04)

    Follow me.....