Efteling!

Toen ik vroeger klein was hadden wij een abonnement op de Efteling. En ondanks dat wij er met enige regelmaat kwamen, bleef ik het geweldig vinden. 

 

Sinds een jaar heb ik ook een abonnement op de Efteling, want nu de kindjes nog klein zijn kunnen we er met gemak met enige regelmaat heen. Dit is niet wekelijks en soms niet eens maandelijks, maar toch haal ik de kosten eruit. De kindjes vinden het geweldig en als zij genieten, geniet ik ook. 

 

Twee weken terug heb ik samen met mijn moeder spontaan besloten om een dagje naar de Efteling te gaan. Vandaag deel ik met jullie hoe deze dag was. 

Omdat ik al in Tilburg was konden we lekker op tijd vertrekken en besloten we te gaan nadat Evy haar fruit op had. Op deze manier waren er rond 10 uur in de Efteling en kon het genieten beginnen. Alle vakantie's zouden afgelopen zijn, dus we hoopten op een rustige dag. Maar helaas, het was relatief gezien nog best druk. Veel schoolgaande kindjes met hun ouders. Ik snap echt niet waar die allemaal vandaan kwamen, want alle basisscholen waren gewoon al begonnen. Nu hoorde ik hier en daar een ouder ook wel zeggen dat ze hun kindjes gewoon thuis hielden van school. Ieder zijn eigen keuze natuurlijk. Maar als we dat allemaal doen en dan met zijn allen naar de Efteling gaan, dan is het nog druk ;-).

 

Eigenlijk wilden we eerst naar de droomvlucht gaan, maar het leek alsof de rij bij de nieuwe attractie Symbolica niet lang was. Dus we hebben de gok gewaagd en zijn er heen gelopen. Evy in de draagdoek en de jongens aan de hand. Dit was echt een verkeerde keuze. De rij liep verborgen achter wat bomen en was daardoor veel langer dan dat hij leek. We hebben ruim 45 minuten moeten wachten. Op zich is dit niet heel lang, maar wel voor twee kleine jongetjes. Evy viel gelukkig in slaap in de draagzak, dus dat was ideaal. Eindelijk aangekomen bij de attractie moesten we allemaal een ruimte betreden. Iedereen die op dat moment vooraan stond werd achteraan geplaatst en dit zorgde voor best wat commotie. Eenmaal aangekomen bij de karretjes werd mij doodleuk verteld dat Evy niet bij mij op schoot mocht. Dit stond nergens aangegeven. Gelukkig kan Evy zelfstandig zitten en kan ik haar goed vasthouden. Maar in de rij stonden meer mama's met kleine kindjes (ook die nog niet konden zitten) en dan is het na zo lang wachten echt geen leuke bijkomstigheid om te horen dat je de attractie niet in mag. Wij mochten dus wel in de attractie omdat Evy zelf kon zitten. We hebben voor de Muziektour gekozen, want daar was de rij het kortste. Uiteindelijk heeft de rit zelf maar een  paar minuten geduurd en heel eerlijk vond ik het aanfluiting. Ik had er veel meer van verwacht. Op zich maakt de tour die je kiest niet uit, want je mag maar twee korte opdrachtjes doen, meer is het niet. Voor de rest zie je allemaal hetzelfde. Natuurlijk is het wel heel mooi gemaakt, maar ik zal er niet zo snel meer voor in de rij gaan staan. Er zijn wat mij betreft mooiere attracties. Dit is natuurlijk mijn mening, iemand anders kan het wel heel leuk vinden. 

 


Eenmaal uit de attractie zijn we naar Droomvlucht, het sprookjesbos, het poppenfestival etc geweest. Met drie kleine kindjes hebben we besloten de duowagen (Joolz GEO) mee te nemen. Zo kon zowel Remy als Evy in de wagen. Op het moment dat Remy niet wilde dan kon Evy bovenin liggen en alles goed zien. Wide ze dat niet, dan kon ik haar dragen in de draagzak. Echt ideaal op deze manier. Er is altijd iemand die zijn handen totaal vrij heeft en je kunt je kindjes de volle aandacht geven. Het enige waar we rekening mee moesten houden waren Evy haar voedingen. Maar dat ging perfect. Een flesje en een boterham rond de lunch en nog een flesje rond half 4. Zo konden de jongens even lekker rusten en wat eten. 

 

Ondanks dat het iets drukker was, hebben we echt genoten. Het weer was goed. De jongens straalden en ik ben echt trots op ze, want beiden hebben ze bijna de gehele dag gelopen. En Evy hebben we niet gehoord. Ze was zo onder de indruk van alles. Rond half 5 vonden we het welletjes en zijn we weer naar huis gegaan. Wat mij betreft echt een top dag!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Margo (donderdag, 21 september 2017 20:33)

    Zeker weten weer genoten van het plezier wat de kinderen hebben op zo'n dagje Efteling ���

  • #2

    Marly (vrijdag, 22 september 2017 16:08)

    Zeker wel!