September!

Vanaf deze maand begin ik met een nieuwe rubriek op mijn blog: namelijk een terugblik op de afgelopen maand. 

 

Vanaf nu ga ik elke maand terugkijken op wat de afgelopen maand mij heeft gebracht en wat de hoogtepunten van de maand zijn geweest.

 

Ben je benieuwd wat september mij gebracht heeft? Lees dan snel verder!

Wat is september voorbij gevlogen. Ik weet nog dat ik ontslag had genomen en dat ik nog een hele maand had om even niks te doen, behalve te genieten. Nu zitten we inmiddels aan het einde van de maand en begin ik maandag aan mijn nieuwe baan. Ze zeggen ook niet voor niets: Times flies when you are having fun! En dat klopt. Afgelopen maand heb ik echt genoten. Ik heb het er even van genomen. Kijken jullie mee wat september me allemaal heeft gebracht!

 

 

RUNNING 

 

Qua hardlopen is september een mooie maand geweest. Ik heb meegedaan aan de Tilburg Ten Miles. Ik heb daar ontzettend geknald en genoten. Waarschijnlijk iets te diep gegaan, maar het was het allemaal waard. Ik heb echt een paar dagen in mijn runnershigh gezeten. Na de Tenmiles heb ik het even een weekje rustig aangedaan om vervolgens weer mijn duurlopen op te voeren in aanloop op de Halve Marathon van Eindhoven. Het was wel even wennen en ik moest echt even weer zin krijgen in de langere duurlopen, maar eenmaal bezig voelde het weer heerlijk. Ik kon ook merken dat mijn lichaam de afstanden goed aankon, wat me zelfvertrouwen geeft voor 8 oktober. Nu de laatste twee weken voor de Halve Marathon zijn aangebroken doe ik weer wat rustiger aan. Ik train nog steeds 4 keer in de week, maar in plaats van langere duurlopen in te plannen, plan ik nu alleen maar kortere duurlopen op tempo in. Het voelt ook goed om even wat sneller te lopen en te zien dat mijn lichaam dit steeds beter aan kan. 

 

 

Mommy

 

Afgelopen maand heb ik net een beetje extra genoten van de kids. Ik heb er bewust voor gekozen om de momenten die ik met ze had goed in te vullen. Dit zorgde ervoor dat ik soms op zaterdagavond nog stond te sporten, maar het was het waard. Als ik straks weer werk heb ik weer minder tijd voor ze, dus ik heb er bewust nu extra van genoten. We hebben heerlijk geknutseld, lekker in de regen buiten gelopen en in de plassen gestampt, naar de speeltuin geweest, naar de Efteling geweest en een weekendje naar Hof van Saksen geweest. Dit was echt puur genieten. Als je kindjes genieten, geniet je als ouder ook!

 

Vooral Jaimey is afgelopen maand net nog een stukje groter geworden dan hij al was. Hij is mee naar de tandarts geweest omdat hij door een val een losse tand had. Hij was ontzettend bang, maar eenmaal bij de tandarts was het zo'n stoere vent en stelde hij de tandarts tientallen vragen. Ook is hij de eerste keer gaan proefdraaien op de basisschool. Hier keek hij al maanden naar uit en hij was zo blij dat het eindelijk zo ver was. Hij voelde zich meteen thuis en vroeg dan ook vriendelijk maar uitdrukkelijk of wij zo snel mogelijk wilden gaan. In plaats van een halve dag is meneer meteen een hele dag geweest. Hij heeft het echt naar zijn zin gehad, maar was ook totaal gesloopt nadien. Tot slot moest hij naar het Consultatiebureau voor zijn vaccinaties en de oogtest. Volgende week deel ik hoe we Jaimey hierop hebben voorbereid, maar we kunnen we heel trots vertellen dat meneer geen kik heeft gegeven tijdens het zetten van de prik. 

Fitjourney

 

Als je mijn wekelijkse fitjourney blog hebt gevolgd heb je kunnen zien dat dit stukje nog steeds niet super goed gaat. Ik heb besloten om de weegschaal even te laten voor wat het is en me niet te focussen op mijn gewicht. Dit heeft wel voor meer rust gezorgd, maar uiteindelijk zal ik me toch wel iets meer gaan focussen op mijn gewicht. Ook heb ik gemerkt dat ik steeds meer honger heb door de vele trainingen voor de Halve Marathon. Mijn lichaam verbruikt nu ontzettend veel energie en om goed te kunnen trainen moet ik ook voldoende energie binnen krijgen. Ik heb niet goed naar mijn lichaam geluisterd, wat vaak ook resulteerde in eetbuien. Heel zonde natuurlijk. Maar gelukkig heb ik me wel gerealiseerd dat ik beter naar mijn lichaam moet luisteren. Ik moet even wat meer eten dan ik gewend ben. Dat voelt raar. Het voelt alsof ik dit moet compenseren, maar dat resulteert weer in eetbuiten. Dus voor nu heb ik besloten mijn focus te leggen op de Halve Marathon en dan kan ik me daarna weer focussen op mijn gewicht. 

Tevens heb ik ook weer heerlijk aangesproken met vriendinnen. Ben ik lekker uit eten geweest en ben ik samen met mijn zus en moeder naar The Lion King geweest. Echt genieten. Helaas heeft september ook dieptepunten gekend. Met mijn oma gaat het absoluut niet goed. Ze ligt al enkele maanden in het ziekenhuis en er zijn echt momenten geweest dat we afscheid moesten nemen. Maar mijn oma is sterk en is gelukkig nog steeds bij ons. Ook al weten we dat dit niet oneindig gaat duren, willen we zoveel mogelijk van haar genieten en haar laten genieten van haar achterkleinkinderen. Naast de verminderde gezondheid van mijn oma is de opa van Jimmy plotseling overleden. Dit hadden we niet zien aankomen. Gelukkig was het afscheid mooi en zal iedereen dit een plekje moeten geven. 

 

 Dit was september in het kort. Laat oktober maar komen!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Margo (vrijdag, 29 september 2017 21:09)

  ���

 • #2

  Kim (maandag, 09 oktober 2017 19:28)

  Wat eeb leuk blog. Ik blijf me afvragen wat je nu voor werk doet.

 • #3

  Marly (maandag, 09 oktober 2017 20:53)

  Ik werk nu bij een accountantskantoor en ben altijd werkzaam geweest als bedrijfsjurist.