Fitjourney part 3!

Sorry even nog een weekje niet wegen. Ik weet dat ik nu niet blij ga worden van de resultaten en ik heb daarom besloten even niet te wegen. Ik wacht tot na de Halve Marathon en ga het dan weer oppakken!

 

Dus voor deze week even nog een blog zonder resultaten. Wel deel ik met jullie hoe afgelopen gegaan is. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Ik heb gemerkt dat het niet wegen mij goed doet. Als ik bezig ben met afvallen dan sta ik elke dag (als het niet meerdere keren per dag is) op de weegschaal. Het wordt dan een soort van obsessie en ik van die obsessie af. Ook weet ik dat door de verandering in mijn eten het resultaat niet gaat zijn wat ik ervan gehoopt heb. Ik heb weer een beetje bollere wangen en een bollere buik. Dit komt mede door het eten van meer koolhydraten en soms de extraatjes. Daarom eerst de draad weer oppakken en dan weer wegen. Ik weet namelijk als de resultaten slecht zijn, dit van grote invloed kan zijn op mijn eetgewoonten. 

 

Ook heb ik besloten om mezelf niet meer op maandag te gaan wegen, maar voortaan op vrijdag. Dit lijkt me toch iets fijner dan net na het weekend. Niet dat het inhoudt dat ik heel het weekend los ga, maar in het weekend eet ik vaak toch net wat anders. 

 

Aankomende week start ik ook weer met werken. Dus dat wordt elke avond weer mijn eten voor de volgende dag klaarleggen. Ik heb veel fruit en wortels etc in huis gehaald. Het is tijd voor gezonde tussendoortjes!

 

Heb ik honger gehad?

 

 

Eigenlijk niet echt. Ik merk dat ik deze week minder langere duurlopen op de planning had staan. Mijn lichaam had dus minder energie nodig en gelukkig resulteerde dat ook in minder honger. Ik had voornamelijk alleen honger op de normale eetmomenten. Ook moet ik ook wel toegeven dat ik afgelopen week best druk ben geweest. Het leek wel of ik alles nog even wilde doen in mijn laatste weekje voordat ik weer aan het werk ging. En als ik druk ben dan heb ik geen tijd om aan eten te denken. Ik heb onder andere een mini grote schoonmaak gehouden, we zijn een dagje naar de Efteling geweest en ik heb intens genoten van mijn gezinnetje!

 

Heb ik gesmokkeld?

 

Als je nergens op let kun je ook niet smokkelen. Maar zoals ik hierboven al zei heb ik deze week niet veel honger gehad. Dus ik heb ook niet snel toegegeven aan slechte dingen. Ik ben elke dag gestart met overnight oates. De lunch bestond vaak wel uit brood. Eigenlijk is dat niet echt mijn ding, want ik weet nooit wat ik er nu op moet doen. En het avondeten was doodnormaal. Alleen overal zaten net wat meer koolhydraten in dan anders. In de Efteling heb ik gewoon genoten met mijn gezin en afgelopen weekend heb ik lekker een cake gebakken, want daar had ik gewoon zin in. Maar in tegenstelling tot vroeger vond ik het bakken leuker dan het proeven!

 

Zondag loop ik de Halve Marathon en vanaf maandag pak ik de draad weer op om de laatste kilo's te verliezen. Helpen jullie me?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (dinsdag, 03 oktober 2017 21:28)

    Succes lieverd ���