Hoe bereid je je kindje voor op het 4-jaar consult?

Enige tijd geleden kregen wij de papieren binnen voor de vaccinaties van Jaimey. Dit wordt de eerste keer dat Jaimey vaccinaties krijgt en dit bewust gaat meemaken. Stiekem vond ik dit wel een beetje eng, want Jaimey kan nogal hysterisch reageren op zulk soort dingen. Toch vond ik het belangrijk dat wij hem goed voorbereiden op de vaccinaties en tevens de oogtest. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe wij dit hebben aangepakt. 

Inmiddels heeft Jaimey zijn vaccinaties al gehad en het is super gegaan. Meneer geeft geen kik gegeven en was zelf ook super trots. 

 

Maar op welke manier hebben wij Jaimey voorbereid op de vaccinaties en de oogtest. 

 

Oogtest

 

Voor de oogtest hebben wij een zelfde soort test uitgeprint en thuis op de muur geplakt. We hebben tevens een zelfde soort cirkel uitgeprint en uitgeknipt. We hebben Jaimey uitgelegd dat de dokter wil kijken of zijn oogjes goed zijn en dat ze gaat vragen of hij kan laten zien waar de opening van de cirkel zit. Hij kan dit laten zien door zijn cirkel op dezelfde manier vast te houden. We hebben dit een paar keer geoefend met Jaimey en thuis ging dat echt heel goed. Bij het CB ging het op zich goed. We hadden een leuke arts die er echt een spelletje van maakte. Jaimey moest met zijn armen zwaaien en dat deed hij super goed. Alleen zat hij wel op het randje. We moeten dus over een half jaar weer terug om de test nog eens te doen.

 

 

De vaccinaties

 

We hebben er bewust voor gekozen om dit stukje niet al weken vooraf te melden. We wilden niet dat Jaimey hier tegenop ging kijken en hebben besloten dit een paar dagen vantevoren te vertellen. We zijn heel eerlijk geweest dat hij naast de oogtest een prikje van de dokter zou krijgen. We hebben ook verteld dat dit prikje even zeer kan doen, maar dat de pijn ook zo weer over is. Het is net als je wanneer je je hoofd stoot. Het doet even zeer en dan is de pijn weer weg.

 

Jaimey heeft geen tutje meer, maar we hebben wel zijn favoriete knuffel meegenomen. Just to be sure. Hoewel ik het zelf natuurlijk ook wel een beetje spannend vond dat hij een prikje kreeg, heb ik toch geprobeerd zo ontspannen mogelijk te zijn. Als ik daar gestrest zou zitten dan zou dit overslaan op hem. Op het moment van de prik heeft Jimmy Jaimey vastgepakt en lekker tegen hem aangedrukt. Op deze manier voelde hij zich geborgen en kon hij zich ook niet bewegen tijdens de prik. Op het moment van de prik zelf hebben we hem zoveel mogelijk proberen af te leiden, zodat hij niet in de gaten had dat hij daadwerkelijk werd geprikt.  Maar Jaimey vond het reuze interessant om het te zien en gaf uiteindelijk geen kik. 

Na de prik heb ik natuurlijk gezegd wat een stoere vent hij is dat ik ontzettend trots op hem ben. Dit doet Jaimey zo goed en hij vertelt het dan graag verder aan iedereen die het wil horen. Daarna zijn we nog even met Jaimey naar de Hema gegaan en heeft hij een klein cadeautje mogen uitkiezen. 

 

 

Hoe bereiden jullie je kindjes voor op de vaccinaties?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (donderdag, 05 oktober 2017 21:06)

    Het is ook zo een grote jongen. Ben helemaal trots op hem