Fit journey part 4

Het is zover. Ik heb afgelopen zondag de Halve Marathon gelopen in Eindhoven en vanaf nu ga ik weer wat strenger op mijn voeding letten. In plaats van een wintervachtje te creëren ga ik alvast werken aan mijn versie van mijn summerbody! 

Voor deze week nog geen weegresultaten aangezien ik vrijdag pas voor het eerst op de weegschaal ga staan! Toch deel ik met jullie hoe afgelopen week is gegaan. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!
Afgelopen week was mijn eerste werkweek en die is echt voorbij gevlogen! Het voordeel aan werken is dat je alleen kan eten wat je mee hebt! En wat had ik mee? Wortels, snack tomaatjes en fruit! Geen slechte keuzes dus. Ik moet alleen nog even leren om nee te zeggen tegen de koekjes die me aangeboden worden. Maar dat is natuurlijk een stukje wilskracht. En voor nu dacht ik voornamelijk deze week kam het nog. En heel eerlijk een klein koekje van ongeveer 100 calorieën kan op zich geen kwaad. Maar dan moet ik het daar ook bij laten. 

Vanaf vrijdag ben ik lichtjes begonnen met het stapelen van koolhydraten. In mijn geval gewoon meer koolhydraten bij de lunch en avondeten. Het voelt als cheaten. Maar zoals ik in eerdere blogs al heb gezegd , wilde ik wel voldoende energie hebben voor de halve marathon. 

Na de halve marathon heb ik ook heeerlijk genoten van een frietje met snack. Maar die had ik wel verdiend na 21.1 km hardlopen. 

Heb ik honger gehad?

Dat viel dus reuze mee. Ik was dan ook druk met mijn werk of de kindjes en dan heb je minder tijd om aan eten te denken. En als je niet aan eten denkt dan heb je er ook veel minder behoefte aan. 

Nu ik weer werk sport ik ook in de avond. Het verschil is dat je in de avond geen tijd hebt om te eten en als ik overdag sport en dan vooornamelijk in de ochtend dan heb ik vaak toch gedurende de dag meer honger. Dat was dus nu niet het geval. 

Heb ik gesmokkeld?

In aanloop op de marothon heb ik zoveel mogelijk op mijn voeding gelet.  Zo min mogelijk suikers en vetten. Zoveel mogelijk gezonde koolhydraten zoals fruit en Volkoren producten en eiwitten. Ik had ook helemaal geen behoefte aan allerlei ongezonde dingen. Dus daar was ik blij mee. Wel heb ik op mijn werk een appelflap op. Die zag er te lekker uit. Die kon ik gewoon niet weerstaan. En ben ik de vrijdag met een oud collega gaan lunchen.  Maar moet kunnen toch. Het is alweer een hele vooruitgang dat er geen reep chocola is open gegaan ( wat je niet in huis hebt kan ook niet op en als je geen tijd hebt om het te kopen al helemaal niet) of zakken chips. 

Dus nu heel hard duimen dat de weegschaal vrijdag een beetje lief voor mij is en dan vanaf volgende week ga ik weer mijn resultaten met jullie delen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0