Hof van Saksen

Op het moment dat ik wist dat ik weer zou gaan werken wide ik graag nog een keer er tussenuit met mijn gezinnetje. Het liefst wilde ik een midweekje weg, aangezien Jaimey nu ook nog niet op school zit. Alleen wegens omstandigheden kwam dit niet uit en konden we alleen nog maar een weekend weg. Ach het is niet anders. Beter iets dan niets. 

 

Last minute hebben wij een weekendje Hof van Saksen geboekt. Aangezien Jaimey graag op vakantie wilde naar de ballenbak en het liefst niet zo ver rijden als Italie. Sinds wij daar vorig jaar een keer geweest zijn, zijn we helemaal fan. Vandaag deel ik met jullie waarom!

Als je eenmaal kindjes hebt ontkom je haast niet aan een vakantie op een vakantiepark als je even een paar daagjes weg wilt en niet te lang wilt rijden. Je wilt natuurlijk een park dat beschikt over voldoende faciliteiten en comfort.

 

Waar ik voorheen keek naar onze wensen, kijk ik tegenwoordig naar wat het huisje te bieden heeft en vooral of het kindvriendelijk is. Wat er te beleven is op het park (denk een een ballenbak a.k.a. krijspaleis, zwembad en diverse eetgelegenheden). Voorheen gingen we dan nog wel eens naar centerparcs. Niks mis mee. De parken zitten door heel Nederland en voor de kinderen is er veel te beleven. De huisjes vind ik wel een beetje onder de maat, maar dat is ook maar wat je gewend bent.

 

Vorig jaar zijn we voor het eerst naar Hof van Saksen geweest en sindsdien zou ik niet snel meer naar een ander park gaan. Waarom? Het is sowieso zoveel luxer. De huisjes zijn ontzettend mooi en ingericht met kwalitatief goede spullen. De bank in de huiskamer is een bank waar je lekker op kunt ploffen om even tot rust te komen. Wij hadden een kinderboerderij voor 4 personen geboekt. In deze boerderij heb je een slaapkamer voor de ouders. Je hebt een slaapkamer met een heel mooi stapelbed en je hebt een slaapkamer met een ledikant en commode. Ideaal dus. Verder is dit huisje helemaal ingericht op de kindjes. Beneden heb je een speelhoekje en onder de trap staat speelgoed voor buiten. Boven op de kinderkamer staat ook nog speelgoed en de trap is voorzien van een traphekje. De wc's hebben in de bril een brilverkleiner zitten, dus je kindjes kunnen zo makkelijk naar de wc gaan. De keuken beschikt over een vaatwasser, gasfornuis en een oven. Wat ik fijn vond is dat de bedden waren opgemaakt bij aankomst en dat er voldoende handdoeken aanwezig waren voor het gehele weekend. Want vaak is het zo dat er een handdoekenpakket wordt aangeleverd met 1 handdoek, ja dan moet je nog je halve huishouden meenemen.

Buiten het feit dat het huisje van alle gemakken voorzien is en notabene ook schoon is, heeft het park ook nog een hoop te bieden. 

 

Je hebt er een heerlijk zwembad met diverse glijbanen en een leuk babybadje. Het voordeel van dit zwembad is dat het water ook daadwerkelijk lekker warm is. Vaak kom je in een zwembad en zit je te bibberen van de kou. Dat is hier absoluut niet het geval. Zelfs Evy vond het nu heerlijk om te zwemmen en de jongens hebben zich helemaal uitgeleefd. Een fijne bijkomstigheid is dat ze je zwembandjes etc voor je opblazen.

 

Op het park zijn er diverse activiteiten beschikbaar voor de kinderen. Voor elke leeftijd is er wel wat te doen. Van klimmen, tot knutselen, tot springen en klauteren. Aangezien onze kindjes nog klein zijn hebben wij ons vooral begeven in het krijspaleis. Een mooie indoor speeltuin met een apart gedeelte voor de allerkleinste. Hier kunnen je kindjes zich uren vermaken. Het is er schoon en je kan er ook zorgen voor je innerlijke zelf. Daarnaast zit er ook nog een hal met trampolines, waar je kindjes heerlijk kunnen springen (of jij zelf ;-)). Hiervoor heb je wel een armbandje nodig. Zo voorkomen ze dat er teveel mensen tegelijk op de trampolines gaan. Op bepaalde tijdstippen is er ook nog animatie aanwezig. 

Is het te mooi weer voor een binnenspeeltuin dan heb je buiten ook diverse speeltuinen. Ideaal. 

 

Op het park is ook een supermarkt, een winkeltje en zijn er diverse restaurants (een buffetrestaurant, Italiaan, Grand Café etc) en een frituur aanwezig. In het buffetresuatrant is ook een speelhoek aanwezig met een mini Ballenbak. Zo kunnen de kindjes zich vermaken tijdens het eten. Daardoor kun je als ouder ook iets relaxter eten. 

 

Om het je net wat makkelijker te maken kun je ervoor kiezen om je ontbijt te laten bezorgen. Je kan ervoor kiezen om losse broodjes te bestellen of net als wij een compleet ontbijt met een gekookt eitje, beleg en verse jus. Het gemak dient de mens. 

Daarnaast bezorgd het Italiaans restaurant ook aan huis. Op die manier heb je toch een beetje het gevoel uit eten te zijn, alleen dan zonder al die andere mensen om je heen ;-)

Wil je de omgeving verkennen maar wil je ook wat beweging krijgen, dan kun je op het park een fiets huren en  zo genieten van al het moois om je heen. 

 

Wil je even tot rust komen en jezelf laten verwennen dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Welness centrum. Zelf hebben wij hier om de beurt genoten van een heerlijke massage. Even een momentje voor jezelf. Mocht je liever niet naar het Welness centrum gaan, dan kan je ook een massage boeken voor in je huisje. 

 

 

Eigenlijk ben ik super tevreden over Hof van Saksen. We zullen er echt nog wel eens heen gaan en ik zou het zo een ieder aanbevelen. Het enige nadeel is dat het voor ons zo lang rijden is. Maarja je gaat ook van het ene uiterste naar het andere uiterste in Nederland. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0