· 

Jaimey 4 jaar!

Op 24 oktober 2013 moesten wij ons m 06.00 uur melden in het ziekenhuis van Eeklo ter voorbereiding van de keizersnede. We hadden geen idee wat ons te wachten stond. Natuurlijk hadden we wel een voorstelling gemaakt van wat er zou gaan komen, maar het echte werk is toch anders!

 

Op 24 oktober 2013 om 09.10 is onze zoon Jaimey geboren met een gewicht van 3620 gram en een lengte van 50 cm. 

 

Inmiddels zijn we 4 jaar verder en wordt onze grote vriend morgen 4 jaar!

Jaimey heeft ons ouders gemaakt. Het meest bijzondere wat wij ooit hebben meegemaakt! Het is zo'n verrijking en een zegening dat wij dit mogen meemaken. 

 

Voordat Jaimey er daadwerkelijk was hadden we wel een voorstelling hoe het ouderschap zou zijn, maar in real-life is het toch net wat anders. In het begin komt er best veel op je af. Je leven verandert en je dagelijkse ritme moet daar aan aangepast worden. Dit doe je zonder er over na te denken, want het hoort erbij. Maar het heeft toch best een grote impact. Voorheen kon je doen wat je wilde en op elk moment .Nu moet je rekening houden met dat kleine hummeltje, wat totaal afhankelijk van je is. Tel daar de gebroken nachten en de talloze onzekerheden bij op en dan kan het toch best wel even zwaar zijn.

 

Als ik heel eerlijk ben vond ik de eerste maanden best zwaar. Ik was echt zoekende wat nu het beste ritme was. Maakte me zorgen of ik het wel goed deed en wilde hield me teveel bezig van hoe het volgens de boekjes moest zijn. Toen ik dat eenmaal los liet, ging het zoveel relaxter. En begon het echte genieten.

 

De afgelopen 4 jaar waren bijzonder, mooi, maar soms ook wel zwaar. Jaimey is over het algemeen een ontzettend lief mannetje. Maar ook hij heeft zijn streken. Ik noem hem vaak mijn Duracell-konijn. Laat hem 10 minuten slapen en hij gaat er weer volle bak tegen aan. Jaimey is een heel actief mannetje, die echt zijn energie kwijt moet. Het is ook een heel gevoelig mannetje, die af en toe echt moeite heeft met het verwerken van gebeurtenissen, maar ook met zichzelf op de juiste manier te uiten. Maar bovenal het is een heel zorgzaam mannetje die voor iedereen om hem heen zorgt en ook absoluut niet verlegen is en zo iedereen heel zijn levensverhaal verteld.

 

Alle ouders doorlopen ongeveer dezelfde fases. Van het niet willen eten, de peuterpubertijd etc. En bij elke fase moet je even weer zoeken wat de beste manier van aanpakken is en soms weer een nieuw ritme vinden. Het ouderschap gaat net als alle andere dingen in het leven met vallen en opstaan. Maar toch is het het mooiste wat er is! Het geeft zoveel voldoening. Soms halen ze het bloed onder je nagels vandaan, kun je ze wel achter het behang plakken, maar zodra ze naar je toe komen en je een dikke kus en knuffel geven smelt je gewoon weer.

 

Nu Jaimey 4 jaar wordt gaat hij officieel naar de basisschool. Hij kan echt niet wachten en ik weet zeker dat hij elke dag met plezier naar school gaat. Zelf vind ik het nog wel wennen dat mijn kleine mannetje nu elke dag naar school gaat. Eerst was hij altijd bij mij of oma. Daarna kwam de peuterspeelzaal erbij en inmiddels ook de kinderopvang. En nu is het tijd voor de volgende stap: de basisschool. Ik denk dat ik vooral even moet wennen aan de nieuwe situatie. Maar ook dat komt goed!

 

Voordat Jaimey echt naar school gaat gaan we eerst zijn verjaardag vieren. Op zijn echte verjaardag gaat hij in de ochtend gewoon naar de opvang. Maar dan mag hij wel trakteren en zal hij lekker in het zonnetje gezet worden. Daarna haalt Jimmy hem op en gaan ze samen naar de bioscoop. Ik zelf moet werken, dus kan helaas niet mee.

 

Het weekend vieren wij zijn verjaardag met familie en vrienden. Voor zijn verjaardag hebben we een lijstje gemaakt via lijstje.nl. Dat werkt toch het makkelijkst. Op deze manier kan iedereen zelf een cadeautje kiezen. Deze keer heb ik Jaimey zelf het lijstje laten samenstellen. Hij wees in het Intertoys speelgoedboek aan wat hij wilde hebben en ik voegde het toe aan zijn lijstje. In tegenstelling tot de voorgaande jaren, waar ik voornamelijk koos wat er op zijn lijstje kwam te staan. Maar nu heeft hij zo'n sterke eigen mening dat ik het belangrijk vind dat hij zelf een keuze maakt. Het enige nadeel is dat meneer geen besef heeft van wat de cadeautjes kosten. Hij kijkt naar wat hem leuk lijkt. Daarom heb ik zelf nog maar een paar goedkopere cadeautjes toegevoegd :-). 

 

Een ding is zeker de afgelopen 4 jaar zijn voorbij gevlogen, maar ik had ze voor geen goud willen missen. Op naar de volgende jaren!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (maandag, 23 oktober 2017 21:18)

    Ja wat is het hard gegaan onze lieve kleine grote vriend. En wat houden wij super veel hem���