· 

NBFM Fitjourney deel 3!

De eerste week zit erop! Een week lang heb ik mijn eten bijgehouden, maar nu in plaats van allerlei ongezonde dingen te eten. Heb ik nu mijn dagelijkse calorieën ingedeeld met gezonde producten. 

 

Ben je benieuwd hoe afgelopen week is gegaan en of ik al resultaten heb geboekt? Lees dan snel verder! 

Als ik heel eerlijk ben was het wel weer even wennen om mijn dagen "gezonder" in te delen. Lees: niet meer pakken waar ik zin in heb. Ik weet natuurlijk heel goed wat wel en niet slecht voor me is, alleen was ik de afgelopen weken wat laconieker. Ik koos sneller voor de ongezonde en vooral makkelijke optie, in plaats van de gezonde optie waarvoor ik waar wat voorbereidingen moest treffen. 

 

Afgelopen week heb ik dus het roer weer omgegooid. Ik heb mijn dagen vooraf ingedeeld, zodat ik vantevoren wist waar ik aan toe was. Met Kimberly heb ik afgesproken dat ik mijn dagen voor 1400 calorieën mag indelen en als je weer kiest voor de gezondere producten, zie je meteen dat je veel meer spellingsruimte hebt. Wat voor mij belangrijk was dat ik drie hoofdmaaltijden kon nuttigen, maar ook drie tussendoortjes. Het merendeel van de dagen had ik aan het einde van de dag gewoon nog 100 calorieën over. Dus dat heb ik in ieder geval goed gedaan. Nu moet ik nog proberen die 100 calorieën in te vullen, maar dat moet op zich geen probleem zijn. 

 

Een keer per week mag ik een cheatmeal inplannen. Een meal geen dag. Ik vind dit nog wel moeilijk, want ik ben altijd bang als ik me even laat gaan dat ik dan weer in mijn oude gewoonten blijf hangen en dus in het slechte eten blijf hangen. Toch ga ik het wel proberen, want op deze manier zou ik het wel beter kunnen volhouden. De dag dat ik een cheatmeal in plan moet ik zien te proberen zoveel mogelijk rond mijn huidige caloriedoel te blijven. Iets er boven kan geen kwaad, maar het is niet de bedoeling dat ik nog eens 700 calorieën extra ga eten. Op zich best logisch toch. 

 

Hoe is het afgelopen nu eigenlijk gegaan? Op zich was ik al redelijk snel weer gewend aan het normaal en gezonder eten en had ik daar geen moeite mee. Natuurlijk heb ik wel eens een momentje gehad dat ik dacht oh ik zou nu wel een stukje chocolade lusten, maar wat je niet in huis hebt kan je ook niet eten. Een groot voordeel van minder suikers en minder vetten te eten is dat ik meteen een minder opgeblazen buik heb. En dat is een hele fijne bijkomstigheid. Ik weet heel goed dat ik van ongezond eten een opgeblazen buik krijg en dat is juist iets waar ik me ontzettend aan irriteer, maar op een of andere manier weerhoudt het me dan ook niet. Beetje vreemd, maar daar gaan we aan werken 

 

Naast het opletten op mijn voeding heb ik afgelopen week ook de oefeningen van Kimberly uitgevoerd. En dat was echt wel weer wennen. Ze waren best wel zwaar en bij de derde herhaling had ik vaak toch wel meer moeite met het uitvoeren van de oefening. Maar dat geeft niet. Dan weet ik zeker dat ik een goede training achter de rug heb.

 

Nu zijn jullie vast wel benieuwd of mijn harde werken of resultaat heeft opgeleverd? Eigenlijk zou ik me pas vrijdag weer wegen, omdat ik dan weer een sessie met Kimberly zou hebben. Maar stiekem was ik ook wel een beetje nieuwsgierig, dus ik ben vanmorgen even op de weegschaal gestaan en het resultaat is -1.5 kilo :-). 

Voor nu ben ik tevreden en stapje bij stapje kom ik weer dichterbij mijn gewenste einddoel. We zijn er nog langer na niet en ik weet dat er nog veel verleidingen om de hoek liggen waar ik weerstand aan moet bieden, maar ik ga mijn best doen en ik hoop dat ik de komende weken steeds dichterbij mijn doel kom! Een ding is zeker ik kan alle support gebruiken!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Simone (dinsdag, 14 november 2017 19:48)

  Ga je je resultaten niet met ons delen? Ben je ondertussen aangekomen van je afgevallen kg ten opzichte van vorige maand? Kun je wat gezonde gerechten opsommen:)

 • #2

  marly (dinsdag, 14 november 2017 20:13)

  Er was zo te zien wat fout gegaan, want natuurlijk deel ik mijn resultaten. Ik heb het meteen even aangepast, maar ben nu 1.5 kilo kwijt en in totaal 12.5 kilo, dus ik ben blij!
  Ik zal binnenkort wel eens wat recepten delen, ik ben alleen geen keukenprinses ;-)

 • #3

  Margo (dinsdag, 14 november 2017 20:28)

  Hè super goed weer een mooie start ���

 • #4

  Marly (dinsdag, 14 november 2017 20:52)

  Dankje!