· 

Schoentje zetten!

Dit weekend komt de Goed Heilig man weer aan in Nederland en dat brengt de nodige spanningen mee voor de kindjes. Ik vind het persoonlijk een geweldige tijd en geniet zo ontzettend van de fantasie en enthousiasme van de kindjes. 

 

Een van de tradities van Sinterklaas is het zetten van een schoentje. Hoe vaak laten wij onze kindjes een schoentje zetten en wat doen wij erin?

Ik weet nog heel goed dat ik klein was en het ontzettend leuk vond om mijn schoentje te zetten. Ijverig maakte ik een mooie tekening voor Sinterklaas en legde ik een wortel klaar voor zijn paardje. De volgende ochtend kon ik niet wachten om te kijken of Sinterklaas was langgeweest en of hij pepernootjes en een briefje in mijn schoen had gedaan. Ja pepernoten en een brief. Dat is wat wij voornamelijk in onze schoen kregen en daar waren wij reuze blij mee. Als ik af en toe om me heen kijk schrik ik wat kinderen tegenwoordig in hun schoentje krijgen. Van een Nitendo DS, tot een complete Lego city set, maar ook een tekenblok of een lieve knuffel. Voor ons zijn de eerste voorbeelden geen schoencadeautjes. In onze ogen zijn schoencadeautjes kleine cadeautjes, aardigheidjes, maar ook gewoon een paar pepernoten of chocolademunten. En onze jongens lijken ook meer te genieten van de snoepjes dan het cadeautje. Want hoe leuk is het dat je na je ontbijt een chocolademunt kan/mag eten. Maar iedereen zijn ding natuurlijk, want niet iedereen viert Sinterklaas uitbundig en pakt dan misschien meer uit met het schoencadeautje. 

 

Sowieso geven er niet meer uit dan een paar euro per cadeautje. Deze cadeautjes kan je hele makkelijk bij de kruidvat, action, hema of online kopen. Deze keer heb ik bijna alle cadeautjes gekocht bij lobbes.nl. Je moet hier zeker even een kijkje nemen, ze hebben hier zoveel leuke dingen voor een leuk prijsje. Maar wat doen wij in de schoentjes van onze kids als ze een cadeautje krijgen

 

- een paar snoepjes

- een nieuw tekenblok

- potloden/stiften

- stickers

- knutselspullen 

- een leuke adventskalender van lego of playmobil

 

Of... zie de foto's van de spulletjes die wij bij lobbes hebben gekocht en voor Evy nog twee dingen bij bol.com. Oké ik heb misschien iets teveel gekocht. Maar het zijn ook leuke cadeautjes als beloning!

 

Als het aan de kindjes ligt zouden ze het liefst elke dag hun schoentje zetten. Dat mogen ze doen, maar er zal echt niet elke dag wat inzitten. Ze moeten leren dat Sinterklaas niet elke dag bij hun huisje langskomt en dat hij het erg druk heeft en ook nog naar andere kindjes moet. Ook vinden wij het wel belangrijk dat de kindjes niet alleen maar hun schoentje zetten vanwege het cadeautje en er verder niks voor doen. Wij vinden het juist heel leuk als ze een mooie tekening maken, die wij dan mooi weer kunnen bewaren voor hun plakboek. De kids mogen hier om de dag/om de twee dagen hun schoentje eten. Er zal ook niet elke keer een cadeautje inzitten, soms ook gewoon alleen een paar snoepjes. 

 

Ik heb nog een hele leuke tip voor jullie. Een echte aanrader is de app Sinterklaas Belt. Hiermee kan je de Sint je kindje laten bellen. Je kan dan invullen hoe oud je kindje is, of het een jongen of een meisje is, waar je kindje van houdt en de reden voor het gesprek. Bijvoorbeeld omdat je kindje stout is geweest en dan kan je bijvoorbeeld kiezen dat je kindje niet luistert. Maar Sinterklaas kan bijvoorbeeld ook bellen om te vertellen waar de cadeautjes verstopt liggen. Wij vinden het echt een leuke app en gebruiken hem met enige regelmaat. Voor zowel de momenten dat ze lief zijn als de momenten dat ze stout zijn. 

 

 

Hoe vaak mogen jullie kindjes hun schoentje zetten en wat doen jullie erin?

 

 

een leuke tip: app sinterklaas belt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0