· 

November

Ik heb het afgelopen maand al meerdere keren gezegd, maar naarmate het jaar vordert, hoe sneller de de weken gaan. 

 

November was echt een maand waarvan ik denk: wat is deze nu al voorbij? Dagelijks kwam ik uren te kort, wekelijks kwam ik dagen te kort. Zoveel te doen, zo weinig tijd. Soms weet ik niet eens waar de tijd heen ging, maar zo snel is hij nog nooit gegaan. 

 

Vandaag kijk ik terug wat afgelopen maand mij heeft gebracht. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Fitjourney

 

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heb ik de draad weer opgepakt. De afgelopen maanden bleef ik maar hangen in excuses. Negeerde ik mijn slechte gewoonten, zei ik dagelijks morgen begin ik weer want deze dag is toch al verpest, en bleef ik hangen in oude gewoonten. Het werd tijd om er wat aan te doen. Ik moest stoppen met smoesjes bedenken, want die Halve Marathon zat er allang op. Ik liep geen 50 kilometer meer per week, ik liep zelfs even niet, maar ik bleef maar eten. En vooral slecht. Dankzij het Newbornfitmama programma vond ik weer de motivatie om aan de slag te gaan. Ik was het zo beu. Ik zag de weegschaal omhoog gaan in plaats van omlaag. Ik zag dat mijn kleren minder lekker zaten en als ik een foto van mezelf maakte, probeerde ik deze op zo'n manier te maken dat je de vetrollen niet zag. Maar diep van binnen was ik het beu. Ik was het opgeblazen gevoel beu, ik was de drang naar ongezond eten beu en ik wilde weer lekker in mijn vel zitten. Dus ik heb de spreekwoordelijke koe bij zijn horens gepakt en alles op een rijtje gezet. Ik ben mijn voeding weer gaan plannen. Ik liet de ongezonde dingen staan en koos weer voor de gezondere opties. Ik voelde me meteen beter. Ik had een minder opgeblazen gevoel. Ik had meer energie en ik had mindere bollen wangen. Ik snap echt niet waarom ik het elke keer zo ver laat komen, want ik zie alleen maar nadelen aan al dat snaai gedrag. Je hebt er maar even profijt aan. Vanaf nu werk ik hard aan mijn Christmasbody. 

 

Running

Ik ben zo blij dat ik eindelijk weer een beetje terug kom. Ik train weer 3-4 keer per week. Waarvan een keer per week tenminste 10 kilometer. Dit voelt zo fijn. In verband met het tijdstekort heb ik afgelopen maand ook geregeld mijn wekker om 5.45 uur gezet, zodat ik vast even kon sporten. Want het kan er maar op zitten.

Naast het lopen ben ik ook gaan zwemmen en fietsen. De afwisseling is leuk, maar vooral ook goed. Ik hoop hiermee dat ik mijn lichaam minder belast en de kans op blessures verklein. Naast het hardlopen heb ik ook trouw mijn oefeningen van Kimberly gedaan. En hoe leuk is het dat de jongens meedoen als ze ook thuis zijn. Dat motiveert toch net een beetje meer.

 

In november zou ik de Zevenheuvelenloop gaan lopen. Helaas durfde ik dit i.v.m. blessure niet aan. Ik was bang dat ik na de loop wellicht weer zoveel pijn zou hebben, dat ik weer rust moest inlassen en daar pas ik voor. Heel eerlijk heb ik bijna geen last meer. Maar bijna geen last is niet helemaal pijnvrij. Dus ik koos voor de veilige optie. Ik baalde wel ontzettend.

 

Ik kon het niet laten om helemaal niets te doen. Dus ik heb me last-minute ingeschreven voor de 10km Warandeloop. Deze afstand loop ik namelijk bijna wekelijks. Dus het is geen extra belasting. Mijn doel was de 10 kilometer onder de 50 minuten te lopen en I DID IT. Ik heb de 10 kilometer in 46:58 minuten gelopen. Ik ben super blij. Voor nu een PR. Ja voor nu, want een jaar geleden liep ik de 10 kilometer in 45 minuten. Dat wordt  nog even trainen, maar ik heb er zin in!

 

Family

Als ik heel eerlijk ben voel ik me best schuldig naar mijn kinderen toe. Ik heb afgelopen maand best wel weinig tijd voor ze gehad. Ik was druk met mijn werk, studie en alle andere dingen die moeten gebeuren. Ik merk dit ook wel aan de kindjes. De jongens luisteren een stuk slechter en Evy begint te huilen als ik uit haar zicht verdwijn. Ik snap het ook wel. Dit is ook niet leuk. Het is even doorbijten, maar aankomende maand ga ik weer meer tijd vrij maken voor de kindjes. Als ik alleen thuis ben met de kindjes sport ik bewust al niet waar hun bij zijn, zodat ik me volledig op hun kan focussen. Alleen ik zou liever gewoon nog meer tijd met ze doorbrengen. Lekker spelen, genieten etc.

 

Verder kun je ook echt merken dat de Goed Heilig Man weer in het land is. De spanningen lopen hoog op. Logisch natuurlijk ook. Trouw kijken we elke avond het Sinterklaasjournaal. Ik ben het soms niet altijd eens met de wending die het journaal neemt, zoals het introduceren van de Hulp Sint. Laat dit a.u.b. aan de ouders over. Maar gelukkig merken de kindjes daar niks van. Zij vinden het vooral geweldig om hun schoentje te zetten. Te fantaseren over de cadeaus die ze graag willen en ze willen het liefst Sinterklaas elke dag zien. Ik vind dit echt een van de mooiste tijden van het jaar. Zo genieten. Alleen ik heb toch iets teveel schoencadeautjes gekocht. Ach ik kan ze altijd voor andere doeleinden gebruiken.

 

En lang leven het online winkelen. Zo heb ik de cadeautjes voor pakjesavond mooi kunnen verzamelen! Nu alles nog inpakken, maar dat komt wel goed. 


Voor nu ben ik benieuwd wat december mij gaat brengen! Ga ik dichter bij mijn doel komen? Heb ik meer tijd voor mijn kindjes? Komen er nog leuke dingen op mijn pad? We gaan te zien!

Reactie schrijven

Commentaren: 0