· 

NBFM FITJOURNEY deel 7!

Inmiddels zit ik alweer op de helft van het Newbornfitmama programma. Nog 6 weekjes en dat zit het er alweer op. Ik hoop natuurlijk mijn doelen te gaan bereiken en daar ga ik hard mijn best voor doen, maar ook komt nu de moeilijkste periode van het jaar: DE FEESTDAGEN! 

Vandaag deel ik met jullie natuurlijk mijn resultaten van afgelopen week, maar ook wat ik in de afgelopen 6 weken al bereikt heb. 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!
Afgelopen week heb ik de hele week goed op mijn voeding gelet en extra mijn best gedaan op het gebied van sporten. Ik heb 4 keer hard gelopen en ben 1 keer gaan zwemmen. Natuurlijk heb ik ook weer mijn oefeningen uit de Newbornfitmama app gedaan! Ze zijn lekker pittig, maar ik vind het heerlijk om ze te doen. Het fijne eraan vind ik dat ik ze thuis kan doen. Geen specifieke materialen nodigheb en vooral dat het gemiddeld maar 20 minuten kost. Er is dan geen reden meer om met excuses te komen van ik heb geen tijd! Want wat is nu 20 minuten op een dag. Niks toch. Zelf vind ik het heerlijk om de oefeningen in de vroege ochtend te doen. Dat geeft me echt een boost voor de rest van de dag! 

Afgelopen weekend was wel even wat moeilijker. Jimmy en ik waren een weekendje weg en dan is het toch altijd anders qua voeding. Natuurlijk heb ik wel opgelet, maar wilde ik ook wel gewoon kunnen genieten. Het is namelijk niet dat we elk weekend weg gaan. Daarom heb ik bewuste keuzes gemaakt en extra genoten van de lekker dingen. Het voordeel is natuurlijk dat ik mezelf pas weer op vrijdag ga wegen, dus dan is de schade er hopelijk weer af! Natuurlijk kunnen wij niet zonder sporten, dus hebben we in het weeeknd naast alle leuke dingen ook nog even lekker samen hard gelopen. Ook dat is voor ons ontspanning en het compenseert voor mijn gevoel ook het andere eten. 

Wat voor mij vooral moeilijk is na een weekend weg is weer de draad oppakken en niet in oude gewoontes blijven hangen. Want een weekend weg verpest je progressie niet. Erin blijven hangen dat dan weer wel. Dit is iets wat ik moet leren en wat wellicht altijd een strijd gaat zijn. Maar dat komt vast wel goed. 

Afgelopen week ben ik 0.7 kilo afgevallen. Daar ben ik super blij mee. Er blijft beweging in zitten en dat is het belangrijkste. In de afgelopen 6 weken ben ik 3.9 kilo kwijt geraakt. Dus dat is ook niet heel slecht. Natuurlijk verlies ik liever elke week een kilo, maar ik merk ook dat ik de kilo’s niet meer zo makkelijk verlies als 7 jaar geleden. En vaak is het wel zo dat een langzame progressie er voor kan zorgen dat jet een blijvende progressie is en dat is iets wat ik natuurlijk het liefst wil. Ik wil niet meer jojo-en. 

Sinds de start van mijn fitjourney ben ik 13.5 kilo kwijt. Nog 1.5 kilo en ik heb mijn doel van 15 kilo bereikt. Al heb ik dit doel stiekem toch een beetje aangepast en zou ik het liefste nog ongeveer 3.5 kilo extra kwijt willen raken. Ik hoop dat dit mij gaat lukken. Waarschijnlijk had dit resultaat wel hoger kunnen zijn, als ik de afgelopen maanden beter mijn best had gedaan en niet alsmaar allerlei slechte dingen bleef eten. Maarja het afvalproces gaat met vallen en opstaan. 

Vindt iemand het trouwens leuk als ik nog eens een eetdagboek deel? 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Margo (dinsdag, 12 december 2017 21:16)

  Kijk weer een goed resultaat knap hoor �

 • #2

  Lisette (woensdag, 13 december 2017 00:16)

  Toppie gedaan meid! � Trots op jou! Had ik ook maar zo'n doorzettingsvermogen �

 • #3

  Marly (woensdag, 13 december 2017 15:45)

  Dankjewel.

  Ook voor mij is het niet altijd leuk en makkelijker. Maar ik weet dat ik zo wel beter in mijn vel zit!