· 

Weekendje Almere

Vorige week zijn Jimmy en ik een weekendje naar Almere geweest. Even een weekendje met zijn tweetjes, zonder kindjes! Soms heeft een mens dat gewoon nodig!

Vandaag deel ik met jullie wat wij zoal gedaan hebben en wat wij echte aanraders (of niet) vinden in Almere!
Lezen jullie weer mee?

Ik heb het al meerdere keren gezegd, afgelopen maanden waren druk en hectisch. Ik had weinig vrije tijd en eigenlijk ook te weinig tijd met de kindjes kunnen doorbrengen. Om die reden heb ik echt even getwijfeld of een weekendje weg nu wel de beste optie was, maar een weekend opladen geeft mij weer meer energie en maakt mij uiteindelijk een leukere mama. Soms heb je ook even een momentje voor jezelf nodig. Je bent namelijk niet alleen mama, maar ook vrouw, vriendin, zus etc. Dus toch maar besloten om een weekendje weg te boeken. Ik wist eigenlijk niet waarheen, maar kreeg de tip om naar Almere te gaan, omdat je vanuit Almere zo in Amsterdam etc zit!


Hotel 
Mijn voorkeur gaat altijd uit naar Van der Valk. Daar weet je altijd dat je waar voor je geld krijgt. Lekkere ruime/ luxe kamers. Heerlijke ontbijtjes. Goede services en vaak beschikt het hotel nog over een gym en zwembad. En deze keer heb ik het hotel voor een heel leuk prijsje kunnen boeken. Twee nachten inclusief ontbijt voor maar 180 euro. Ik heb echt meerdere keren gekeken of ik wel voor twee personen had geboekt🙈!
Het hotel was relatief nieuw. De kamer was lekker ruim en het ontbijt was super. Zoveel keuze. Ik heb me echt moeten inhouden. Zoveel lekkers. Alleen als je aan de “lijn” bent kan je je toch niet helemaal laten gaan. Vooral omdat ik wist dat we ook uit eten zouden gaan. Dan probeer je toch zoveel mogelijk op je voeding te letten. 
Verder heb ik het weekend zo min mogelijk vol proberen te plannen. Ik wilde namelijk geen verplichtingen hebben. Het moest een lekker relaxed weekend worden. Het enige wat op de planning stond was een etentje op vrijdag en een massage op zaterdag. 
La Cubanita
Aangezien Jimmy en ik beiden erg van tapas houden, had ik voor de vrijdag een tafeltje voor twee bij La Cubanita geboekt. Hier ben ik wel eens vaker geweest in Tilburg en altijd tevreden over geweest! Ook deze keer hadden we er veel zin in. Op de kaart stonden allerlei lekkere hapjes, dus we konden niet wachten met bestellen. In het begin ging alles goed. Alleen naarmate het drukker werd, werd het eten helaas minder.  Sommige gerechten waren afgekoeld, werden niet geserveerd (ook niet na navraag) en de calamaris was net rubber. Heel jammer. Toch dachten we nog een toetje te willen bestellen. Maar na 20 minuten was er nog niemand langs gekomen. We waren het inmiddels beu en hoorden veel mensen klagen. Dus besloten om maar te betalen en dan maar naar huis zonder toetje. Heel jammer, maar dit was wat betreft ons geen aanrader. 

Massage 
Wij houden van een heerlijke ontspannende massage. Op Google heb ik gezocht naar een duo massage en uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Aveda Lifestyle Salon. Deze zag er heel goed uit en ik vond het ideaal dat we samen een massage konden krijgen. Bij binnenkomst werden we vrolijk verwelkomd en kregen we een drankje aangeboden. Daarna mochten we mee naar boven voor een heerlijke ontspannende massage. Heerlijk even een uurtje niks. Nou niks. Als ik eenmaal een momentje niks heb, maken mijn hersenen overuren. Ik denk aan van alles wat ik nog moet regelen. Echt vrouw eigen dit. Maar toch heb ik heerlijk kunnen ontspannen. Dit was een echte aanrader.

Shoppingtime

 

Iets wat we zelden doen is winkelen. Maar als je een keer zonder kids op pad ben, is het toch de uitgelezen kans. Bataviastad ligt ongeveer 20 minuten rijden van ons hotel vandaan, dus dat was lekker makkelijk. We zijn begonnen met een lekkere lunch en zijn daarna de winkels ingedoken. Ik had geen specifiek doel en dat werkt vaak het beste. We zijn beide goed geslaagd. We hebben allebei een winterjas gekocht, wat sportkleding, Jimmy nog wat kleren en natuurlijk ook nog wat kleertjes voor de kindjes! 

Restaurant Hudson
Na het shoppen was het weer tijd om de maag te vullen. Even opfrissen en weer door naar Almere centrum. Daar hebben we even rondgelopen en uiteindelijk was de keuze op Hudson gevallen. Je hebt er een uitgebreide menukaart, dus voor ieder wat wils. De bediening was vriendelijk en de service was goed. We moesten niet lang wachten en er werd regelmatig  gevraagd of alles in orde was of dat we nog wat te drinken wilden. Zo hoort het wat ons betreft ook. Verder was het eten voortreffelijk. Als voorgerecht hadden we een paar kleine voorgerechten. Dit was zo lekker. Als hoofdgerecht had ik een mixed grill, omdat ik eigenlijk niet kon kiezen. Ook dit was echt goed. Het was alleen veel te veel. Maar beter teveel dan te weinig. Tot slot konden we het niet laten om een toetje te bestellen, omdat er teveel lekkers openstond. Jim is voor de cheesecake gegaan. Mjammie. Ik had vanille-ijs met een snickersaus en oreo kruimels. Ook dit was super lekker. Ik heb alleen niet alles op. Ik zat echt veel te vol. Maar een beetje proeven kan ook geen kwaad. 
Mocht je eens in Almere zijn, dan moet je echt hier eens gaan eten!
Het schrikeffect 
In de nacht van zaterdag naar zondag zijn we me toch een partijtje geschrokken. We lagen lekker ge slapen toen we hoorden dat iemand alsmaar onze kamerdeur probeerde open te maken. De persoon klopte af en toe op de deur en bleef alsmaar proberen de deur open te maken. Dit duurde wel enkele minuten. Jimmy is even door het kijkgaatje gaan kijken en zag een onguur type voor de deur staan. We lagen daar niet op ons gemak. We hebben de deur nog eens op slot gedraaid. Het noodnummer en nummer van de receptie opgezocht, voor het geval dat het nodig zou zijn. En toen zijn we gaan wachten. Uiteindelijk ging de man weg en is hij gelukkig niet meer terug gekomen. Vermoedelijk was de persoon gewoon de weg kwijt, maar als je in een diepe slaap ligt schrik je je echt kapot!
Sporten
Ondanks dat we een weekend weg waren, wilden we ook gaan sporten. Dit is voor ons beide ook een stukje ontspanning. Jimmy had al een route uit gestippeld, alleen de weersvoorspelling was niet heel goed. Het was dus even de vraag of we naar buiten konden gaan of dat we voor de loopband moesten kiezen. Gelukkig konden wel kiezen. Uiteindelijk hebben we buiten gelopen. Het was koud en we hebben een paar beginnende winterse buien op ons hoofd gehad, maar we hebben het wel mooi gedaan. Ondanks dat we een interval training hebben gedaan bleef ik het helaas wel kouden houden! 

 

Daarna hebben we ons lekker opgefrist, genoten van ons ontbijtje en zijn we naar de kindjes gereden. De planning was in eerste instantie om op de zondag nog op pad te gaan, maar er was code oranje afgeven en we wilden geen risico’s nemen en hebben besloten op tijd terug rijden met de kindjes. En na twee dagen je kindjes te moeten missen, is het ook heel lekker om weer samen met ze te zijn!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (zaterdag, 16 december 2017 21:42)

    Jullie gelukkig heerlijk genoten. En wij ook van jullie kindjes ❤️❤️❤️