· 

December!

December is een maand die in mijn ogen altijd voorbij vliegt. Het is een drukke maand met Sinterklaas, Kerstmis en de Jaarwisseling. Naast de feestdagen waren bijna alle weekenden volgepland en dan dan gaat de tijd extra snel.

 

Ook vandaag blik ik weer terug op afgelopen maand en waar december mij heeft gebracht. 

 

Lezen jullie weer mee?

Fitjourney!

 

Ondanks dat de decembermaand de maand is met de meeste verleidingen, kan ik wel zeggen dat ik een goede maand heb gehad op het gebied van afvallen. Het is mij gelukt om de vele verleidingen te weerstaan en mijn doel voor ogen te houden. Ik wist dat ik door moest pakken en weerstand moest bieden tegen de pepernoten, chocolaatjes etc. Als ik dat niet had gedaan, dan was de kans groot dat ik heel de maand december bleef eten en in plaats van dichter bij mijn doel te komen, zou ik er juist steeds verder van verwijderd raken.

 

Door mijn doorzettingskracht en ook omdat ik gewoon lekker in flow zat is het mij gelukt om mijn eerste doel van -15 kilo te behalen. Ik ben zo blij dat ik dit doel eindelijk behaald heb. De weg er naar toe is echt met vallen en opstaan gegaan, maar het is me gelukt. 

 

Wat mij heel erg geholpen heeft is goed mijn voeding bijhouden en mijn eten voorbereiden. Als je eten klaarligt dan heb je geen andere keuze.

Running

 

Op het gebied van hardlopen is december niet echt een bijzondere maand geweest. Ik had helaas geen loopjes op de planning staan en ook mijn trainingen waren niet echt bijzonder. Wel ben ik naar buiten gegaan op de momenten dat het kon en wanneer dat niet lukte ben ik op de loopband gaan hardlopen. Om een beetje variatie in mijn trainingen aan te brengen ben ik meer gaan intervallen. Ik vind dit echt leuk om te doen. Je daagt je lichaam uit en kijkt hoever je kan gaan. Ook merk ik dat ik hierdoor steeds sneller wordt en het veel makkelijker vind om 12 kilometer per uur te lopen. 

 

Voor de afwisseling heb ik ook afgelopen maand weer lekker gezwommen of gefietst en natuurlijk ben ik de oefeningen van het Newborn Fitmama programma blijven volgen. Aangezien ik deze oefeningen nu al iets langer volg, mag ik nu ook wat vaker de gevorderde oefeningen doen. Dit vind ik ontzettend leuk, omdat ik mezelf hiermee weer meer mee kan uitdagen. 

Family / Work

 

Begin december zijn Jimmy en ik een weekend naar Aalsmeer geweest. Even tijd voor elkaar. Dat hadden we beiden even nodig. Het weekend erna en ik met een vriendin naar 538 Jingle Balls geweest. Dit was lekker gezellig. Even geen kindjes en lekker dansen en een drankje doen. 


Afgelopen maand was een drukke maand voor de kindjes. De spanningen voor Sinterklaas liepen hoog op en toen de Goed Heiligman eenmaal uit huis was, begonnen de spanningen voor Kerstmis. De jongens vonden het geweldig dat er een Kerstboom in huis stond en elke dag hebben we een vakje van de adventskalender (lego en playmobil) open gemaakt in de aanloop naar Kerstmis. Ik merkte aan de jongens dat alle spanningen eigenlijk teveel werden en dat ze eigenlijk ontzettend moe waren. Ik was dan ook heel blij dat het eindelijk kerstvakantie was. Gelukkig had ik zelf ook een weekje vrij en had ik echt tijd voor mijn kindjes. In tegenstelling tot alle andere weken van December. Deze weken waren zo druk, dat de qualtytime er een beetje bij in schoot. Ik was dan ook blij dat ik even echt tijd had voor mijn kindjes. Helaas hadden Remy en Evy wel de waterpokken, wat het toch even anders maakte. Toch zijn we een dagje met de trein weg geweest en daar was een kleine kermis. Dat vonden de boys natuurlijk super leuk! Met Rémy ben ik naar een indoor speeltuin geweest. Jaimey had namelijk de buikgriep. 


Ook heb ik in december wel beter de balans tussen werk en mijn gezin kunnen vinden. Ik merk dat er steeds meer een ritme in komt en dat is heel fijn Het enige wat me nog niet helemaal uit is het combineren van werken, mijn gezin en alle andere sociale aangelegenheden. Ik merk dat ik daar nog geen balans in heb en daar nog echt zoekende naar ben. 

Voor nu sluiten we 2017 af en ben ik benieuwd wat januari mij gaat brengen. Blijf ik zo gemotiveerd en ga ik mijn volgende doelen behalen? Komen er nog bijzondere dingen op ons pad? We gaan het zien! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0