· 

Mijn NBFM Fitjourney deel 8

Nog een weekje en dan is het gewoon al Kerstmis! Een heerlijk feest met vooral veel eten. Niet alleen in de avond, maar ook overdag! Gelukkig is het wat dat betreft nog niet zo ver en heb ik afgelopen week nog even kunnen knallen! 

 

Ben je benieuwd of ik de draad weer heb kunnen oppakken na een weekendje weg of ben ik blijven hangen in de weekend vibes? Lees dan snel verder!

Eigenlijk heb ik vorig weekend helemaal niet zo slecht gedaan qua voeding. Mijn ontbijt en lunch heb ik netjes opgelet. Mijn tussendoortjes heb ik geskipt. Ik heb alleen net iets meer genoten van het avondeten. En toch had ik vooral maandag heel veel moeite met het vinden van een ritme. Ik had alsmaar honger of vooral zin in van alles. Maar ik heb er weerstand aan geboden. Deze keer ben ik niet blijven hangen in mijn slechte gewoonten, maar heb ik netjes de draad weer opgepakt. Het grote voordeel is denk ik ook geweest dat ik mijn dag al helemaal had gepland qua voeding, alles had klaar gezet en niks anders mee had naar mijn werk. Verder helpt sporten ook goed. Afgelopen week heb ik namelijk meerdere malen om 6 uur mijn wekker gezet om de oefeningen uit de Newborn Fitmama app te doen en vaak ging ik in de avond even hardlopen of zwemmen. Als je lekker bezig bent heb je ook geen tijd om aan eten te denken, laat staan het te eten. Dus dat is dan toch wel een win-win situatie.

 

Ik vind het wel grappig dat ik vaak te horen krijg dat mensen respect voor mij hebben omdat ik vaak zo vroeg in de ochtend ga sporten. Alleen wat niemand ziet is dat ik mezelf soms echt uit bed moet slepen. Ik dan denkbeeldige discussie voer met mezelf: ah nog even blijven liggen. Nee ga je bed uit! En uiteindelijk toch besluit mijn bed uit te gaan om te sporten! Waarom? Uiteindelijk sta ik maar 45 minuten eerder op dan normaal. Dus zo'n groot verschil is het niet. Daar komt bij dat ik het in de avond heerlijk vindt om even op mijn bankje te ploffen en lekker te netflixen of met mijn blog bezig te zijn. Als ik nog tenminste een uur moet sporten als de kindjes eenmaal in bed liggen, dan zit ik vaak niet voor 21 uur op de bank. Als ik mijn oefeningen al heb gedaan, dan win ik daar toch al een half uur mee. Dat lijkt misschien niet veel, maar ik kan er toch mooi weer een aflevering op netflix mee kijken. Dus voor mij perfect. Ook kon ik afgelopen weekend niet sporten, want ik ben naar 538 Jingle-Balls geweest. Even gezellig met een vriendin lekker wezen dansen, genieten etc. Als ik een weekend niet kan sporten, dan wil ik dat altijd toch een soort van inhalen. Ik plan dus eigenlijk mijn sporten, 4 keer per week, dan maar doordeweeks. Zeker omdat ik vantevoren weet dat ik op zo'n avond niet aan het water zit, maar aan de wijntjes en de calorieën toch wat sneller aantikken, wil ik dit vooraf toch wel compenseren. Op die manier voel ik me ook weer minder schuldig als ik weg ga. En niet sporten klopt ook niet helemaal. Uiteindelijk heb ik zondag toch nog 6 kilometer hard gelopen, omdat ik er gewoon zin in had! 

 

Maar genoeg geluld over hoe ik afgelopen week mijn sporten heb ingedeeld, want met alleen sporten kom je er niet. De combinatie van voeding en sporten zorgt voor de resultaten. Gelukkig ben ik op dit moment super gemotiveerd. Dit beangstigd mij ook wel weer, want ik vraag me echt af wanneer komt die welbekende dip weer? Ga ik het voorzien of ga ik het kunnen tegenhouden? Maar voor nu blijven we even knallen. Ik ben helaas nog wel iets te obsessief bezig et de weegschaal, maar ik hoop hier verandering in te brengen.

 

Ondanks dat afgelopen weekend niet super slecht was, was ik toch 0.7 kilo aangekomen. Ik ben zo'n type die al aankomt van alleen over eten na te denken. Maar gelukkig is dit van vooral vocht en was ik het de volgende dag ook alweer kwijt. Naast deze 0.7 ons ben ik ook nog eens 1 kilo extra kwijt geraakt. Ik ben nog maar 0.5 kilo verwijderd van de 15 kilo. Oh man wat ben ik blij. Het einde is eindelijk in zicht en ik ben benieuwd of ik mijn doel nog ga behalen voor Kerstmis. En zoals beloofd ga ik daarna met de billen bloot. Ik ga een echte voor en na foto plaatsen van mijn lichaam. Dit vind ik ontzettend eng, want ik geef mezelf niet snel bloot. Maar ik ben wel trots met wat ik nu bereikt heb. Zelf zie ik niet veel verschil en zie ik vooral overal vetrollen etc. Maar ja ik ben een vrouw en net zoals vele andere vrouwen kijk ik altijd kritisch naar mezelf en ben ik eigenlijk nooit tevreden. Wellicht dat ik daarom nog wel een paar extra kilo's kwijt wil raken, maar misschien wil ook wel een beetje een soort van back-up creëren. Ik weet het niet. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte. 

Ik ben in ieder geval trots dat ik in de moeilijkste tijd van het jaar qua eten toch de weegschaal naar beneden zie gaan, in plaats van naar boven! 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (dinsdag, 19 december 2017 22:46)

    Knap lieverd ben trots op je ���