· 

Mijn NBFM Fitjourney deel 10

Happy New Year! Iedereen een goede jaarwisseling gehad? Nog brak van de glazen champagne of je buik nog vol van alle oliebollen?

 

Ik heb gisteren in ieder geval genoten van de toastjes, appelbeignets en de borrels! Het is tot slot van rekening maar één keer per jaar oudejaarsavond! 

 

Ben je benieuwd hoe afgelopen week is gegaan? Zitten er nog kilo's van de kerst aan of ben ik toch nog afgevallen?

Zoals elke week heb ik mezelf weer op vrijdag gewogen. Op deze manier had ik na de feestdagen nog even de tijd om de eventuele extra kilo's weer kwijt te raken. 

 

Het is mij in ieder geval gelukt om met de kerstdagen niet uitbundig te eten. Eerste kerstdag ben ik de dag gestart met een bakje havermout. Daarna heb ik heerlijke 11 kilometer hardgelopen om mezelf daarna op te warmen met een lekkere zelfgemaakte pompoensoep en een stokbroodje. Eerste kerstdag hebben we bij mijn schoonouders gevierd en daar hebben we lekker gegourmet. Ook hier heb ik geen rare sprongen gemaakt, maar gewoon een paar stukjes vlees op. Van het toetje heb ik wel wat extra genoten, want er was zoveel lekkers.

Tweede kerstdag was bij mijn zus en mijn lunch was een stuk appeltaart en wat toastjes met brie en zelfgemaakte salades. Oké, het is wel wat ongezonder dan mijn rijst met kip en groenten, maarja we doen dit ook niet dagelijks en je mag ook wel genieten. Als diner hadden we een driegangen menu van ragout vooraf, varkenshaas met aardappeltoefjes en haricoverts in de spek als hoofdgerecht en als nagerecht een tiramisu ijstaart. Alles was lekker, maar ik heb alles met mate op. Deze keer was het niet twee keer opscheppen en eigenlijk had ik daar ook geen ruimte voor. 

 

Ondanks dat ik niet heel raar had gedaan voelde ik het wel meteen aan mijn lichaam dat ik ander eten op had. Ik had ook meteen last van mijn buik en voor mijn gevoel stond mijn buik ook meteen wat boller. Dit kan natuurlijk ook tussen mijn oren zitten, maar de weegschaal gaf toch echt 1.5 kilo extra aan. Dit was zo balen, vooral omdat ik niet heel raar heb gedaan. Ik weet dat mijn lichaam helaas zo reageert op anders eten op het moment dat ik bezig ben met afvallen, maar frustrerend is het wel. 

 

Daarom heb ik woensdag ook meteen weer de draad opgepakt met lekker gezond eten en sporten. De essentie is de juiste balans vinden. Hier had ik in het verleden nogal moeite mee en bleef maar ongezond eten. Nu wilde ik bewijzen dat het ook anders kan. Natuurlijk heb ik het wel moeilijk gehad. Mijn lichaam snakte toch net wat meer naar ander eten. Maar had mijn lichaam heel veel pech en heb ik hier niet aan toegeven. Gewoon lekker havermout, gezonde tussendoortjes en een verantwoorde avondmaaltijd. Ik hoorde de kerstkransjes, de kerststol en al het andere wel alsmaar mijn naam roepen, maarja gelukkig ben ik soms oostindisch doof ;-). 

 

En is het mij gelukt om in de drie dagen na kerst in ieder geval de kerst kilo's kwijt te raken?

Afgelopen week ben ik mijn kerstkilo's kwijtgeraakt, maar daar is het dan ook bij gebleven helaas. Gelukkig ben ik dus niet met extra bagage het nieuwe jaar in gegaan, maar ik moet nog even aan de bak voor de laatste kilo's. 

 

Ik ben wel heel erg benieuwd naar de resultaten van aankomende vrijdag. Zitten er weer extra kilo's aan van oudjaar en krijg ik ze er weer af voor aanstaande vrijdag? We gaan het zien! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0