· 

Mijn doelen voor 2018!

Op social media zie ik van iedereen zijn/haar doelen voor 2018 voorbij komen en dat motiveerde mij om ook eens na te denken wat mijn doelen voor 2018 zijn! Wat wil ik allemaal doen en bereiken? Vandaag deel ik het met jullie! 

 

Lezen jullie weer mee?

Dit is een van de eerste jaren dat ik geen goede voornemens heb, want ik ben op dit moment al goed bezig. Jaar in jaar uit was namelijk mijn goede voornemen: afvallen. En elke keer mislukte dat. Ik merk dat het mij veel beter doet om het afvallen niet aan een datum of periode te koppelen, maar gewoon te doen wanneer het kan. 

Ondanks dat ik dan geen goede voornemens heb, betekent dat niet dat ik geen doelen heb voor 2018. Dit is een van de eerste jaren waarvan ik weet dat er voor ons geen kindje meer komt of dat we niet bezig zijn met zwanger worden. Ons gezin is compleet, dus tijd voor nieuwe doelen. 

 

1. Mijn laatste kilo's kwijtraken

Inmiddels ben ik 15 kilo afgevallen, maar ik ben nog niet klaar met afvallen. Ik wil het liefst ongeveer nog 5 kilo afvallen. Dan zit ik weer op mijn gewicht dat ik had met mijn trouwen en heb ik voor mijn gevoel ook wat meer speling. 5 kilo is op zich niet heel veel, dus moet redelijk snel te behalen zijn. Alleen ik wil niet een te grote druk op mezelf leggen en heb besloten om het eerste half jaar deze 5 kilo kwijt te raken. En ik zeg bewust kwijt raken, want ik wil ze ook nooit meer terug.

 

2. Blijven hardlopen

Hardlopen is echt mijn passie. Ik vind het heerlijk om te doen. Ik kan er mijn ei in kwijt. Na een lange dag kan ik mijn hoofd lekker leegmaken en een voordeel is dat ik er lekker calorieën mee kan verbranden. Ook dit jaar hoop ik dat het weer een sportief jaar wordt. Ik wil mezelf op hardloop gebied blijven uitdagen. Ik ga op zoek naar nieuwe doelen. Ik wil proberen nieuwe pr's te lopen, maar ik wil vooral genieten van het hardlopen en al wat het hardlopen mij kan bieden.

 

3. Strakker worden

Als ik eenmaal mijn kilo's kwijt ben wordt het tijd om strakker te worden. Op dit moment ben ik al goed bezig met de oefeningen van het Newborn Fitmama programma en ik hoop dat de oefeningen zijn vruchten gaat afwerpen en ik hierdoor strakker kan worden. Want na drie zwangerschappen is mijn lichaam toch best wel verandert (wat ik ook niet erg vind) en ik hoop dat ik hier wat aan kan veranderen. Alleen de oefeningen zullen hier niet voldoende voor zijn. Ook min voeding blijft hierin essentieel. Want als ik ga leven op bitterballen, ga ik echt niet strakker worden. Dus dat wordt focussen! 

 

4. Van mijn gezin genieten en tijd voor ze vrij maken

Dit blijft voor mij een belangrijk punt. Mijn gezin is mijn alles en zij gaan voor alles. Ondanks dat mijn gezin mijn alles is, gaan de dagelijkse dingen ook nog steeds door. Ik zal blijven werken, sporten en tijd voor mezelf nemen, maar op de eerste plaats komt mijn gezin. Ik wil genieten van de momentjes die ik samen met ze heb en ik wil ook bewust tijd voor ze vrij maken. Wat ik ook belangrijk vind is om de kinderen persoonlijke aandacht te geven. Daarom wil ik minstens twee keer per jaar per kind echt een moment met alleen hun samen hebben. De kindjes mogen dan kiezen wat ze willen gaan doen en dan wordt het echt een 1 op 1 moment. Ik kan hier zo ontzettend van genieten en vooral de kindjes genieten hiervan. 

 

5. Mezelf en vooral mijn lichaam accepteren

Dit is voor mij het moeilijkste punt, maar zeker wel nodig. Op dit moment ben ik absoluut niet tevreden met mezelf en ik vraag me af wanneer ik dit wel ga zijn. Moet ik hiervoor nog 5 kilo, 10 kilo of zelfs meer afvallen? Of moet ik mezelf leren accepteren als ik ben. Als ik op dit moment een foto van mezelf maak, zie ik alleen maar minpunten. Vetrol hier, vetrol daar, bolle wangen etc. Nooit is het goed en het wordt tijd om daar verandering in te brengen en wat positiever naar mezelf te kijken. Dit gaat natuurlijk niet in één dag, maar ik ga mijn best doen. 

 

Ik ben ook wel benieuwd wat jullie doelen zijn voor 2018?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (zaterdag, 06 januari 2018 21:43)

    Schat je mag trots zijn op jezelf. En je ziet er gewoon prachtig uit. Maar het is moeilijk om jezelf als mooi te zien , dit is voor mij heel herkenbaar Maar neem van me aan je hebt een prachtig figuur een knap gezicht en je bent een super lieve mama ���