· 

Mijn NBFM Fitjourney deel 11!

Alle feestdagen zijn weer voorbij en het is weer tijd om in gareel te komen! Sinds afgelopen jaar duren bij ons alleen de feestdagen net een beetje langer, want Evy is op 5 januari jarig en dat moet natuurlijk wel gevierd worden! 

 

Ben je benieuwd of ik de draad weer heb kunnen oppakken en of ik ook weer wat gewicht verloren ben? Lees dan snel verder!

Oudejaarsavond heb ik lekker genoten van een appelbeignet, toastjes en wijntjes! 1 januari was een beetje een vreemde dag, althans vreemd het is niet echt een feestdag, maar toch je alsof dat wel zo is. Ik ben de dag wel begonnen met een stukje hardlopen. Ik moest toch even het jaar goed inluiden en hoe luid je het jaar het beste in? Inderdaad met een stukje hardlopen en dat het rest van het jaar maar net zo sportief mag zijn. De rest van de dag heb ik eigenlijk heel weinig gedaan. Behalve de dag met mijn familie doorgebracht en appelbeignets eten. Dat heb ik ook wel geweten, want ik had me die avond toch maagpijn. Eigen schuld dikke bult. Dit is iets wat ik heel mijn leven al heb en zeker in periodes dat ik wat gezonder leef en dan even wat ongezonder eet. Dit is dan altijd wel een mooie realitycheck. 

 

De dinsdag was ik nog lekker vrij en die heb ik samen met de kindjes en mijn ouders in de Efteling doorgebracht. Gelukkig hebben we daar geen rare sprongen gemaakt, want we hadden zelf ons brood mee en als avondeten stond er mama's zelfgemaakte erwtensoep op de planning. Prima dagje dus. Vanaf de woensdag ben ik weer aan het werk en zit ik meer in een normaal ritme. Dat was dus een goede reden om weer mijn eten voor te bereiden, alleen het inplannen schoot er een beetje bij in. Sinds Kerstmis heb ik geen eten meer ingepland, maar alles ad-hoc ingevuld in mijn voedings-app en ik merk dat dit mij niet goed doet. Ik mis de houvast die ik juist heel erg nodig heb. De constante drang naar suikers maakt het dan niet makkelijker. Ik ben afgelopen week constant de strijd met mezelf aangegaan. Ik heb zin in chocolade, maar ik kan het beter niet doen. Maar één keer kan geen kwaad toch? Nee dat is toch zonde! Ik denk echt dat dit komt doordat ik dus mijn voeding niet vooraf heb ingepland en daardoor de verleiding groter is. Ik heb me gelukkig groot weten te houden en stiekem kwam dit denk ik ook wel omdat ik me niet topfit voelde. Ik liep al een week tegen een griepje aan, maar bleef het maar onderdrukken met medicatie en dat werkt ook niet bevorderlijk. Uiteindelijk heeft het (vooralsnog) niet doorgezet, want ja ik had geen zin om ziek te zijn met de feestdagen en vervolgens wilde ik niet ziek zijn met Evy haar verjaardag.

 

Ook van Evy verjaardag heb ik gewoon genoten. De dag zelf hebben we niet veel bijzonders gedaan qua eten, vooral ook omdat we Evy niet willen overloaden met allerlei suikers en vetten. De zaterdag hebben we Evy haar verjaardag gevierd en toen heb ik lekker een taartje op, wat toastjes en een paar wijntjes. Ook dit is iets meer dan een cheatmeal, maar je dochter wordt maar één keer 1 jaar. De planning was wel om vooraf eerst een stuk te gaan hardlopen, alleen dit heb ik uiteindelijk niet gedaan, want de nacht ervoor had ik slecht geslapen en daardoor voelde ik me wat slapjes en ik wilde mezelf niet tot het uiterste drijven. Maar niet sporten dat kan ik niet. Dus heb ik een lekkere billen work-out van het NBFM-programma gedaan.

 

Maar ben ik afgelopen week afgevallen? Ik denk dat ik beter eerst kan beginnen met de schade van de jaarwisseling? Dankzij de toastjes, appelbeignets en de borrels zat er wederom 8 ons aan. The story of my life. Ik weet dat dit het effect is van anders eten en het is even niet anders. Vrijdag ben ik weer op de weegschaal gaan staan en de 8 ons van de jaarwisseling was er weer  af, maar meer niet. Helaas pindakaas. Nu twee weken op een rij geen extra kilo's kwijt, maar alleen de feestdagen kilo's eraf. Dat is in ieder geval positief. Voor nu gaan we weer vrolijk verder en ga ik mijn best doen om de laatste kilo's kwijt te raken! 

 

Wie is er nog meer bezig met het verliezen van de "overbodige" kilo's?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (dinsdag, 09 januari 2018 19:27)

    Succes lieverd gaat je zeker lukken ���