· 

Evy haar eerste verjaardag!

Afgelopen weekend hebben we Evy haar eerste verjaardag gevierd! Man wat is het eerste jaar voorbij gevlogen en wat voelde het raar om haar eerste verjaardag te vieren. Evy is geen baby meer, maar een dreumes. Vanaf nu nooit meer een baby in ons huis, althans geen baby van ons. En dit voelt toch best wel heel erg raar. 

 

Vandaag neem ik jullie mee naar de eerste verjaardag van Evy. Lezen jullie weer mee?

Op vrijdag 5 januari werd Evy 1 jaar. De avond voor haar verjaardag hebben Jimmy en ik de huiskamer versierd met slingers en ballonnen en hebben we haar cadeautje klaar gezet. De dag zelf moest ik in de ochtend werken, maar we hadden besloten dat we voor mijn werk haar in ieder geval haar cadeautje nog zouden geven. 

 

Op het moment dat Evy wakker werd, begonnen haar grote broers meteen voor haar te zingen. Dit was zo ontzettend lief.Hier smelt je toch van. Eenmaal beneden kon Evy alleen maar wijzen en die zeggen naar de ballonnen en slingers. Ze was echt onder de indruk. Vervolgens was het tijd voor haar cadeautje. We wilden Evy dit zelf laten uitpakken, alleen daar kreeg ze niet de kans voor. Haar grote broers stonden te trappelen om te helpen. Want hoe leuk is het om een cadeautje uit te pakken! En Evy vond het allemaal goed. Ze heeft van ons het Vrolijke vriendjes Magische Kasteel gekregen. Ik was eigenlijk op zoek naar een speelhuis voor binnen, maar alle speelhuisjes die ik op het internet vond waren uit het assortiment gehaald. Totdat ik op dit kasteel stuitte. Ik heb nog stad en land moeten afgaan om eraan te komen, want opeens was het overal verkocht, maar het is me gelukt. Het leuke van Vrolijke vriendjes is dat je het makkelijk kan uitbreiden en zodoende heeft mijn moeder de Unicorn en de koets van de vrolijke vriendjes erbij gekocht. Evy vond het allemaal prachtig, maar ze kreeg niet echt de kans om met haar speelgoed te spelen, want haar grote broers vonden al dat roze speelgoed ook wel heel erg interessant. 

 

De vrijdag hebben we verder niets bijzonders gedaan. We wilden in de avond eigenlijk nog toasten met een fles champagne op een mooi eerste jaar met ons meisje, maar beiden waren we niet top fit en hebben dus besloten de toast even uit te stellen.

 

De zaterdag hebben we Evy haar verjaardag gevierd. We hadden besloten het feestje om 14.30 te laten beginnen, zodat ze eerst nog even kon slapen. Daarom hadden we haar bewust in de ochtend korter laten slapen, zodat ze er in de middag op tijd in kon en dan lekker uitgeslapen wakker zou worden voor haar feestje. Het is altijd maar de vraag of dit ook daadwerkelijk lukt, maar gelukkig ging het allemaal goed.

 

Voor haar eerste verjaardag hebben we een meptaartje laten maken en een kindertaart en voor de volwassenen hadden we losse gebakjes. Toen Evy eenmaal in de gaten had dat het meptaartje best wel erg lekker was, liet ze hem niet meer los. En groot gelijk heeft ze.

We hebben bewust gekozen om de verjaardag niet te groot te  vieren, maar met naaste familie en goede vrienden. Dit zorgt ervoor dat je ook nog tijd hebt om met je visite te praten en op deze manier vind ik het altijd leuk om zelf salades te maken voor de toastjes. Natuurlijk had ik weer veel te veel in huis, maar dat doe ik elke keer weer!

 

Ik vind ook dat je voor je gasten moet zorgen en daarom had ik voor de inwendige mens kippenragout gemaakt en had ik mini kroketten en frikadellen gehaald. Uiteindelijk hebben we besloten om een zak friet met een aantal snacks te halen voor de liefhebbers en heeft bijna niemand meer ragout op. Helemaal niet erg, want zo konden we de dag erna nog van genieten.

 

Evy is in ieder geval weer goed verwend. Ze genoot echt van het uitpakken van de cadeautjes, maar was net zo blij met het papier als de inhoud. Haar grote broers en de visite vonden het geen probleem om haar te helpen met het uitpakken. En de dag erna maakte de grote broers maar al te graag ruzie met elkaar om al het mooie roze speelgoed. Ondanks dat ons meisje nu een jaar is, moet ik nog steeds wennen aan al dat roze. Maar stiekem geniet ik daar ook intens van. Nu ze zo klein is kan het nog. Het kan maar zijn dat ze over twee jaar zegt ik vind roze niet mooi en dat mag, maar ik als mama vind het ook wel leuk om na al dat blauw in huis wat roze in huis te hebben, op mijn spullen na dan, haha! 

 

Aan het einde van de dag waren we allemaal helemaal op. Ondanks dat het maar een paar uurtjes duurt is een kinderverjaardag echt slopend. En helaas eindigde de verjaardag in de nacht wat minder voor Evy. Door het andere eten (lees taart en chipjes) heeft Evy nog moeten spugen. Zo zielig. We hebben haar niet eens heel veel gegeven, maar ze is het natuurlijk niet gewend. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (donderdag, 11 januari 2018 20:55)

    Zo mooi ons kleinste kleinkind , en jongste kleindochter ook al weer een jaar wat gaat de tijd hard. En wat genieten wij van dit vrolijk dametje ❤️❤️❤️�