· 

Waterpokken

Precies twee weken voor Kerstmis brachten wij onze kindjes naar de opvang en zagen weeen flyer hangen dat de Waterpokken heersten. Ik zei grappend tegen Jimmy: wedden op eerste kerst heersen hier in huis de waterpokken. Niet wetende dat dit ook daadwerkelijk zo zou zijn. Gelukkig was ik wel goed voorbereid. 

 

Vandaag deel ik met jullie mijn tips die het beste werken bij de waterpokken.

Op het moment dat ik de flyer zag hangen zei ik al tegen Jimmy dat we beter voor de zekerheid wat spul konden halen tegen de waterpokken, want mijn voorgevoel zei dat onze kindjes met Kerstmis de waterpokken zouden krijgen. Jimmy zou niet met de feestdagen thuis zijn en ik had geen zin om met de feestdagen nog naar een apotheek te moeten rijden om iets te halen wat zou helpen tegen de jeuk. Ik dacht je kan het maar in huis hebben en als we het niet nodig hebben dan komt er vast wel een moment dat we het wel nodig gaan hebben. 

 

En ja hoor op eerste kerst zagen we bij Evy een aantal waterpokken op haar lichaam. Gelukkig hadden we het spul in huis en konden we beginnen met smeren. Evy zelf was hangerig en huilerig en zat duidelijk niet lekker in haar vel. Dezelfde avond constateerden we ook de eerste waterpokken bij Remy. Die leek verder weinig last te hebben van de pokken. Ik vind het wel bizar hoe snel de pokken verschijnen. Het ene moment zie je niks en het volgende moment staan ze volledig onder. Evy heeft echt last gehad van haar pokken. Voor haar is het natuurlijk super moeilijk om duidelijk te maken waar ze last van heeft, ze kan niet krabben en ze had één monsterpok op haar rug waar ze echt super veel last van had. Elke keer als ik die pok zag werd ik zelf onpasselijk. Ik was dan ook zo blij dat ie eindelijk indroogde. Remy daarentegen heb ik helemaal niet gehoord. Meneer klaagde niet en was gewoon vrolijk. Hij had gelukkig ook niet heel veel pokken. Jaimey bleef bespaard met de feestdagen, maar twee weken na de besmetting van zijn broertje en zusje waren ook bij hem de pokken verschenen. Ik had bewust niks gezegd, want hij was al helemaal hysterisch toen Evy en Remy ze hadden. Maar het duurde niet lang voordat meneer in de gaten had dat hij ook waterpoken had. Gelukkig kreeg ik hem snel gekalmeerd en gaf ik aan dat het helemaal niet erg was. Nu konden we lekker heel de dag op de bank liggen en televisie kijken. Dat zag meneer wel zitten. Gelukkig heeft Jaimey maar twee dagen echt last gehad van zijn pokken. Het fijne is dat hij kan aangeven waar hij last van heeft en dat het voor ons ook makkelijk is om duidelijk te maken dat hij  beter niet kan krabben. 

 

Wat heeft naar ons inziens nu het beste geholpen tegen de jeuk?

 

1. Havermout bad

Stipt op nummer 1 stond het badje met havermout. De kindjes vonden dit zelf ook heerlijk en je kon duidelijk merken dat hierdoor de jeuk minder werd en de pokken sneller indroogden. Wij deden vaak een beetje havermout in een panty of washandje en legden deze in een lekker warm badje. Ook waste ik de kindjes met dit washandje. Omdat het zo goed hielp gingen ze vaak twee keer per dag in het badje en binnen twee dagen waren de pokken helemaal ingedroogd. 

 

2. Cicaplast.

Cicaplast van La Roche Possay gebruiken wij voor meerdere dingen. Bijvoorbeeld bij rode billetjes, bij schaafwonden, droge huid en nu ook bij de waterpokken. We hebben dit voornamelijk gebruikt voor de pokken in het gezicht en bij de geslachtsdelen. Het werkt verkoelend en het hielp ook bij het indrogen van de waterpokken. 

 

3. Andere hulpmiddelen

Bi de apotheek had ik al kidsclin gehaald en later heb ik nog spul bij de kruidvat gekocht van VSM voor waterpokken. zelf vond ik het spul van VSM fijner. Ik kreeg het idee dat de jeuk hier minder van werd. Het spul van kidsclin werkte wel verkoelend, maar het werkte maar heel kort en ik vond het niet effectief genoeg. Ik weet natuurlijk dat de jeuk niet meteen weg kan zijn en dat de pokken niet à la minute kunnen indrogen, maar ik wilde mijn kindjes zoveel mogelijk verlichting geven als het kon. 

 

4. Kloppen

Krabben is natuurlijk not done bij waterpokken, maar als je jeuk hebt wil je heel graag verlichting. Wat wij deden bij de jeuk was zachtjes kloppen op de plekken van jeuk. Hiermee leek de jeuk te verdwijnen. Evy en Remy hebben gelukkig niet tot nauwelijks pokken open gekrabd, Jaimey daarentegen wel. Bij hem is het ook wat moeilijker te controleren, omdat hij toch meer zijn eigen ding doet. Ook zag ik hem wel geregeld kloppen als hij jeuk had, maar het bood denk ik niet altijd voldoende verlichting. 

 

5. Knuffelen 

Het beste medicijn is toch lekker veel knuffelen. Laat de boel de boel, neem tijd voor je kindjes en ga lekker met ze knuffelen. Kruip lekker op de bank en zet de televisie aan en kijk desnoods een dag of twee alleen maar televisie. Misschien niet opvoedkundig verantwoord, maar wel lekker relaxed. En als ze echt niet lekker zijn laat je ze lekker bij je slapen. Hier moet je jezelf wel prettig bij voelen, maar ik merkte dat mijn kindjes hier behoefte aan hadden en hierdoor beter sliepen, waardoor wij weer beter sliepen. 

 

Hebben jullie nog andere tips?

Reactie schrijven

Commentaren: 0