· 

A mile per day keeps the doctor away;-)

Als ik heel eerlijk ben is de motivatie in de wintermaanden vaak wat ver te zoeken. Het is niet dat ik niet wil sporten en dat ik het niet doe, maar ik merk wel dat ik steeds makkelijker excuses probeer te zoeken om niet te sporten. Uiteindelijk is mijn wil vaak sterker en ga ik toch sporten, maar ik denk dat dit mede komt door het ontbreken van een echt doel. Daarom heb ik wat leuks bedacht voor februari. 

 

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Ik weet van mezelf dat ik veel gemotiveerder ben om te gaan sporten als ik een doel voor ogen heb. Op dit moment heb ik alleen nog de halve marathon van Tilburg gepland staan en daar moet ik langzaam wel voor gaan trainen. Want wil ik mijn tijd verbeteren van de halve marathon van Eindhoven of ben ik op dit moment gewoon al blij met het uitlopen van de halve marathon. Daar ben ik nog niet helemaal uit. 

 

Wel weet ik dat ik nog meer loopjes wil gaan plannen. Ik weet alleen nog niet hoe, wat en waar. Ik moet ook heel eerlijk bekennen dat ik me hier nog niet echt in verdiept hebt. Tijdgebrek is hier een grote boosdoener, maar ook onwetendheid. Ik weet namelijk niet waar je leuke loopjes hebt met bijvoorbeeld een mooie omgeving, of juist een hele gezellige loop. Dus als jullie tips hebben dan hoor ik ze graag!

 

Om mezelf wat meer te motiveren in februari en ook om wat meer beweging te krijgen op een dag heb ik besloten elke dag 1 mile te lopen. Of dit nu wandelen of hardlopen is maakt niet uit. Het is de bedoeling dat ik dus 7 keer per week 1 mile aan één stuk loop. Dit kost me misschien maar 10 minuutjes per dag, maar zo krijg je wel extra beweging. Natuurlijk zullen er ook dagen bij zitten dat ik meer dan één mile zal lopen, maar de bedoeling is in ieder geval tenminste één mile per dag te lopen. Door dit met jullie te delen hoop ik ook een stok achter de deur te hebben om het ook echt te doen. Maar wat ik nog leuker zou vinden is dat jullie met mij mee gaan doen. Wie wil nog meer lekker gemotiveerd worden om te bewegen? Wie heeft er zin om één mile per dag te hardlopen, wandelen of desnoods te fietsen? Wie doet er mee in februari om 28 dagen in beweging te komen en tenminste elke dag één mile per dag te bewegen? Gebruik dan de hashtag #amileperday en kom samen met mij in beweging.  

 

Ik zal jullie in ieder geval op de hoogte houden van mijn avontuur, maar natuurlijk ook van mijn struggels als ik een keer geen zin heb, of misschien wel in tijdsnood kom. Hoe ga ik het dan oplossen? Ga ik dan nog lopen of kies ik voor de makkelijke weg? Ik ben benieuwd? Ik ben stiekem ook wel benieuwd of het mij gaat lukken. Eigenlijk had ik een andere versie in mijn hoofd, maar die versie is voor deze periode van het jaar te tijdsintensief en ik wil ook gewoon nog tijd hebben voor mijn gezin maar let op ik ga hem zeker nog met jullie delen!

 

Wie doet er met mij mee in februari?

Reactie schrijven

Commentaren: 0