· 

Wanneer kan je sporten met kindjes?

Als mama van drie kindjes die er vaak alleen voor staat en die het druk heeft met haar werk, wordt je soms wel een pro wat betreft je tijd indelen als je een goede balans zoekt tussen sporten, werk en je gezin. 

 

Ik krijg vaak te horen dat mensen respect hebben voor mijn doorzettingskracht en hoe ik alles in mijn eentje doe en krijg ik geregeld de vraag hoe ik het toch allemaal doe? Vandaag ga ik dit met jullie delen. 

 

Lezen jullie weer mee?

Laten we wel voorop stellen dat het voor mij ook niet altijd even makkelijk/leuk is om te gaan sporten en dat ik mezelf ook geregeld die spreekwoordelijke schop onder mijn kont moet geven. Maar vaak doe ik het wel. Als ik het niet doe, wie doet het dan wel? #Imoveme! 

 

Ik begin steeds meer de balans te vinden tussen mijn werk, sporten en mijn gezin en daarmee word ik ook steeds creatiever met het indelen van mijn tijd. Want zoals jullie weten staat mijn gezin op nummer 1, maar vind ik het ook belangrijk om wat tijd voor mezelf te nemen. Dan ben ik soms maar een loedermoeder. Zijn we dat niet allemaal op zijn tijd?

 

Wanneer sport ik op dit moment:

 

Heel vroeg

Als het mij lukt om op tijd mijn bed uit te komen dan sport ik het allerliefst heel vroeg in de ochtend. Ik sta dan vaak iets voor 6 uur op, zodat ik meteen kan knallen. Oké het kost me soms wel heel veel moeite om uit bed te komen, maar als ik eenmaal bezig ben is het zo lekker. Ik heb de hele dag dan een tevreden gevoel. 

 

In de avond

Dit is mijn minst favoriete moment van de dag om te sporten. Vaak ben ik moe van de hele dag en moet ik mezelf echt even motiveren om te gaan sporten. Ik ben eerst uren bezig met het zoeken naar excuses om niet te gaan sporten. Maar als ik eenmaal bezig ben is het goed en het voordeel is dat ik niet kan snoepen, maar het kost me wel wat meer moeite dan op een ander moment van de dag. 

 

Tijdens het middagdutje

Als je kindje slaapt is het vaak de uitgelezen kans om even iets te doen. In plaats van de was of het huishouden te doen, kun je er ook voor kiezen om even een workout te doen. Je bent even actief, wat een dipje voorkomt en het voordeel hiervan is dat je vervolgens in de avond ook gewoon lekker op je bank kan ploffen. 

 

Samen met je kindjes

Ook kan je ervoor kiezen om gewoon samen met je kindjes te gaan sporten. Je moet natuurlijk geen workout van twee uur inplannen, maar een korte workout kan juist heel gezellig zijn samen met je kindjes. Ik leg dan vaak een matje voor mezelf en eentje voor mijn kindjes neer en leg ze uit wat ze moeten doen. Ze vinden dit echt geweldig. Het voordeel hiervan is dat je je kindjes leert dat sporten bij het dagelijks leven hoort en dat sporten leuk is, wat hopelijk voor een goede basis zorgt voor later en je bent lekker samen actief bezig. De kindjes zien het namelijk vaak als een soort van spelletje en ik doe alles spelenderwijs en tel ook hardop, zodat ze meteen leren tellen. 

 

Geef je kindjes een iPad of zet even de televisie aan

Dit is misschien niet het meest opvoedkundige advies, maar het houdt niet in dat het slecht is. Je kindje mag heus wel eens even 20-30 minuten televisie kijken. Waarom kan jij dan niet op dat moment even sporten. Dan heb jij het er ook weer op zitten en kan je daarna weer volledig op je kindjes richten. Wel zorg ik vaak dat als ik op zulke momenten ga sporten dat ik eerst lekker met de kindjes gespeeld heb en dat ze op dat moment even tot rust willen komen. Ook ligt Evy dan vaak te slapen, want ik vind haar nog te klein om voor de televisie te zetten. 

 

Als Jimmy thuis is

Op de momenten dat Jimmy thuis is sport ik het liefst wanneer het mij het beste uitkomt. Vroeg in de ochtend of direct na mijn werk. Vaak sport ik niet langer dan een uur, dus dat uurtje kan echt geen kwaad. Na dat uurtje ben ik weer helemaal opgeladen en kan ik me weer focussen op de kindjes. 

 

Op welke momenten sporten jullie het liefst?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0