· 

Mijn NBFM Fitjourney deel 14!

Best wel een beetje raar, maar morgen heb ik mijn laatste sessie met Kimberly en dan zit mijn NBFM Fitjourney erop. 

 

Ruim 12 weken heeft Kimberly mij begeleid op het gebied van voeding en sporten en heb ik mezelf en mijn lichaam uitgedaagd. 

 

Ben je benieuwd wat het NBFM programma mij heeft gebracht? Lees dan snel verder!

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen, maar wat had ik het NBFM programma nodig. In de aanloop naar de Halve Marathon van Eindhoven en in de weken erna was mijn voeding alles behalve goed. Ik bleef maar hangen in slechte gewoonten en het leek me maar niet te lukken om kilo's te verliezen. Er moesten dingen veranderen, maar wat? Ik had Kimberly nodig. Ik had iemand nodig die mee ging kijken naar mijn voedingspatroon en mijn gewoonten. Maar wat ik vooral nodig had was iemand die me zou leren om anders te denken. Want ik wist heus wel wat goede voeding was, alleen bij mij was het altijd alles of niets. Als het op dinsdag mis ging dan bleef ik hierin hangen, want deze week was toch al verpest. Terwijl je juist veel beter kan denken, oke jammer ik heb even minder gepresteerd, maar ik ben nog niet verloren. Ik pak de draad weer op en ik ga vrolijk weer verder. 

 

Nu is het wel dat ik de eerste weken in het programma in de alles mindset zat. Ik wilde bewijzen dat ik dit kon en ik wilde heel graag de laatste kilo's kwijt. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn eerste doel van 15 kilo heb bereikt. Wel bleef ik bang voor de niets mindset. Wat als ik hier nu geen last van zou krijgen tijdens het programma. Hoe zou ik hier dan mee omgaan als ik klaar ben?

 

Uiteindelijk ben ik ook in de niets situatie beland. Na de feestdagen bleef ik wat lakser. Plande ik minder zorgvuldig mijn eten en pakte ik wat sneller iets extra's. Toen het alleen maar drukker werd de afgelopen weken kreeg ik het ook steeds moeilijker. Dit is een eigenschap van mezelf waarvan ik wist dat die bestond. Hoe drukker ik het heb hoe slechter ik voor mezelf zorg en vooral voor het gemak kies. Absoluut niet goed, maar tijdgebrek doet soms rare dingen met een mens. Ik ben wel blij dat ik dit toch heb meegemaakt tijdens deze periode. Kimberly gaf ook aan dat dit op zich helemaal niet erg is, maar dat het wellicht meer zou helpen als ik me op zulke momenten een goede cheatmeal zou gunnen in plaats van meerdere keren per week een losse cheat. Dan geniet je één keer van iets slechts in plaats van dat je elke keer weer iets pakt en je eigenlijk daardoor in de niets mindset blijft hangen. Ik vond dit altijd heel raar klinken. Waarom zou ik bijvoorbeeld in één keer een hele reep chocolade op eten. Ik kan toch veel beter elke keer 1 stukje pakken, dan kan ik het mooi binnen mijn calorie-inname laten passen. Maar eigenlijk moet ik hierop terugkomen. Want door elke keer 1 stukje te pakken bleef ik elke dag zin houden in iets lekker, in plaats van door 1 keer een hele reep te eten. Dan was ik de reep halverwege waarschijnlijk  al helemaal beu en had ik de dagen erna helemaal geen zin meer in die chocolade. 

 

Hoeveel kilo ben ik nu eigenlijk kwijt geraakt met het NBFM programma? Ik ben ruim 6 kilo verloren in de afgelopen 12 weken. Oké het had misschien wat meer kunnen zijn, maar met de feestdagen en al ben ik niet ontevreden. Afgelopen week ben ik 0.0 kilo verloren. Helaas pindakaas! Dus nog een paar kilo en dan heb ik mijn volgende doel bereikt. Ik ben benieuwd of ik dan tevreden ben of dat ik toch weer door wil gaan. We gaan het zien! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0