· 

Januari

Morgen verwelkomen we februari en zit de eerste maand van het jaar er al weer op. 

 

Januari was voor mij een leuke, maar erg drukke maand. Een voordeel hiervan is dat de tijd voorbij is gevlogen, maar ook dat ik niet alles heb kunnen doen wat ik zou willen doen. 

 

Vandaag deel ik met jullie hoe januari was. Lezen jullie weer mee?

Fitjourney

Na de feestdagen ben ik een beetje blijven hangen in de feestdagen. Ik had moeite met het oppakken van de draad en gunde mezelf wat vaker wat extra's en dat terwijl ik dit eigenlijk niet wilde. Maar op een of andere manier had ik even geen ruggengraat. Ik weet ook wel waar dit door kwam. Ik was ontzettend druk en ook nog eens moe. Dit zijn voor mij dodelijke combinaties op het gebied van eten. Als ik moe ben dan heb ik meer trek in suikers en als ik druk ben kies ik sneller voor het gemak en heb ik ook wel gewoon eens medelijden met mezelf en vind ik dat ik wel een stukje chocolade heb verdiend. Ondanks dat dit absoluut niet de beste maand was op het gebied van eten, ben ik toch blij dat ik hier even ben door gegaan. Dit heeft mij weer even terug naar de realiteit gebracht en me laten realiseren dat ik weer beter voor mezelf moet zorgen. Ondanks het wat ongezondere eten ben ik wel gewoon gewicht verloren. Alleen dit is niet de manier waarop het zou moeten gebeuren. Wat mij wel heeft geholpen is om weer eens een eetdagboek bij te houden en dit met jullie te delen. Dit ga ik zeker vaker doen!

Running

Op het gebied van hardlopen is januari geen bijzondere maand geweest. Ik was voornamelijk weer veroordeelt tot de loopband en moest mezelf echt weer motiveren. Ook het tijdgebrek drukte op mij, waardoor ik soms ervoor moest kiezen om even niet te gaan hardlopen. En dat terwijl ik juist door het hardlopen mijn hoofd lekker kan leegmaken. Ondanks dat ben ik toch blij met de momenten dat ik kon gaan lopen. Ik heb echt mijn momentjes gepakt en er extra van genoten. En als het even lukte heb ik er bewust voor gekozen om even wat langer te lopen en lekker te genieten van de omgeving en de buitenlucht. 

Naast het hardlopen heb ik tenminste 4 keer per week de oefeningen van het NBFM programma gevolgd en als het lukte ben ik nog even geen zwemmen. Dus al met al geen slechte maand, alleen had ik wel wat meer kilometers willen maken. Hopelijk kunnen we er in februari verandering in brengen! 

Family

Allereerst werd Evy op 5 januari 1 jaar. Het blijft raar om geen baby meer in huis te hebben. Mijn kleine meisje wordt groot. We hebben intens genoten van haar eerste feestje en we hebben voorlopig nog genoeg speelgoed om elke keer met iets nieuws te kunnen spelen ;-).

 

Ja het is een terugkomend woord deze blog: tijdsgebrek. Maar januari stond helaas wel in het teken van tijdgebrek. Ik had het gewoon druk, ik had minder tijd en ik moest keuzes maken. Helaas heb ik minder tijd kunnen doorbrengen met mijn kindjes dan ik zou willen. Op de momenten dat ik thuis was moest ik er helaas voor kiezen om ze mee te nemen voor de boodschappen in plaats van lekker met ze te spelen, maar helaas hebben we ook boodschappen nodig. Ik heb me wel geregeld schuldig gevoeld ten opzichte van mijn kindjes. En ik kreeg ook vaak te horen dat ik thuis moest blijven. Dat was echt niet goed voor mijn schuldgevoel. 


De laatste week van januari was ronduit slecht. Eerst valt jaimey van zijn stoel en ligt heel zijn kin open. We moesten het laten plakken. Wat voelde ik me schuldig. Ik stond gewoon te koken en mijn vriend valt. Ongelukjes zitten in een klein hoekje, maar toch. Een paar dagen later hoor ik wat van de trap vallen. Het is Rémy. Ik ben er nog net op tijd bij om hem op te vangen. Hij krijst en grijpt naar zijn arm. Ik weet dat het mis is. En ja hoor, zijn arm op twee plaatsen gebroken. Man wat voel ik me machteloos. Wat voel ik me schuldig. Wat wil ik gegaan de pijn overnemen. Hij is nog zij klein. 

Work

Als je op een accountantskantoor werkt dan weet je dat januari een van de drukste maanden van het jaar is. Voor mij is dit het eerste jaar, maar ik had me hierop al voorbereid. Normaal gesproken werkt Jimmy zelden in januari, alleen nu natuurlijk wel. Als de nood hoog is is de man van huis ;-). Gelukkig waren mijn moeder en schoonmoeder bereid om bij te springen, zodat ik extra kon werken. Hier was ik echt blij mee. Zo fijn dat ze me uit de brand wilden helpen. Want ik wilde ook op mijn werk mijn steentje kunnen bijdragen. Het scheelt natuurlijk ook dat ik het gewoon erg naar mijn zin heb op mijn werk :-). Doordat ik dus wat meer heb gewerkt had ik afgelopen maand dus wel wat minder tijd voor mijn gezin en sporten, maar het was even niet anders. Soms moet je keuzes maken en je hoopt altijd dat je de juiste keuze maakt, maar zeker weten doe je dat nooit. 

Ik hoop dat februari toch wel een stukje beter wordt dan januari. Ondanks dat januari goed begonnen is, is die voor mij gevoel niet zo goed afgesloten. Wat dat betreft niet een te best begin van het jaar. Maar als we nu onze portie voor de rest van het jaar hebben gehad, dan ga ik er nog wel mee akkoord, maar dat zullen we nog maar moeten afwachten! In februari ga ik op het gebied van hardlopen mezelf in ieder geval verder uitdagen, hoop ik nog wat kilo's te verliezen en hoop ik dat mijn kids geen brokken maken! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0