· 

NBFM Programma

De afgelopen maanden heb ik het NBFM programma gevolgd en heb ik jullie hierin meegenomen. Wekelijks heb ik gedeeld wat ik van het programma vond en wat mijn resultaten waren.  

 

Vandaag deel ik met jullie wat ik van het programma vind. 

 

Lezen jullie weer mee?

 

Tijdens mijn NBFM programma ben ik ruim 6.6 kilo kwijt geraakt en 7 cm op mijn buik. Hier ben ik zeker wel trots op. Ik weet ook wel dat het in mijn geval wat meer had kunnen zijn, maar iedereen kent wel eens zijn zwakkere momenten. Doordat het programma precies tijdens de feestdagen viel, ik twee weekenden weg ben geweest, zaten er weken bij dat ik even stilstond. Dit was al een hele verandering met vroeger. Vaak bleef ik dan in zo'n periode hangen en lukte het mij niet om de draad weer op te pakken. Dit keer lukte mij dat gelukkig wel, behalve na de feestdagen. Maar dat kwam ook mede door de drukte thuis en op het werk. En ik ben blij dat ik dit ook nog even heb meegemaakt, omdat ik vaak beland in een alles of niets situatie. Zoals het vaker bij mij gaat begin ik met de alles situatie en zet ik mijn beste beentje voort. De niets situatie zul je dan niet zien, maar juist dat is het moment dat ik begeleiding nodig heb. Gelukkig heb ik de komende maanden nog maandelijks een keer een sessie met Kimberly, zodat ze mij ook hier weer in kan bijstaan. 

 

Maar wat vond ik nu van het programma?

 

Begeleiding

Ik volgde het NBFM programma de groepsvariant. Het leuke hiervan is dat je samen met de andere mama's in een groepsapp zit en zo met elkaar kan delen hoe het gaat, vragen kan stellen etc. Dit werkt heel motiverend. Maar ook sinds Kimberly de NBFM-app heeft gelanceerd is er veel interactie tussen alle mama's die het programma volgen. Ik vind het heel leuk en motiverend om te lezen hoe het met andere mama's gaat. Daar kan ik echt mijn kracht uit halen. 

 

Zoals ik eerder al aan heb gegeven had ik eenmaal per week een sessie met Kimberly. De sessie duurt een half uur en ging via FaceTime. Dit vond ik echt wel ideaal. Zo kon ik de sessie overal houden, waar ik op dat moment dan ook was. Tijdens de sessie keek Kimberly mee naar mijn voeding, bespraken we mijn struikelblokken en wat goed ging, stelden we doelen op en keek Kimeberly zo nu en dan mee hoe ik mijn oefeningen deed. Dit laatste vond ik vooral fijn, want van denk je dat je het heel goed doet, maar heb je nog een paar kleine aanpassingen nodig. 

 

Kimberly heeft voor mij mijn caloriedoel uitgerekend, ze heeft gekeken naar mijn verdeling van koolhydraten, vetten en eiwitten en heeft handvaten gegeven wat ik zoal zou kunnen eten. 

 

Het fijne aan de sessies vond ik dat Kimberly heel toegankelijk is. Oké de eerste sessie was een beetje onwennig, maar dat komt vooral omdat ik het altijd een beetje wennen vind om te facetimen met een onbekende. Althans ik volgde Kimberly op instagram en zij voelde voor mij meer als een BN-er. Maar het is echt een schat van een vrouw. Heel begripvol, luistert goed, geeft goed advies en door haar houding vond ik het ook makkelijk om alles te delen met haar. 

 

Voeding

Ook al wil ik op mijn voeding letten, betekent dat niet dat ik een raar dieet wil volgen met als gevolg dat ik voor de kindjes wat anders moet koken dan voor mezelf. Het fijne aan dit programma is dat je in principe alles kan en mag eten, maar wel met dien verstande dat je gezonde product kiest met weinig suikers, vetten etc. Logisch toch? Het zou raar zijn als je zou leven op hele repen chocolade. Dat mag, maar dan doe je dat eenmaal per week als je cheatmeal. De cheatmeal vond ik in eerste instantie iets raars, maar het werkt wel. Eenmaal per week laat je je even gaan. Je kiest wat je lekker vind (probeer niet te ver boven je caloriedoel te zitten) en je geniet even. Op deze manier ontzeg je jezelf niks en houd je het beter vol. 

 

Ik was dan ook zo blij dat ik geen beperking had op koolhydraten. Ik heb in het verleden wel eens koolhydraatarm gegeten, alleen dit houd ik dus nooit lang vol. Mijn lichaam heeft door het vele sporten gewoon de koolhydraten nodig. Dus tijdens het programma heb ik hier dus ook lekker van kunnen genieten. 

 

Het grote voordeel is dat je zelf je eten indeelt. Jij kiest wat jij wilt eten. Je kan het dus aanpassen en de wensen en behoeften van je gezin. Echt ideaal. 

 

Work-outs

Dit vind ik een van de grootste pre's van het programma: de wrok-outs. Je kan ze altijd en overal doen, door de NBFM-app heb je ze altijd bij de hand, ze zijn er in diverse niveau's, er zit voldoende afwisseling in, maar wat ik vooral fijn vond is dat ze maximaal 30 minuten duren. Dit is toch te ideaal. Je kan ze even tussendoor, als je kindje slaapt, met je kindjes samen of op welk moment je uitkomt. Ik heb ze zelfs ook tijdens een weekendje weg gedaan, want ik had ze toch bij de hand. 

 

Wat ook nog eens makkelijk is is dat je niks moet aanschaffen om de oefeningen te doen. Alles wat je nodig hebt (wasmand, fles drinken, een handdoek, kussen etc.) heb je al in huis. Hoe makkelijk is dat?

 

Ook merkte ik door de oefeningen echt verschil in mijn lichaam. Ik kreeg meer definitie en werd voelbaar sterker. 

 

Naast de oefeningen ben ik ook blijven hardlopen, maar dat is en blijft mijn passie. Dat is echt iets wat ik niet kan loslaten. 

 

Eigenlijk hebben jullie het al kunnen lezen, maar ik ben super blij dat ik het programma heb gevolg. Dankzij Kimberly heb ik mooie resultaten kunnen boeken, maar heb ik vooral een andere mindset gevonden en dit was misschien wel belangrijker. Ik kan elke mama dit programma aanraden en mocht je nog vragen hebben dan weten jullie mij te vinden! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0