· 

Loedermoeder

Loedermoeder is een term die je de afgelopen jaren steeds vaker voorbij hoort komen. Er wordt zelfs een prijs uitgedeeld voor de loedermoeder van het jaar. En natuurlijk zijn er moeders die hun uiterste best doen om hiervoor in aanmerking te komen. Of je hier nu trots op moet zijn is een tweede, maar ik denk vooral dat je het met een knipoog moet lezen. 

 

Stiekem denk ik dat in ons allemaal zo nu en dan wel een loedermoeder schuilt. Vandaag deel ik met jullie de situaties dat ik echt een loedermoeder kan zijn. 

 

Lezen jullie weer mee?

Voordat ik met jullie ga delen in welke situaties ik een loedermoeder kan zijn, deel ik eerst met jullie wat er onder loedermoeder wordt verstaan. Een loedermoeder is een imperfecte moeder die af en toe het huishouden en de verzorging van de kinderen laat versloffen. Een loedermoeder is per definitie geen slechte moeder, maar een moeder die op sommige momenten een steekje laat vallen. 

 

1. Laat de boel de boel

Op het moment dat de kindjes slapen kan je ervoor kiezen om het huishouden bij te werken, de was te doen en het eten voor te bereiden. Maar hoe heerlijk is het om op de bank te ploffen met een reep chocolade en een goede serie op Netflix. Ja ik maak me hier geregeld schuldig aan. Oké die reep chocolade die ontbreekt vaker dan dat die er wel is, maar om nu elk momentje dat de kindjes even rustig zijn het huis bij te gaan werken, nou daar pas ik voor!

 

2. iPad, televisie etc

Je kent het wel je hebt wallen tot je ballen, je leeft op koffie, de kids moorden elkaar nog niet niet uit en alles is je even teveel. Het liefst zou je op de bank ploffen met een goede serie op Netflix en een reep chocolade, alleen dat gaat niet want er rennen een paar kindjes om je heen die aandacht willen. Op zulke dagen maak ik het mezelf wel eens makkelijk en zet ik de televisie aan of geef ik ze de iPad. De kindjes vinden dit geweldig en ik hoef de kindjes even niet te entertainen. Win-Win

 

3. Geen fruit maar

Ik ben een moeder die haar kindjes 9 van de 10 keer altijd een stuk fruit geeft als een tussendoortje en als ze dat op hebben mogen ze vaak nog iets klein. Maar op de dagen zoals bij nummer 2 omschreven heb ik soms echt geen zin om weer een appel te schillen, een mandarijn te pellen of de druifjes te halveren. Hoe makkelijk is het dan om een pak met koekjes of een zakje met chips op tafel te zetten. Bon appetit. Voor de kindjes is dit een groot feest en een keertje kan dit echt geen kwaad!

 

4. Iets voor mezelf en de iPad!

Dubbel zo slecht een moment voor mezelf en de kindjes een iPad. Zoals jullie weten is het voor mij niet altijd even makkelijk om te sporten. Ik moet dit bijna altijd in de avond doen en dat vind ik echt niet leuk. Daarom kies ik er zo nu en dan ook voor om het gewoon overdag te doen als Evy ligt te slapen. Vaak zet ik de jongens dan op de bank om even te rusten, want middagslaapjes zijn voor baby's. Alleen als ze in de gaten hebben dat ik ga sporten komen ze naast me zitten met de iPad in hun handen. Ja dan denk ik maar even aan mezelf. Ik weet dat de kids dit niet erg vinden en vaak duurt het niet langer dan 30 minuten. Ik krijg juist de vraag mama wanneer mag ik nou?

 

5. De 3 P's 

Mijn kindjes zijn slechte eters Ik maak ze echt niet bij met een lekkere pasta, stamppot of wokschotel. Het is best frustrerend dat ondanks dat je je best doet om je kindjes voldoende groenten binnen te laten krijgen, ze dit permanent weigeren en zeggen: vind ik niet lekker. Ik weet dat dit een fase is en het vanzelf weer over gaat. Ik ga absoluut geen boterhammen smeren voor ze, omdat ik weet dat dan het einde zoek is en ze dit elke avond willen. Maar soms wil je ook wel eens waardering en waar kies je dan voor: Juist de 3 P's: Pizza, Patat of Pannenkoeken. Als ik een van deze drie op tafel ze weet ik zeker dat ik de boys lekker eten en ik ben ook lekker makkelijk. Oh jee wat slecht van mij ;-).

 

Uiteindelijk hebben we allemaal wel eens een loedermoeder moment. Of we nu even de boel de boel laten, de kids wat ongezonds voorschotelen of wat vaker op onze gsm zitten.  We worden er geen slechtere moeders door, maar we zijn ook maar wensen. Dat we kindjes hebben om voor te zorgen betekent niet dat het altijd perfect moet. Want wie is nu perfect en doet alles perfect? Nou ik niet. Ook wij hebben slechtere dagen en dan pak je het eens een keertje anders aan. Niks mis mee! Lekker doen. Ik denk dat de kindjes juist deze momenten herinneren en geweldig vinden! 

 

Wie is er nog meer een loedermoeder op zijn tijd?

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Margo (donderdag, 15 februari 2018 21:18)

  Jij geeft de kinderen zoveel tijd en liefde , dat je dat loedermoment af en toe gewoon verdiend ���

 • #2

  Christa (vrijdag, 16 februari 2018 21:49)

  Heel herkenbaar deze punten! Ik maak me er ook schuldig aan en het interesseert me echt NIET gewoon Haha.
  Lekker bezig Marly!

 • #3

  Marly (zaterdag, 17 februari 2018 21:44)

  Haha gelijk heb je Christa!